Grand Slam * Stats & News
Updated: 9 oktober 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
Rob Walgien keert terug als Hoofd Coach bij Terrasvogels
English

...Marco Molleman...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
SANTPOORT - Rob Walgien keert in 2015 terug als Hoofd Coach in de Hoofdklasse, die dan overigens Golden League zal heten. De ervaren coach is benoemd tot Hoofd Coach van Hotel Ambassador Haarlem Terrasvogels als opvolger van Marco Molleman, die de ploeg twee seizoenen coachte en vorig jaar naar het kampioenschap leidde. Molleman heeft aangegeven het coachen niet meer te kunnen combineren met zijn drukke werkzaamheden. Bovendien wil hij meer tijd kunnen besteden aan zijn gezin.

Marco Molleman was in 2013 en 2014 Hoofd Coach van Terrasvogels. Onder zijn leiding won Terrasvogels in het eerste seizoen de Europese Cup Winners Cup en bleef ongeslagen in het toernooi, dat plaatsvond in het Italiaanse Montegranaro. In oktober werd Terrasvogels voor het eerst sinds 2007 landskampioen. In de Holland Series versloeg Terrasvogels favoriet Oolders Omaco Sparks Haarlem in vijf wedstrijden om de titel te veroveren. Het kampioenschap vormde de afsluiting van wat een emotioneel jaar was voor de vereniging, vanwege ziektes van een aantal dierbare leden van Terrasvogels. In het begin van het jaar verloor de vereniging voormalig Hoofd Coach Teun van den Berg en Jersey van Doornspeek, die heeft gehonkbald voor de club en in het verleden assisteerde bij softbaltrainingen. In de maanden na afloop van het seizoen moest afscheid worden genomen van Team Manager en secretaris Martin de Jonker, Public Address Announcer Henk Hoenderdos en voormalig Pitching Coach Bram van der Werf.

Dankzij de winst van de Europese beker en het landskampioenschap werd Terrasvogels tweemaal uitgeroepen tot Sportploeg van het Jaar, terwijl Molleman werd gekozen tot Coach of the Year.


...Rob Walgien...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Dit seizoen voegde Terrasvogels een aantal jonge, getalenteerde speelsters aan de ploeg toe en had wederom een goed seizoen. De ploeg begon het jaar met de winst van de internationale Indoor Cup, waarna de ploeg in augustus kampioen werd van de Summer League. De ploeg plaatste zich vervolgens niet alleen opnieuw weer voor de Play-Offs, maar bereikte ook wederom de Holland Series, waarmee men zich voor volgend seizoen weer verzekerde van deelname aan een Europees bekertoernooi. Hierdoor zal Terrasvogels het Europese record verlengen met de 35e deelname aan een Europees clubtoernooi. Dit seizoen nam Terrasvogels deel aan de eerste editie van de European Premiere Cup (de nieuwe naam van de Europa Cup) en eindigde op de vierde plaats.

Komend weekeinde sluit Terrasvogels het seizoen 2014 af in de Holland Series. Op zaterdag ontvangt men Oolders Omaco Sparks Haarlem, de een 2-0 voorsprong heeft in de best-of-five nadat afgelopen zaterdag tweemaal te hebben gewonnen.

Rob Walgien is een ervaren softbalcoach, die verschillende jaren Hoofd Coach is geweest op het hoogste niveau. Met zijn aanstelling als Hoofd Coach maakt Walgien zijn rentree bij Terrasvogels, waar hij van 1993 tot en met 1999 al eerder de leiding had. In zijn zeven seizoenen in Santpoort leidde Walgien Terrasvogels naar het landskampioenschap in 1998 en 1999. In 1995 won Terrasvogels de Cup Winners Cup en in 1996 de Europa Cup. Walgien assisteerde hierna zijn opvolger Renée van den Berg in 2000 en werd opnieuw kampioen.

Na zijn eerste verblijf bij Terrasvogels was Walgien drie seizoenen (2002-2004) Hoofd Coach bij DSC '74 (het huidige Olympia Haarlem) met wie hij in 2003 kampioen werd.

In 2006, 2007 en 2008 maakte Walgien deel uit van de coachingstaf van het Nederlands Dames Softbal Team, met wie hij in 2008 deelnam aan de Olympische Spelen in Peking (China).

(9 oktober)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.