Grand Slam * Stats & News
Updated: 13 december 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Fred Versluis & Marco Stoovelaar)

Karin Tuk MVP; Dagmar Bloeming Beste Pitcher; meer prijzen
English

...Karin Tuk...
...MVP, Beste Slagvrouw, Meeste Homeruns...
(© Foto: Fred Versluis)
ROTTERDAM - Karin Tuk is de Meest Waardevolle Speelster van het Hoofdklasse-seizoen 2014 en Dagmar Bloeming is de Beste Pitcher van dit jaar. Beiden spelen voor Oolders Omaco Sparks Haarlem. Het was het zesde opeenvolgende jaar dat de Meest Waardevolle Speelster afkomstig is van Sparks Haarlem. De winnaressen werden vanavond (zaterdag 13 december) bekend gemaakt tijdens de Star Awards in het Van der Valk Hotel Rotterdam-Blijdorp in Rotterdam tijdens de jaarlijkse European Baseball & Softball Coach Clinic van de KNBSB. Het was de zesde keer dat de prijzen werden uitgereikt in Rotterdam, maar de eerste keer in het Van der Valk Hotel.
Vanavond werden ook de beste honkballers geŽerd.

Vanavond werd ook Robert Eenhoorn onderscheiden door de KNBSB. In oktober nam Eenhoorn afscheid als Technisch Directeur en werd hij Algemeen Directeur bij prof-voetbalclub AZ. Voor zijn enorme bijdrage aan het Nederlandse honkbal werd Eenhoorn door waarnemend bondsvoorzitter Frits Mulder benoemd tot Erelid van de KNBSB. Hij kreeg ook de Erasmusspeld van de stad Rotterdam.

(foto-galerij Star Awards)

Het is voor het eerst in de geschiedenis dat zowel de MVP als Beste Pitcher vier jaar op rij van dezelfde club komen. In 2011 werden Areke Spel (MVP) en Kirsten Scheele (Pitcher) gekroond, in 2012 Nathalie Gosewehr (MVP) en Dagmar Bloeming (Pitcher). Vorig jaar gingen de prijzen naar Leigh Godfrey en Rebecca Soumeru.

Karin Tuk was dit seizoen het beste met slaggemiddelde (.548), slugging average (1.113), on base average (.652), binnengeslagen punten (45), homeruns (9) en totaal honken (69). Het is het zesde jaar op rij dat een speelsters van Sparks Haarlem Meest waardevolle Speelster is geworden. De vorige MVPs van Sparks Haarlem waren Marloes Fellinger (2009), Kim Kluijskens (2010), Areke Spel (2011), Nathalie Gosewehr (2012) en Leigh Godfrey (2013).

Ook genomineerd waren Jessie van Aalst (Hotel Ambassador Haarlem Terrasvogels), Dinet Oosting (FysioExpert Olympia Haarlem) en Chelsea Schoenfeldt (UVV).

Dagmar Bloeming werd voor de tweede keer in haar loopbaan gekozen tot Beste Pitcher. Ze won ook in 2012. Bloeming bleef dit jaar ongeslagen en leidde de Hoofdklasse in ERA (0.52) en gewonnen wedstrijden (15), terwijl ze tweede was met 99 strikeouts. Ook genomineerd waren Lindsey Meadows (FysioExpert Olympia Haarlem), Kirsten Scheele (Oolders Omaco Sparks Haarlem) en Ginger de Weert (Hotel Ambassador Haarlem Terrasvogels), die allen ook vorig jaar waren genomineerd.


...Dagmar Bloeming...
...Beste Pitcher...
(© Foto: Fred Versluis)
Zoals gezegd had Karin Tuk het beste slaggemiddelde dit seizoen met .548 average (34-uit-62). Voor het eerst in de historie komt de Beste Slagvrouw vier jaar op rij van dezelfde club. Vorig jaar evenaarde Sparks Haarlem het record, dat was gerealiseerd door Terrasvogels in 2003, 2004 en 2005. In 2011 was Areke Spel Beste Slagvrouw, in 2012 Virginie Anneveld en vorig seizoen Leigh Godfrey.

Karin Tuk won ook weer de trofee voor het slaan van de meeste homeruns. Na een record-aantal van 10 in 2013 sloeg ze er dit seizoen negen. Het is het derde jaar op rij dat ze het beste is in deze categorie. Het betekende ook het zesde jaar op rij dat de Homerun Queen van dezelfde club afkomstig is.


...Chantal Versluis...
...Holland Series MVP & Meeste Gestolen Honken...
(© Foto: Fred Versluis)
Chantal Versluis (Oolders Omaco Sparks Haarlem) stal wederom de meeste honken. Dit jaar stal ze 24 honken, na een record-aantal van 43 vorig jaar. Versluis won de prijs voor het vijfde opeenvolgende seizoen en de zesde keer in de laatste zeven jaar. Ze won ook in 2008, waarna teamgenoot Saskia Kosterink in 2009 won. En dus ging deze prijs voor het zevende jaar op rij naar een speelster van Sparks Haarlem.

Na afloop van de Holland Series van dit jaar werd Chantal Versluis van landskampioen Oolders Omaco Sparks Haarlem uiteroepen tot Series MVP. Deze prijs werd vanavond uitgereikt, maar omdat ze in het buitenland verblijft nam teamgenoot Maxime van Dalen de trofee in ontvangst.

De Egbert van der Sluis Memorial Trophy voor Beste International onder de 23 jaar ging naar Jessie van Aalst van Hotel Ambassador Haarlem Terrasvogels. Twee jaar geleden debuteerde ze in het Nederlands Softbal Team. Na een deel van het seizoen 2013 te hebben gemist vanwege een blessure werd ze dit jaar een belangrijke speelster voor zowel Terrasvogels als Oranje. Tijdens het Wereldkampioenschap in augustus dwong ze een basisplek af en werd ze de derde slagvrouw in de slagvolgorde. Jessie was vanavond ook genomineerd voor de MVP-trofee.

Quincey Castburg (DSS) won de Riet Vermaat Trofee voor beste juniorenwerpster, terwijl Isa Los (Tex Town Tigers) de meest veelbelovende jeugdspeelster werd en daarmee de Bep van Beijmerwerdt Trofee won.

De Nol Houtkamp Award wordt jaarlijks uitgereikt aan personen die betrokken zijn op het gebied van opleidingen. Dit jaar ging de prijs naar twee personen, Fred Remmers en Bart van Knegsel. Het duo won de prijs voor de vele tijd en energie die zij staken in het project 'Softbal Nederland Duurzaam aan de top', waarbij ondermeer een compleet nieuwe competitie-opzet werd gepresenteerd. Hieronder vielen ook de ontwikkelingen van de Oranje BV ter promotie van de nationale softbalploegen.

Juni Francisca is de Coach of the Year. Dit seizoen leidde Francisca Oolders Omaco Sparks Haarlem naar het landskampioenschap en won hij de Europese Cup Winners Cup in ItaliŽ. De ploeg bleef het hele seizoen ongeslagen! Het was de tweede keer dat Francisce de prijs won, hij won ook in 2011.

Vanavond werd voor het eerst sinds 1999 ook weer de Slugger uitgereikt. De Slugger is de hoogste onderscheiding van de KNBSB voor een persoon, groep of organisatie die een belangrijke bijdrage leverde(n) op promotioneel gebied. De prijs werd uitgereikt aan het Organisatie-Comitť van het Wereldkampioenschap Softbal Dames, wat in augustus in Haarlem plaatsvond.


...Juni Francisca...
...Coach of the Year...

...Jessie van Aalst...
...Egbert van der Sluis Memorial...

...Quincey Catsburg...
...Riet Vermaat Trofee...
(© Foto: Fred Versluis)(© Foto's: Marco Stoovelaar)

FOTO-GALERIJ STAR AWARDS

(13 december)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.