Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 november 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Hoofddorp Pioniers)

Nieuw coaching-trio gaat Hoofddorp Pioniers leiden
English
HOOFDDORP - Hoofddorp Pioniers heeft op 12 november de nieuwe coachingstaf bekend gemaakt voor de het dames-softbalteam van de vereniging. Drie coaches gaan de ploeg volgend seizoen leiden tijdens de wedstrijden en/of de trainingen.


...Dè Flanegin, Glennsig Polonius, Tuti Rumai...
(© Foto: Hoofddorp Pioniers)
Tuti Rumai, die ook dit seizoen deel uitmaakte van de coachingstaf, keert volgend jaar terug. Hij krijgt dan gezelschap van Dè Flanegin en Glennsig Polonius. Dit seizoen stond de Pioniers-ploeg onder leiding van Luigi Anasagasti en Rumai.

In het seizoen 2014 startte Hoofddorp Pioniers het seizoen in de Eerste Klasse B. In deze afdeling werd de eerste helft van het seizoen afgesloten op de vierde plaats met een 12-10-2 ' record'. Door in de top-4 te eindigen plaatste het team zich voor de Promotie-poule en kreeg daarin gezelschap van de top-4 uit de Eerste Klasse A. In deze Promotie-poule sloot Pioniers het seizoen af op de derde plaats, 12 punten achter koploper Zwijndrecht.

Dè Flanegin speelde vele jaren voor het honkbalteam van Pioniers. De eerste honkman/outfielder/designated hitter zette een all-time record met het spelen van de meeste wedstrijden in de hoogste afdeling voor één vereniging. Hij speelde ook softbal in het mannenteam van Pioniers, dat dit jaar landskampioen werd.

Glennsig Polonius kan ook terugkijken op een lange loopbaan en komt uit voor het Nederlands Heren Softbal Team.

Tuti Rumai was een zeer gerespecteerde werper, die vele jaren uitkwam in de Hoofdklasse en het Nederlands Heren Softbal Team. De rechtshander was niet alleen een power-pitcher, met veel strikeout, hij was ook een powerhitter. Rumai werd verschillende keren gekozen tot Beste Werper en Meest Waardevolle Speler, terwijl hij ook een aantal keer de meeste homeruns sloeg.

(12 november)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.