Grand Slam * Stats & News
Updated: 6 oktober 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
Peter van Dalen nieuwe Hoofd Coach van Sparks Haarlem
English

...Juni Francisca...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
HAARLEM - Peter van Dalen is in het nieuwe seizoen Hoofd Coach van Oolders Omaco Sparks Haarlem. Van Dalen is dan de opvolger van Juni Francisca, die onlangs bekend maakte na dit seizoen te stoppen. Francisca's langdurige Assistent Coach Marcel Schippers stopt eveneens na dit seizoen.

Komend weekeinde coachen Francisca en Schippers Sparks Haarlem in de laatste wedstrijden van de ploeg in het seizoen 2014 en dat zou kunnen eindigen in een kampioenschap. In de best-of-five Holland Series tegen titelverdediger Hotel Ambassador Haarlem Terrasvogels won Sparks Haarlem afgelopen zaterdag de eerste twee wedstrijden. Aanstaande zaterdag speelt Sparks Haarlem bij Terrasvogels en heeft nog één overwinning nodig uit de resterende drie wedstrijden. Wanneer Terrasvogels zaterdag tweemaal wint wordt de laatste wedstrijd zondag op het veld van Sparks Haarlem gespeeld.

Juni Francisca was de Hoofd Coach van Sparks Haarlem sinds 2008. In zijn zeven seizoenen in Haarlem won de ploeg 217 van de 248 gespeelde competitiewedstrijden. In de laatste vijf seizoenen verloor Sparks Haarlem slechts acht van de gespeelde 170 wedstrijden. Zes van deze nederlagen werden toegediend door Terrasvogels, de enige ploeg die Sparks Haarlem wist te verslaan in de seizoenen 2011 (eenmaal) en 2012 (driemaal). Terrasvogels won ook eenmaal in 2010 en 2013. De andere teams die ook van Sparks Haarlem wisten te winnen sinds 2010 waren Twins (2010) en Olympia Haarlem (2013). Dit jaar werd Sparks Haarlem de eerste ploeg in de historie die ongeslagen bleef in de reguliere competitie.

Sparks Haarlem werd landskampioen in 2010 en 2011, maar stond met lege handen in 2012 en 2013, nadat de ploeg aanvankelijk wederom domineerde in de comptitie. In 2012 verloor Sparks Haarlem in de Holland Series tegen Alcmaria Victrix. Vorig jaar verloor de ploeg in de finale van Terrasvogels.


...Peter van Dalen assisteerde Gonny Farley...
...tijdens het seizoen 2013...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Vorige maand won Sparks Haarlem de European Cup Winners Cup, de vierde keer dat de ploeg een Europese beker won onder leiding van Francisca.

Juni Francisca debuteerde als Hoofd Coach in de Hoofdklasse in 2003 toen hij de leiding had bij Birds, nadat hij de ploeg een jaar eerder naar het kampioenschap leidde in de Eerste Klasse. Een jaar later werd hij geassisteerd door Marcel Schippers, die sindsdien zijn rechterhand bleef. Tijdens het seizoen 2005 kwam het tot een breuk tussen Birds en de twee, die daarna coach waren van het Hoofdklasse-team van Twins in 2006 en 2007, waarna ze coach werden van Sparks Haarlem vanaf 2008.

Peter van Dalen is als coach voornamelijk actief geweest in het honkbal. Hij was vijftien jaar lang verbonden aan Jong Oranje, als Manager, Pitching Coach of in een andere coach-functie. Van Dalen, een voormalige werper/outfielder, speelde in de Hoofdklasse voor Haarlem Nicols, Kinheim en HCAW. Ook kwam hij verschillende jaren uit voor het Nederlands Honkbal Team. In 1998 was hij Assistent Coach in de Hoofdklasse bij Kinheim.

Vorige seizoen assisteerde Van Dalen toenmalig Hoofd Coach Gonny Farley bij Alcmaria Victrix tijdens een aantal wedstrijden in het Hoofdklasse-seizoen. Hij was de laatste jaren ook een aantal keer hitting instructor tijdens de wintertrainingen van het Nedelands Dames Softbal Team.

(6 oktober)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.