Grand Slam * Stats & News
Updated: 4 december 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
(Tekst & Foto's: Marco Stoovelaar)

Euro Stars voegt twee speelsters toe, verliest er drie
English
CAPELLE aan den IJSSEL - Het dames-softbalteam van Euro Stars heeft bekend gemaakt dat het drie speelsters zag vertrekken tijdens de transferperiode, die afgelopen maandag werd afgesloten. De ploeg voegde twee speelsters toe aan het roster voor volgend seizoen.


...Tanisha van Krevel...

...Sheila van der Tang...
(© Foto's: Marco Stoovelaar)
Eigenlijk zijn de twee toegevoegde geen 'nieuwe' speelsters, want ze speelden dit jaar ook al voor de vereniging. Toegevoegd aan het roster van het eerste team werd jeugdspeelster Tanisha van Krevel. Afgelopen winter maakte de 16-jarige catcher/infielder deel uit van de voorselectie van de Jong Oranje-teams.

De club bevestige ook dat de Australische Alli Edgtton weer deel gaat uitmaken van de ploeg. Dit seizoen speelde de werpster ook al voor de ploeg uit Capelle aan den IJssel.

Bij Euro Stars vertrokken Silea Bos, Sheila van der Tang en Laura Zuidam.

Silea Bos is een voormalig Hoofdklasse-speelster, die voor vier verschillende teams speelde in de hoogste afdeling tussen 2006 en 2012. Na met Euro Stars in de Hoofdklasse te hebben gespeeld in 2006, kwam ze later op het hoogste niveau uit voor Gryphons, Centrals en Sparks Haarlem. Volgend seizoen gaat ze spelen voor Blue Birds.


...Willy van der Lee...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Sheila van der Tang speelt in het nieuwe seizoen voor Twins in de Silver League. Begin dit jaar nam Sheila met Team Rotterdam/Den Haag deel aan de Wereldkampioenschap Promo Tour.

Laura Zuidam besloot de gaan spelen voor Zwijndrecht, wat eveneens uitkomt in de nieuwe Silver League.

Tanisha van Krevel voegt zich bij vijf andere speelsters op het Euro Stars-roster, die in de afgelopen jaren deel uitmaken van het Nationale Jeugd Programma, namelijk Onaisha Franka, Shomayra Franka, Renske Jansen, Anna Prins en Kim van der Valk. Net als Sheila van der Tang speelde ook Shomayra Franka voor Team Rotterdam in de Indoor-competitie afgelopen winter en dat deden Merel Cramer, Wendy van der Hoeven, Kimberley Matulessy en Eliza van 't Zelfde ook. Volgend seizoen keren ook Davinia de Kwant en Kimberly van der Lee terug, die beiden Hoofdklasse-ervaring hebben. Rachel Schouten en Manon Hogenes completeren de ploeg.

Vorige maand werd Davinia de Kwant, dit jaar beste slagvrouw, gekozen tot Meest Waardevolle Speelster van de ploeg voor het seizoen 2014, terwijl Onaisha Franka werd gekozen tot Talent van het Jaar.

Willy van der Lee keert in 2015 terug als Hoofd Coach. Dit seizoen eindigde Euro Stars op de zesde plaats in de Overgangsklasse met een 12-16 'record'. In het tweede deel van de competitie, in een groep gevormd door de onderste vier teams, eindigde Euro Stars tweede achter Roef! met een 10-2 'record'. Hiermee handhaafde de ploeg zich in de tweede hoogste afdeling, die volgend seizoen naar de naam Silver League zal luisteren.

(4 december)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.