Grand Slam * Stats & News
Updated: 3 november 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
(Tekst & Foto's: Marco Stoovelaar)

Club-bestuurder Bert Wessels overleden
English

IN MEMORIAM


...Bert Wessels...
(1947 - 2014)

HAARLEM - Bert Wessels, die ondermeer actief is geweest als clubbestuurder bij Onze Gezellen en Terrasvogels, is op zaterdag 1 november op 67-jarige leeftijd overleden. Met zijn overlijden verloor de Nederlandse softbalwereld een gepassioneerde clubbestuurder, die wanneer nodig zijn gedachten ventileerde, maar alles deed voor de verenigingen waaraan hij was verbonden, net als voor de speelsters. Naast zijn activiteiten in het softbal had Bert ook een lange binding met basketbal.

De uitvaartdienst zal plaatsvinden op vrijdag 7 november om 12:30 uur in de aula van Crematorium Haarlem aan de Vergierdeweg 271 te Haarlem. Na afloop van de afscheidsplechtigheid wordt Bert lopend begeleid naar Begraafplaats Sint Jozef aan de Vergierdeweg 456 te Haarlem.

Van 14:30 tot 16:15 uur is er een informeel samenzijn in de kantine van Onze Gezellen aan de Van der Aartweg 16 in Haarlem.

Albertus Hindrikus (Bert) Wessels, geboren op 13 mei 1947, had een lange loopbaan in honkbal, softbal en basketbal. Hij was coach in zowel honkbal als softbal bij Onze Gezellen, waar hij zijn toekomstige echtgenote Ineke Sloot ontmoette, die softbalde voor Onze Gezellen in de Hoofdklasse en in het Nederlands Softbal Team.

Bij deze Haarlemse vereniging was hij de oprichter van een basketbal-afdeling en organiseerde hij later basketbal-toernooien in de open lucht in Haarlem, het zogenaamde 'pleintjes-basketbal'. Voor zijn vele activiteiten in het basketbal werd Bert benoemd tot Erelid van Onze Gezellen Basketbal.

Bert Wessels organiseerde ook jeugdsportkampen in Haarlem.

Later ging Wessels deel uitmaken van het bestuur bij Onze Gezellen, waarna hij ook intensief betrokken raakte bij Terrasvogels, waar zijn dochter Nicole elf seizoenen in de Hoofdklasse speelde als tweede honkvrouw en daar een solide verdedigende speelster was voor zowel Terrasvogels als de nationale ploeg.


...Bert Wessels tijdens het Europa...
...Cup-toernooi 2008 in Praag...
(© Foto's: Marco Stoovelaar)
Bert Wessels was voorzitter van Terrasvogels-softbal van 2006 tot december 2009. Van 2005 tot en met 2009 was hij ook de General Manager van het eerste softbalteam en regelde alles voor de ploeg, de speelsters en de staf. Bert nam ook de buitenlandse speelsters onder zijn hoede en reisde in deze periode met de ploeg mee naar de verschillende Europa Cup-toernooien. Tijdens deze trips en in de periode 2005-2009 werkte Bert nauw en intensief samen met Martin de Jonker, de andere harde werker van Terrasvogels, die Team Manager, clubsecretaris en nog veel meer was. Bert en Martin werkten ook samen toen beiden waren verbonden aan Onze Gezellen. Daar, en ook bij Terrasvogels, had het duo gezelschap van Henk Hoenderdos, die eveneens actief was in verschillende functies en de laatste jaren de P.A. Announcer bij Terrasvogels was. Helaas overleden Martin en Henk vorig jaar kort na elkaar. Martin overleed op 18 oktober, Henk op 14 december.

In zijn functie als voorzitter en general manager slaagde Bert er in een hoofdsponsor te vinden voor het Hoofdklasse-softbalteam van Terrasvogels toen Iber Lengua Taal & Cultuur hoofdsponsor werd in 2009. Iber Lengua was de hoofdsponsor van 2009-2011 en is nog altijd een trouwe subsponsor van de club via de verzorging van het drukwerk van de informatie-bulletins, die bij elke thuiswedstrijd van Terrasvogels gratis worden uitgedeeld sinds 2011.

Bij Terrasvogels deelde Bert verschillende activiteiten met Martin, zoals de ontvangst van de wedstrijdofficials, umpires, official scorers en commissioners. Bert en Martin vormden een prima en productief duo. Naast hun verschillende commissie- en bestuurstaken van de club, de zaken rondom de teams, bakten ze ook de hamburgers tijdens de thuiswedstrijden.

Bert was een plezierige persoonlijkheid, meestal met een brede lach op zijn gezicht. Hij had zijn eigen mening over wat er gebeurde in de softbalwereld en dat liet hij je ook weten. Maar hij deed alles voor de clubs waaraan hij was verbonden, Onze Gezellen en Terrasvogels.

Vanwege zijn ernstige ziekte woonde Bert de afgelopen jaren slechts een paar thuiswedstrijden van Terrasvogels in Santpoort bij. Met het overlijden van Bert moeten Onze Gezellen en Terrasvogels opnieuw afscheid nemen van een geliefd lid van de club. Eerder dit jaar nam Terrasvogels afscheid van voormalig pitching coach Bram van der Werf (die ook pitching-trainingen verzorgde bij OG) en vorig jaar verloor de club, naast Martin en Henk in het begin van het jaar ook voormalig Hoofd Coach Teun van den Berg en voormalig honkballer Jersey van Doornspeek.

De webmaster van Grand Slam * Stats & News condoleert Bert's vrouw Ineke, dochter Nicole, zoons Jeroen en Paul en verdere familie en wenst hen enorm veel sterkte met dit grote verlies.

(3 november)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.