Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 november 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
(Tekst & Foto: Marco Stoovelaar)

Nick Braakman gaat HCAW coachen in 2015
English
BUSSUM - Nick Braakman is de nieuwe Hoofd Coach van het vrouwen-softbalteam van HCAW in 2015. Braakman is de opvolger van Lloyd Todman.


...Nick Braakman...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
In de afgelopen seizoenen klom het sofbalteam team HCAW weer richting top. Dit jaar speelde de Bussumse ploeg in de Overgangsklasse, de tweede hoogste afdeling. In 2003 degradeerde HCAW uit de Hoofdklasse. Daarin beleefde de ploeg verschillende zeer succesvolle seizoenen en veroverde kampioenstitels en Europa Cups. De ploeg degradeerde vervolgens naar een nog lagere afdeling, maar sinds een paar jaar timmert het team weer behoorlijk aan de weg terug naar de top.

Dit seizoen was verwacht dat HCAW kandidaat zou zijn voor één van de top-posities in de Overgangsklasse. Na afloop van de eerste helft van het seizoen eindigde HCAW op een gedeelde vierde plaats met Roef!. De top-4 van de afdeling kwalificeerde zich voor de Kampioenspoule, zodat een beslissingswedstrijd noodzakelijk was. HCAW boekte daarin een 2-0 shutout tegen Roef! en speelde daarin in het restant van het seizoen in de Kampioenspoule. In de tweede helft eindigde HCAW op de vierde plaats achter Twins, Tex Town Tigers en Amsterdam Pirates. Tex Town Tigers plaatste zich later uiteindelijk voor de Golden League, die volgende seizoen de hoosgte afdeling zal vormen. In 2015 zal de nieuwe Dutch National Softball League debuteren. De Golden League is dan de nieuwe Hoofdklasse, met daaronder de Silver League als tweede hoogste afdeling.

De afgelopen twee seizoenen was Nick Braakman de Assistent Coach van Marco Molleman bij Hoofdklasser Hotel Ambassador Haarlem Terrasvogels. Vorig jaar werd hij met Terrasvogels landskampioen en veroverde tevens de Europese Cup Winners Cup. In het verleden was Braakman actief als één van de coaches van het Nederlands Pupillen Softbal Team, met wie hij het Europees Kampioenschap won in 2008. In 20012 was Braakman de Hoofd Coach van het damesteam van Hilversum Hurricanes in de Eerste Klasse.

In 2015 wordt Braakman geassisteerd door David Mulder, die dit jaar één van de coaches was van De Zuidvogels, wat de kampioenstitel veroverde in de Derde Klasse A. Voormalig Hoofdklasse- en Oranje-werpster Sonja Pannen keert terug als Pitching Coach. Dit seizoen begeleidde ze eveneens de werpsters van het eerste team, maar ook van jeugdteams van de vereniging.

In de afgelopen weken maakte HCAW bekend dat het vier nieuwe speelsters aan de ploeg heeft toegevoegd voor volgend seizoen. Van Amsterdam Pirates komen pitcher Lara Hoekstra, 1B/OF Monique Melissant en OF/1B Milot van Doesburg, terwijl pitcher Anouk Sassen naar Bussum overkomt van DSS, waar ze dit seizoen in de Hoofdklasse debuteerde.

(12 november)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.