Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 april 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar


Carrousel wint Mastenbroek Toernooi
English
ENSCHEDE - Het Russische Carrousel heeft de 31e editie van het J.C.J. Mastenbroek Toernooi gewonnen, dat jaarlijks wordt georganiseerd door Tex Town Tigers in Enschede. Het is de eerste keer dat het evenement werd gewonnen door een buitenlandse club. Vorig jaar moest het toernooi worden afgeblazen vanwege de extreme weersomstandigheden (vriezende temperaturen en sneeuw!). De laatste winnaar van het toernoopi daarvoor was Hotel Ambassdor Haarlem Terrasvogels, dat won in 2011 en 2012.

In voorgaande jaren werd het toernooi altijd twee weken voor aanvang van de reguliere competitie gehouden en werd dan een week later gevolgd door het Jan de Wit Toernooi. Dit jaar echter vonden beide toernooien plaats in hetzelfde weekeinde. De competitie gaat op zaterdag 12 april van start.

Op zaterdag, de eerste dag van het toernooi, bleven twee van de drie deelnemende buitenlandse ploegen ongeslagen. Carrousel won met 10-1 vs. DSS en 13-6 vs. de nationale ploeg van Duitsland. Het Tsjechische SK Joudrs Praha won met 7-5 vs. het organiserende Tex Town Tigers en 14-9 van de Duitse ploeg.

Verder op zaterdag speelden Tex Town Tigers en DSS een zeer puntrijk duel. Het was TTT dat met 19-18 won na een 6-0 achterstand in de eerste inning en een 10-4 achterstand in de tweede slagbeurt. Er werden 39 honkslagen geslagen in de wedstrijden, waarvan 21 door DSS. Alle speelsters in de startende opstellingen van beide teams sloegen minimaal één honkslag. Er werden ook tien fouten gemaakt in het duel.

Op zondag bleef Carrousel ongeslagen. Er werd eerst met 15-4 gewonnen vs. Tex Town Tigers, waarna werd afgesloten met een 8-0 shutout vs. Joudrs om het toernooi te beslissen.

Joudrs eindigde het toernooi met een 3-1 zege vs. DSS, de enige Hoofdklasse-ploeg die deelnam. Vorig seizoen werd DSS kampioen in de Overgangsklasse en promoveerde naa de Hoofdklasse. Daar neemt de ploeg de plek in van Tex Town Tigers, dat vorig seizoen degradeerde.

Verder op zondag won Duitsland met 2-0 van DSS en met 5-3 van Tex Town Tigers.

(6 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.