Grand Slam * Stats & News
Updated: 13 april 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
Top-4 2013 begint met winst; Dagmar Bloeming Perfect
English
HAARLEM / ROSMALEN / VLEUTEN / ALKMAAR - Hotel Ambassador Haarlem Terrasvogels, Oolders Omaco Sparks Haarlem, FysioExpert Olympia Haarlem en Alcmaria Victrix, de top-4 van vorig seizoen is het nieuwe seizoen begonnen met het winnen van hun eerste double-header.

Vorig seizoen domineerde Sparks Haarlem (opnieuw) en plaatste zich als eerste voor de Play-Offs, kort erna gevolgd door Terrasvogels. Olympia Haarlem werd vervolgens het derde team en in de laatste speelronde van de reguliere competitie werd Alcmaria Victrix (toen de regerend landskampioen) het vierde team dat de Play-Offs bereikte.

In de Play-Offs schakelde Alcmaria Victrix Olympia Haarlem uit en werd daarna zelf uitgeschakeld door Terrasvogels. In een enerverende Holland Series was het Terrasvogels dat stuntte en iedereen verbaasde door de best-of-five tegen Sparks Haarlem met 3-2 te winnen en voor het eerst sinds 2007 de kampioenstitel te veroveren.

Vandaag (zaterdag 12 april) was het Opening Day in de Hoofdklasse en was Hotel Ambassador Haarlem Terrasvogels de enige ploeg die geen punt tegen kreeg. De landskampioen boekte twee shutout-overwinningen vs. DSS, dat vorig seizoen promoveerde naar de Hoofdklasse na het behalen van het kampioenschap in de Overgangsklasse. Achter de sterke pitching van Femke van Dusschoten en Ginger de Weert (samen 21 strikeouts) won Terrasvogels met 7-0 en 5-0.

In hun eerste double-header van het seizoen onderstreepte Oolders Omaco Sparks Haarlem onmiddellijk dat het opnieuw een ploeg heeft die dominant zal zijn in de Hoofdklasse. De ploeg scoorde 36 punten en sloeg 30 honkslagen, waaronder zeven homeruns om met 21-1 en 15-0 te winnen vs. Gryphons, dat vorig seizoen tot de laatste ronde kandidaat was voor de Play-Offs. Dagmar Bloeming gooide een Perfect Game in Game 2.

FysioExpert Olympia Haarlem won tweemaal vs. UVV. De ploeg uit Haarlem kreeg meer diepte in het off-season en opende het nieuwe seizoen met overwinningen van 11-2 en 7-2.

Alcmaria Victrix, dat onder leiding staat van een nieuwe coachingstaf, won met 4-1 en 13-6 vs. Centrals, dat dit seizoen speelt met een jonge en onervaren ploeg.

(12 april)
DSS vs. Hotel Ambassador Haarlem Terrasvogels
In Haarlem opende landskampioen Hotel Ambassador Haarlem Terrasvogels het nieuwe seizoen met twee shutout-overwinningen, 7-0 en 5-0 vs. DSS.


...Anouk Sassen maakte haar Hoofdklasse-debuut...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Terrasvogels verloor na vorig seizoen een aantal ervaren speelsters. Echter, zij zijn allemaal (net als de speelsters van het seizoen ervoor) nog gewoon verbonden aan de vereniging en eventueel dus inzetbaar wanneer nodig. In het off-season voegde Terrasvogels een aantal jonge en talentvolle speelsters aan de ploeg toe, die momenteel deel uitmaken van Jong Oranje of in het verleden uitkwamen voor de nationale jeugdploeg. Dat gecombineerd met de resterende ervaring in het team zorgt voor een goede mix, zodat Terrasvogels ook dit jaar weer hoge ogen kan gooien. Ook naar Terrasvogels kwamen internationals Femke van Dusschoten, Jessie van Aalst en Britt Vonk. De laatste voegt zich in mei bij de ploeg na terugkeer uit de States. In januari boekte de ploeg van Hoofd Coach Marco Molleman het eerste succes met de winst van het jaarlijkse internationale toernooi om de Indoor Cup in Schiedam.

Na promotie naar de Hoofdklasse via het kampioenschap van de Overgangsklasse vorig jaar voegde ook DSS een aantal nieuwe speelsters toe aan de ploeg. De Haarlemse ploeg heeft eveneens verschillende speelsters met ervaring in de nationale jeugdploegen en zal een goede aanwinst zijn in de Hoofdklasse van dit jaar onder leiding van Hoofd Werner Angermann.

In de eerste wedstrijd opende Terrasvogels de score in de derde slagbeurt nadat alle slagvrouwen rookie-werpster Anouk Sassen voor het eerst hadden gezien in de voorgaande twee innings. In de derde begon Marisèla de Wind met een honkslag, waarna nieuwkomer Jessie van Aalst vier wijd kreeg en Anouk van den Heuvel een honk verder bracht met een opofferingsstootslag. Hierna zorgde Lisa Waasdorp voor volle honken met een velderskeus-grounder. Vervolgens werd Kate Gentile de tweede nul in deze inning. Haar pop-fly bij het eerste honk werd gemist, maar de binnenhoog-regel werd toegepast. Echter, door de vangfout kon De Wind scoren en bereikte Van Aalst het derde honk. Een driehonkslag van rookie Lizzie Clarijs zorgde hierna voor de volgende twee runs en bracht de stand op 3-0. Kort ervoor had Clarijs, ook een nieuwkomer in de ploeg, een schitterende verdedigende actie gemaakt als korte stop en slagvrouw Eva Halman uitgeschakeld.

Terasvogels kwam tot een 4-run rally in de vijfde inning. Met één uit en Anouk van den Heuvel (velderskeus) op het eerste honk sloeg Lisa Waasdorp een honkslag en volgde Kate Gentile met een RBI-single. Gentile was aanvankelijk na vorig seizoen gestopt, maar maakte haar comeback vanwege een aantal blessures in de ploeg. De honken kwamen vol te staan toen Lizzie Clarijs vier wijd kreeg, waarna Jessica Waasdorp een RBI-single sloeg en Gabi Obia (die vorig seizoen uitkwam voor DSS) volgde met 2-run single om de stand op te voeren naar 7-0.


...Marisèla de Wind...
...single, double, triple in Game 2...
(© Fhoto: Marco Stoovelaar)
Pitcher Femke van Dusschoten maakte haar rentree in het Terrasvogels-team. Ze speelde voor de ploeg in 2009 en 2010, waarna ze twee seizoenen uitkwam voor Alcmaria Victrix, met wie ze in 2012 landskampioen werd. Vorig seizoen speelde ze voor La Loggia in Italië en werd daar opnieuw landskampioen. Vandaag schakelde ze de eerste negen slagvrouwen op rij uit, waarvan vijf met drie slag. De Perfect Game werd in de vierde inning gebroken toen Noa Brand opende met een honkslag, maar zij ging even later uit bij een steelpoging. Van Dusschoten kreeg slechts 15 slagvrouwen tegenover zich in de 5-inning wedstrijd en kwam tot negen strikeouts.

In Game 2 gooide pitcher Ginger de Weert een 3-hitter en gooide twaalfmaal drie slag. Ze stond slechts één DSS-speelster tot het derde honk toe en dat gebeurde in de zesde inning.

Terrasvogels kwam tot acht honkslagen, waaronder drie van Marisèla de Wind, die een single, double en triple sloeg.

Dit keer opende Terrasvogels de score gelijk in de eerste inning op Quincey Catsburg. Gabi Obia begon met een driehonkslag langs de linksveld-lijn en scoorde op een hierna volgende grounder van Marisèla de Wind.

Het tweede punt werd toegevoegd in de derde slagbeurt door dezelfde twee speelsters. Obia bereikte het honk na een fout, stal het tweede honk en schoof op na een foute aangooi, waarna ze scoorde op een honkslag van De Wind.

In de vijfde inning was het De Wind die zelf scoorde. Met één uit sloeg ze een tweehonkslag en scoorde toen Jessie van Aalst volgde met een driehonkslag.

De resterende twee runs werden gescoord in de zevende inning. Met één uit kwam Obia via een fout op het honk en scoorde op een driehonkslag van De Wind, de derde triple van de ploeg in dit duel. Nadat Van Aalst vier wijd had gekregen scoorde De Wind op een 'force play-grounder' van Van den Heuvel.

Voor DSS kreeg Judith van Tiel vier wijd met één uit in de eerste inning en sloeg Kim Scholtes een honkslag met twee uit, maar hierna sloot Ginger de Weert af met een strikeout. Ze gooide vervolgens driemaal drie slag in de tweede slagbeurt. In de derde inning opende Madelon Paauwe met een honkslag, maar ging gedwongen uit. De Weert gooide hierna drie hitloze inning en gooide wederom driemaal drie slag in de vijfde. In de zevende tekende Anouk Sassen voor de derde en laatste honkslag voor DSS.

De wedstrijden van vandaag werden gespeeld op het (kunstgras)veld van Kinheim, omdat het thuisveld van DSS nog niet beschikbaar is vanwege het voetbalseizoen.


...Femke van Dusschoten gooide 9x 3 slag in Game 1...

...Ginger de Weert gooide 12x drie slag in Game 2...

...Noa Brand brak een Perfect Game in Game 1...
...en bereikte tweemaal het honk in Game 2...

...Voor de opener werd de pitching-stand nagemeten door...
...umpires Gerrit-Jan van der Hoeven en Patrick Reus...
(© Alle Foto's: Marco Stoovelaar)

Game 1
DSS - Hotel Ambassador Haarlem Terrasvogels 0-7 (5 inn.)
RHE
Hotel Ambassador Haarlem Terrasvogels00304 -780
DSS00000 -012
pitcher Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Femke van Dusschoten, W (1-0)59-1--
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Anouk Sassen, L (0-1)4.274877
Puck van der Kolk0.1-----
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: HP-Gerrit-Jan van der Hoeven, 1B-Patri Reus.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play-Harumi Ueda.
Speeltijd-1:15 uur.

Game 2
DSS - Hotel Ambassador Haarlem Terrasvogels 0-5
RHE
Hotel Ambassador Haarlem Terrasvogels1010102-581
DSS0000000-033
pitcher Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Ginger de Weert, W (1-0)71213--
pitcher DSSinn.SOBBHRER
Quincey Catsburg, L (0-1)723852
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: HP-Patrick Reus, 1B-Gerrit-Jan van der Hoeven.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play-Harumi Ueda.
Speeltijd-1:47 uur.
Gryphons vs. Oolders Omaco Sparks Haarlem
In Rosmalen overpowerde Oolders Omaco Sparks Haarlem Gryphons en won tweemaal ruim, 21-1 en 15-0, om de toon te zetten voor het nieuwe seizoen. In voorgaande seizoenen was Sparks Haarlem al één van de sterkste ploegen in de afdeling, maar het voegde dit jaar zelfs nog meer kracht toe. Oranje-speelsters Dagmar Bloeming, Nathalie Timmermans en Saskia Kosterink keren allen terug in het team na vorig seizoen in Italië te hebben gespeeld. Bloeming en Timmermans kwamen daar uit voor Caserta, terwijl Kosterink haar vierde seizoen afsloot bij Bollate. Met dit trio heeft Sparks Haarlem nu een ploeg die vrijwel geheel bestaat uit huidige speelsters van het Nederlands Softbal Team en heeft ook nog een aantal oud-internationals. Maar de ploeg moet het momenteel wel doen zonder Rebecca Soumeru, vorig seizoen de Beste Pitcher van de Hoofdklasse met een 21-0 'record'. Zij kan niet in actie komen vanwege een blessure.

...Chantal Versluis, Nathalie Gosewehr => 2 homeruns...
(© Foto's: Marco Stoovelaar)
Vandaag kwam de ploeg van Hoofd Coach Juni Francisca tot 30 honkslagen in de double-header, waaronder zeven homeruns. Chantal Versluis en Nathalie Gosewehr homerden beiden tweemaal.

Vorig seizoen voerde Sparks Haarlem de Hoofdklasse aan met 32 homeruns. In totaal werden vorig jaar 82 homeruns geslagen in de Hoofdklasse, waarvan er 25 werden geslagen op het veld van Gryphons. 19 van deze homeruns in Rosmalen werden geslagen door bezoekende teams, waaronder zes op 11 mei door Terrasvogels.

In de openingswedstrijd stond Sparks Haarlem met 10-1 voor na vier innings en kwam toen tot een rally van elf punten in de vijfde slagbeurt om zeer ruim te winnen. Vorig seizoen boekte Sparks Haarlem twee 20-plus overwinningen, waaronder een 27-0 shutout vs. Terrasvogels, van wie men later de Holland Series verloor.

Sparks Haarlem sloeg 19 honkslagen in de eerste wedstrijd, waaronder vijf homeruns, twee van Nathalie Gosewehr. Chantal Versluis en Virginie Anneveld sloegen beiden drie honkslagen. Versluis scoorde ook viermaal.

In de eerste inning werden vijf runs gescoord. Versluis opende het duel met een honkslag, schoof op na een fout en stal het derde honk. Ze scoorde toen Nathalie Gosewehr volgde met een homerun die Sparks Haarlem een vroege en snelle voorsprong opleverde. Volgende slagvrouw Saskia Kosterink werd hierna geraakt door een worp van Shannon Galea in haar eerste slagbeurt in de reguliere Hoofdklasse-competitie sinds 2009 (ze kwam hierna wel uit in een aantaal 'postseason'-wedstrijden). De honken kwamen vol te staan toen Debby Connor en Virginie Anneveld een honkslag sloegn en toen de eerste werd uitgeschakeld met een pick-off scoorde Kosterink. Karin Tuk kreeg vervolgens vier wijd en Areke Spel volgde met een 2-run triple om er 5-0 van te maken.

Vier runs werden toegevoegd in de tweede inning. Versluis kreeg vier wijd en Gosewehr werd geraakt door een worp, waarna beiden scoorden op een tweehonkslag van Kosterink, die later zelf scoorde na een wilde worp. Met één uit sloeg Anneveld opnieuw een honkslag en een 2-out, 2-run double van Spel bracht de stand daarna op 9-0.


...Dagmar Bloeming...
...Perfect in Game 2...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Gryphons scoorde vervolgens hun enige punt in het duel in de derde inning op Kirsten Scheele. Met twee uit sloegen Shannon Galea en Cindy van der Zanden een honkslag. Galea scoorde daarna toen de Belgische Ennia Ballardini ook een honkslag sloeg, maar daar bleef het bij voor de ploeg van Hoofd Coach Wout Isbouts.

Sparks Haarlem pakte het punt onmiddellijk weer terug in de vierde inning dankzij een RBI-single van Anneveld, waarna een rally van elf punten volgde in de vijfde slagbeurt. De ploeg kwam in deze inning tot negen honkslagen, waaronder een record van vier homeruns! Negen van de elf punten werden gescoord met twee uit. Nathalie Timmermans opende met een homerun, waarna Manoa Weijgertse en Versluis een honkslag sloegen. Een punt werd daarna gescoord in een gestolen honk-situatie, gevolgd door twee nullen. Hierna bracht Debby Connor een punt binnen met een honkslag. Met twee loopsters op de honken sloeg Karin Tuk een 3-run homerun. Vorig seizoen zorgde ze voor een record met 10 homeruns. Na een vrije loop en een honkslag sloeg Weijgertse een 2-run double (haa tweede hit in de inning), waarna Chantal Versluis (2-run) en Nathalie Gosewehr (solo) volgden met back-to-back homeruns en er een 21-1 stand van maakten.

Kirsten Scheele stond slechts drie honkslagen toe, terwijl Shannon Galea het hele duel (!) gooide voor Gryphons en 19 hits moest incasseren, terwijl 13 van de 21 punten die ze toestond verdiend waren.

In Game 2 had Sparks Haarlem iets meer dan een uur nodig om het duel af te sluiten en met 15-0 te winnen. Dagmar Bloeming gooide een 3-inning Perfect Game in haar eerste competitie-wedstrijd voor de ploeg sinds 2012 na vorig seizoen in Italië te hebben gespeeld. De rechtshander kwam tot zes strikeouts.

In deze wedstrijd sloeg Sparks Haarlem 11 honkslagen, waaronder weer twee homeruns.

Na een puntloze eerste inning kwam Sparks Haarlem tot een rally van negen punten met twee uit in de tweede slagbeurt op starter Mariëlle Vleugels. De rally begon met een RBI-double van Michelle van Driel. Die werd gevolgd door RBI-singles van Versluis en Gosewehr plus 2-run doubles van Tuk en Anneveld. Later in de inning voegde Areke Spel een 2-run homerun toe.

Zes punten werden even later gescoord in de derde inning. Met één uit kreeg Weijgertse vier wijd, waarna Versluis haa tweede homerun van de dag sloeg. Na een werpsterswissel maakten een honkslag van Saskia Kosterink, double van Virginie Anneveld, grounder van Areke Spel en een wilde worp er 15-0 van.

Game 1
Gryphons - Oolders Omaco Sparks Haarlem 1-21 (5 inn.)
RHE
Oolders Omaco Sparks Haarlem5401(11) -21190
Gryphons00100 -133
pitcher Sparks Haarleminn.SOBBHRER
Kirsten Scheele, W (1-0)543311
pitcher Gryphonsinn.SOBBHRER
Shannon Galea, L (0-1)523192113
Homeruns: Sparks Haarlem: Nathalie Gosewehr 2 (2)(2-run,1e,op Galea; solo,5e,op Galea), Nathalie Timmermans (1)(solo,5e,op Galea), Karin Tuk (1)(3-run,5e,op Galea), Chantal Versluis (1)(2-run,5e,op Galea).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: HP-Bob Gieskens, 1B-Albert Tolen.
Official Scorer-Huub Nelissen.
Play-by-Play-Hans Vleugels (Gryphons).
Speeltijd-1:28 uur.

Game 2
Gryphons - Oolders Omaco Sparks Haarlem 0-15 (3 inn.)
RHE
Oolders Omaco Sparks Haarlem096 -15110
Gryphons000 -000
pitcher Sparks Haarleminn.SOBBHRER
Dagmar Bloeming, W (1-0)36----
(Dagmar Bloeming gooit een Perfect Game)
pitchers Gryphonsinn.SOBBHRER
Mariëlle Vleugels, L (0-1)2.12391111
Britt Draaijer0.2-3244
Homeruns: Sparks Haarlem: Areke Spel (1)(2-run,2e,op Vleugels), Chantal Versluis (2)(2-run,33,op Vleugels).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: HP-Albert Tolen, 1B-Bob Gieskens.
Official Scorer-Huub Nelissen.
Play-by-Play-Hans Vleugels (Gryphons).
Speeltijd-1:07 uur.
UVV vs. FysioExpert Olympia Haarlem
In Vleuten won FysioExpert Olympia Haarlem tweemaal vs. UVV, 11-2 en 7-2.


...Lindsey Meadows...
...4 Runs, 4 Hits, 5 RBI's...
...2 doubles, 1 triple, winnende werpster...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Olympia Haarlem voegde in het off-season een aantal nieuwe speelsters toe, waaronder pitcher Eva Voortman en infielders Nikki Harte en Shareday Christina, die allen op het roster staan van het Nederlands Softbal Team. Christina voegt zich ergens in mei aan de ploeg toe na afloop van haar studie en seizoen in de USA.

In de openingswedstrijd kwam Olympia Haarlem tot 13 honkslagen, waaronder drie van Dominique Sprengers, die ook vier binnengeslagen punten op haar naam kreeg. Lindsey Meadows en Nikki Harte hadden elk drie RBI's.

In de eerste slagbeurt nam Olympia Haarlem een 3-0 voorsprong. Met één uit sloeg Eva Voortman een honkslag in haar eerste slagbeurt als Olympia-speelster (ze speelde voor Centrals in de voorgaande seizoenen). Dinet Oosting volgde met een honkslag en hierna werd het eerste punt gescoord na een tweehonkslag van Lindsey Meadows. Een honkslag van Dominique Sprengers en opofferingsslag van Nikki Harte zorgden hierna voor een 3-0 stand voor de ploeg van Hoofd Coach Caroline Powell.

Twee runs volgden in de derde inning toen Meadows opnieuw een RBI-double sloeg. Ze bereikte het derde honk na een honkslag van Sprengers en scoorde op een nieuwe OS van Harte.

UVV antwoordde met twee runs in de derde slagbeurt op Meadows. Met één uit sloeg de Canadese nieuwkomer Chelsey Schoenfeldt een honkslag en scoorde op een hierna volgende tweehonkslag van Laura Arp. Met twee uit scoorde de laatste op een honkslag van Stephanie Reid, die dit jaar weer terugkeerde in de UVV-ploeg.

In de vierde inning kwam Olympia Haarlem tot een rally van vier runs op Melissa Burger. De honken kwamen vol te staan via Merel Oosterveld (fout op een stootslag), Eva Voortman (stootslag-honkslag) en Dinet Oosting (geraakt werpster). Een gedwongen nul op thuis volgde op een grounder van Meadows, maar hierna veegde Sprengers de honken schoon met een 3-run triple. Even later voegde Harte een RBI-single toe om er 9-2 van te maken.

Een honkslag van Oosting en opofferingsslag van Meadows verhoogden de stand naar 11-2 in de vijfde inning.


...Dominique Sprengers...
...5 Hits, 5 RBI's...
...double, triple...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Game 2 was een stuk closer in de eerste drie innings, want Olympia Haarlem stond toen met slechts 3-2 voor. Maar in de resterende vier innings werd UVV puntloos gehouden door Eva Voortman, terijl Olympia Haarlem vier runs toevoegde op Chelsey Schoenfeldt.

Olympia Haarlem opende de score met twee runs in de eerste inning toen Merel Oosterveld en Eva Voortman beiden scoorden na een wilde worp. UVV pakte een punt terug in de tweede helft van de eerste slagbeurt. With één uit sloeg rookie Zuleinys Salesia een driehonkslag en scoorde op een hierna volgende tweehonkslag van Stephanie Reid. UVV kreeg toen de honken vol toen Schoenfeldt en Misja Koops vier wijd kregen met twee uit, maar de ploeg liet de honken vervolgens vol achter.

In de derde inning voegde Olympia een punt toe toen Voortman opende met een honkslag en scoorde op een opofferingsslag van Meadows. Maar opnieuw verkleinde UVV de achterstand even later toen Salesia en Reid wederom productief waren. Salesia opende met een tweehonkslag en scoorde op een honkslag van Reid, maar daar bleef het bij voor de thuisploeg, die weer onder leiding staat van Hoofd Coach Hubert Bomba.

Olympia nam meer afstand door driemaal te scoren in de vijfde inning. Met één uit sloeg Merel Oosterveld een inside-the-park-homerun, waarna Eva Voortman uitging na een grounder. Hierna kreeg Dinet Oosting vier wijd, waarna Olympia Haarlem de eerste ploeg werd die gebruik maakte van de Temporary Runner door Voortman in te zetten als pinch-runner voor Oosting. De Temporary Runner is dit seizoen nieuw en stelt coaches in de gelegenheid een pinch-runner in te zetten wanneer hun catcher honkloopster is met twee uit. De Temporary Runner is de speelster die het laatst uitging in de lopende inning en wordt niet gezien als een officiële wissel (wat ook niet mogelijk is, want de TR staat immers al in de actieve line-up). Hierdoor heeft de catcher de gelegenheid haar spullen weer aan te doen om het duel wat sneller te laten verlopen. Echter, het gebruik van de TR is een keuze voor coaches en dat betekent dat zij hun catcher dus niet hoeven te vervangen wanneer zij loopster is met twee uit. En dus heeft de TR-regel geen enkele invloed over de snelheid en lengte van een wedstrijd.

OK, terug naar de inning. Met Voortman als loopster op het eerste honk zorgden een driehonkslag van Meadows en tweehonkslag van Sprengers voor een 6-2 stand. Het laatste punt werd gescoord in de zevende inning op nieuwe werpster Cintia de Groodt toen Voortman scoorde in een 'caught stealing'-situatie.

Game 1
UVV - FysioExpert Olympia Haarlem 2-11 (5 inn.)
RHE
FysioExpert Olympia Haarlem30242 -11130
UVV00200 -262
pitcher Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Lindsey Meadows, W (1-0)561622
pitcher UVVinn.SOBBHRER
Melissa Burger, L (0-1)512131110
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: HP-Peter Vonk, 1B-Mariana Prins-Atanasova.
Official Scorer-Feiko Drost.
Play-by-Play-Rienette Hamers.
Speeltijd-1:22 uur.

Game 2
UVV - FysioExpert Olympia Haarlem 2-7
RHE
FysioExpert Olympia Haarlem2010301-7111
UVV1010000-271
pitcher Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Eva Voortman, W (1-0)773722
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Chelsey Schoenfeldt, L (0-1)641865
Cintia de Groodt1-1311
Homerun: Olympia Haarlem: Merel Oosterveld (1)(solo,5e,inside-the-park,op Schoenfeldt).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: HP-Mariana Prins-Atanasova, 1B-Peter Vonk.
Official Scorer-Feiko Drost.
Play-by-Play-Rienette Hamers.
Speeltijd-1:45 uur.
Alcmaria Victrix vs. Centrals

...Svenja de Lincel...
...9 strikeouts, winnende pitcher, G1...
...2 binnengeslagen punten, Game 2...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
In Alkmaar won Alcmaria Victrix de openings double-header vs. Centrals met uitslagen van 4-1 en 13-6. Beide ploegen verloren na vorig seizoen verschillende ervaren speelsters. En dus spelen beide teams met een jonge ploeg, maar Alcmaria Victrix heeft daarin de meeste ervaring. Centrals speelt voornamelijk met speelsters die vorig seizoen uitkwamen voor het tweede team en/of de junioren.

Beide ploegen hebben een nieuwe coachingstaf. Bij Alcmaria Victrix nam Sandra Gouverneur de ploeg over als Hoofd Coach als opvolgster van Gonny Farley en zal worden geassisteerd door Frans de Bruijn, die vorig jaar de Hoofd Coach was van Onze Gezellen in de Overgangsklasse. Gouverneur was het laatst in de Hoofdklasse actief als Hoofd Coach in 2010 toen ze leiding had bij Jong Oranje. Willy Juana is de nieuwe Hoofd Coach van Centrals als vervanger van Bas Langezaal. Juana wordt geassisteerd door Petia Sokolová, die eveneens een utility player in het team is.

Alcmaria Victrix opende de score met twee runs in de eerste inning op de Amerikaanse nieuwkomer Casey Pomeroy. Anne Blaauwgeers, die in het oefenseizoen moest toekijken met een blessure, opende met vier wijd en schoof op na een opofferingsstootslag van Kim Buizer. Hierna kreeg ook Lorraine Kieft (eveneens herstelt van een blessure) vier wijd. De twee loopsters schoven op na een opofferingsstootslag van nieuwkomer Rachel van Veen, waarna de punten werden gescoord na een wilde worp en een honkslag van Merel Zandvliet, die eveneens nieuw is in Alkmaar.

Twee runs werden toegevoegd in de tweede inning. Brenda Beers opende met een driehonkslag en scoorde op een grounder van Desiree Adriaansz. Beers (net als Blaauwgeers en Kieft een catcher) stond de afgelopen weken eveneens aan de kant met een enkelblessure, maar herstelde op tijd voor de start van het seizoen. Even later sloeg Anne Blaauwgeers een honkslag en scoorde het volgende punt op een honkslag van Lorraine Kieft, haar eerste in de Hoofdklasse.


...Laura Treurniet...
...2 Runs, 2 Hits, RBI, Winnende Pitcher, Game 2...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
In de derde inning kwam Centrals eenmaal tot scoren. Met één uit sloeg Nina Ceulemans een honkslag in haar eerste Hoofdklasse-slagbeurt. Centrals kreeg hierna de honken vol toen de Amerikaanse nieuwkomer Amanda Steele het honk bereikte na een fout op een velderskeus klap en een honkslag van Sokolová. Er werd hierna gescoord toen Franka van Dijk het honk bereikte na een fout, maar Steelde werd op de plaat uitgeschakeld toen ook zij probeerde te scoren.

In de vierde inning kreeg Centrals de honken vol met twee uit via tweemaal vier wijd en een fout, maar een grounder sloot de slagbeurt af.

Winnende werpster Svenja de Lincel kwam tot negen strikeouts en stond slechts vier hits toe.

In de tweede wedstrijd kwam Alcmaria Victrix tot een rally van zeven runs in de tweede inning om een comfortabele voorsprong te nemen. In deze slagbeurt sloeg Alcmaria slechts drie hits, terwijl de verdediging van Centrals drie fouten maakte. Rachel van Veen begon met vier wijd en scoorde even later na een squeeze van Laura Treurniet. Een honkslag van Maaike Blaauwgeers en twee wilde worpen zorgden daarna voor de volgende drie runs. Met loopsters op het tweede en derde honk bracht Lorraine Kieft met een honkslag het volgende punt binnen en wist snel alle honken af te lopen na twee fouten, waardoor nog eens tweemaal werd gescoord en de stand op 7-0 kwam.

Centrals antwoordde met drie runs in de derde inning op honkslagen van Petia Sokolová (one-run) en Casey Pomeroy (2-run), maar Alcmaria scoorde nog eens twee runs in de eigen derde slagbeurt, dankzij een gestolen honk en een doorgeschoten bal.

Beide teams scoorden eenmaal in de vijfde inning. Centrals via een tweehonkslag van rookie Charelle Kooy en Alcmaria na een nieuwe wilde worp.

In de eerste helft van de zesde inning verkleinde Centrals de achterstand naar 10-6 door tweemaal te scoren, dankzij een driehonkslag van Laura Bakker en een wilde worp. In de 2e6 bereikte Alcmaria het verschil van zeven punten door nog eens drie punten te scoren. Eerst werd tweemaal gescoord op een honkslag van Svenja de Lincel, waarna het duel werd afgesloten toen werd gescoord op een grounder van Melissa de Greef.

Game 1
Alcmaria Victrix - Centrals 4-1
RHE
Centrals0010000-140
Alcmaria Victrix220000X-473
pitcher Centralsinn.SOBBHRER
Casey Pomeroy, L (0-1)614744
pitcher Alcmaria Victrixinn.SOBBHRER
Svenja de Lincel, W (1-0)79341-
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: HP-Rob Veldkamp, 1B-Arjan de Wever.
Official Scorer-Maaike Houtkamp.
Play-by-Play-Brigitta Zaal.
Speeltijd-1:31 uur.

Game 2
Alcmaria Victrix - Centrals 13-6 (6 inn.)
RHE
Centrals003012 -673
Alcmaria Victrix072013 -13111
(twee uit toen een verschil van 7 punten werd verkregen in de zesde inning)
pitchers Centralsinn.SOBBHRER
Amber van 't Land, L (0-1)325699
Petia Sokolová2.211544
pitchers Alcmaria Victrixinn.SOBBHRER
Laura Treurniet, W (1-0)5 (*)22764
Svenja de Lincel121---
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: HP-Arjan de Wever, 1B-Rob Veldkamp.
Official Scorer-Maaike Houtkamp.
Play-by-Play-Brigitta Zaal.
Speeltijd-1:43 uur.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.