Grand Slam * Stats & News
Updated: 15 oktober 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
Nederlands Slowpitch Team speelt vrijdag demonstratiewedstrijd
English
ALMERE - Aanstaande vrijdag 17 oktober zal het Nederlands Slowpitch Softbal Team een demonstratiewedstrijd spelen op het complex van Almere '90 in Almere. De wedstrijd begint om 19:30 uur en de ploeg ontmoet dan de mannenselectie van het organiserende Almere '90.

In slowpitch is de bal die wordt gebruikt dezelfde als in het gewone softbal (in sommige recreatie-leagues kan de bal wat groter zijn), de bal moet moet een speciale boog naar de slagman worden gegooid en er nemen 10 spelers deel aan een wedstrijd. Stootslagen en stelen zijn verboden.


...Het Nederlands Team tijdens de Windmill Classic in juli...
Slowpitch wordt al vele jaren beoefend in de USA en werd reeds gespeeld tijdens de Wereldtentoonstelling van 1933 in Chicago. Daarna werd de afstand tussen de werper en de plaat vergroot naar 15,24 m. Slowpitch werd meer officiŽel toen het in 1953 werd opgenomen in het programma van de American Softball Association (ASA), de nationale softbalbond van de USA.

In Europa wordt slowpitch al enige jaren in verschillende landen gespeeld, maar het is Groot-BrittanniŽ, dat domineert in het Europese slowpitch softbal. In 1988 werd er voor het eerst een Europees Coed Slowpitch Kampioenschap georganiseerd met deelname van teams met een gemengde samenstelling, dus mannen en vrouwen. Sindsdien veroverde de Britse ploeg negen opeenvolgende Europese titels. Volgend jaar, van 28 juli t/m 1 augustus, zal het tiende European Coed Championship plaatsvinden in Dupnitsa (Bulgarije).

Slowpitch is ook een grote sport in TsjechiŽ en Ierland. Sinds de introductie van het Europees Kampioenschap namen de Britse, Tsjechische en Ierse ploegen deel aan alle evenementen en vormden vaak de top-3. Ze kregen door de jaren heen gezelschap van Guernsey, Duitsland, Oostenrijk, Slowakije, SloveniŽ, KroatiŽ, Jersey, BelgiŽ, Bulgarije en ServiŽ.

Slowpitch werd een paar jaar geleden ook geÔntroduceerd in Nederland. In 2012 werd het eerste Nederlands Coed Slowpitch Team samengesteld en die speelde drie interlandwedstrijden tegen regerend Europees Kampioen Groot-BrittanniŽ. Deze wedstrijden werden gespeeld in Haarlem, Rosmalen en Zeist.

Vorig jaar was er een groot slowpitchp-toernooi tijdens het World Port Tournament (honkbal) in Rotterdam met deelname van club-teams.

Dit jaar, in juli, organiseerde Almere '90 de Windmill Classic Slowpitch Tournament en dat was een groot succes. Tijdens dat evenement nam het Nederlands Mannen Slowpitch Team ook deel.

En nu is Almere '90 aanstaande vrijdag gastheer van een demonstratiewedstrijd van het Nederlands Mannen Slowpitch team op het Fanny Blankers-Koen Sportpark.

(15 oktober)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.