Grand Slam * Stats & News
Updated: 17 november 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Marco Stoovelaar & Rein Merkx)

Jeroen Swers nieuwe Hoofd Coach van Roef!
English
MOERGESTEL - Jeroen Swers is volgend seizoen de nieuwe Hoofd Coach van het dames-softbalteam van Roef!. Op 17 november maakte de vereniging uit Moergestel bekend dat Swers de nieuwe Hoofd Coach is. De Belg is de opvolger van Jeroen van de Wiel, die na afloop van het seizoen stopte. Van de Wiel was vijf jaar lang coach van de ploeg en leidde het team naar de tweede hoogste afdeling (Overgangsklasse). Zijn Assistent Coach Nicolas Vlyminckx stopte ook.


...Jeroen Swers...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Roef! maakte ook bekend dat het de 19-jarige Belgische speelster Ennia Ballardini aan het roster heeft toegevoegd voor volgend seizoen. Dit seizoen debuteerde ze in de Nederlandse Hoofdklasse als speelster van Gryphons waar ze in tien wedstrijden uitkwam. In BelgiŽ speelde de laatste zes seizoenen voor Royal Greys.

Dit seizoen was Roef! vanaf het begin ťťn van de kandidaten voor de top-4 in de Overgangsklasse, samen met Twins, Tex Town Tigers, Amsterdam Pirates en Mr. Cocker HCAW. Na afloop van de eerste competitiehelft van het seizoen eindigde Roef! op een gedeelde vierde plaats met HCAW, zodat een beslissingswedstrijd nodig was, omdat de uit acht ploegen bestaande Overgangsklasse voor het tweede deel van het seizoen werd gesplist in twee poules van vier. Roef! verloor met 2-0 en eindigde zodoende op de vijfde plaats, zodat het in het restant van het seizoen speelde in de groep die werd gevormd door de onderste vier ploegen. In die groep eindigde Roef! op de eerste plaats, twee punten boven Euro Stars. De twee beste ploegen uit de top-4 kwalificeerden zich voor de promotiepoule voor de Golden League, de hoogste afdeling in de volgend jaar nieuw te vormen Dutch National Softball League. Deze nieuwe 'Hoofdklasse' bestaat uit slechts zes teams met de toevoeging van het Holland Talent Team (Jong Oranje), maar of deze ploeg daadwerkelijk als zevende team wordt toegevoegd wordt op een later tijdstip bepaald.

Jeroen Swers is geen onbekende als sofbal-coach. De afgelopen jaren was de 28-jarige Swers coach van de vrouwenploeg van Brasschaat Braves in de hoogste Belgische competitie. Dit jaar was hij ook de Team Manager van Jong BelgiŽ tijdens het Europees Junioren Kampioenschap in Rosmalen.


...De gestopte coach Jeroen van de Wiel...
...Op de voorgrond speelster Gini Ketelaars...
(© Foto: Rein Merkx)
Swers honkbalde in het verleden voor Tongeren Sharks, maar toen hij verhuisde van de Belgische provincie Limburg naar Antwerpen ging hij spelen voor Deurne Spartans. Daar ging hij ook softballen en combineerde dat met honkbal.

Na afloop van het seizoen 2010 stopte Swers als honkballer, maar ging door als softballer bij Brasschaat Braves. Dit seizoen werd hij met Brasschaat landskampioen. Swers speelde ook in de Nederlandse Heren Softbal Hoofdklasse voor Spikes, met wie hij het brons won op het allereerste Europese Super Cup Toernooi in Praag (TsjechiŽ) in 2012.

Swers nam ook deel aan Europese bekertoernooien in 2009 (Deurne Spartans), 2011 en 2014 (beide met Brasschaat Braves).

Met het Belgisch Nationale Heren Softbal Team nam Jeroen Swers deel aan het Eurpees Kampioenschap in 2008, 2010, 2012 en 2014.

Op 2 augustus van dit jaar maakte Swers deel uit van het Belgisch Team dat speelde tegen het Nederlands Dames Softbal Team op het complex van Catch in Den Haag. In deze wedstrijd was Swers de linksvelder, sloeg een tweehonkslag en scoorde vier van de 10 Belgische punten in een 10-0 shutout-winst. Dit was de tweede wedstrijd voor Oranje tijdens de Elf Steden Toer ter voorbereiding op het Wereldkampioenschap later in de maand in Haarlem.

(17 november)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.