Grand Slam * Stats & News
Updated: 22 april 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
Jong Oranje wint opnieuw tweemaal!
English
VLEUTEN - Na een week geleden de twee openingswedstrijden te hebben gewonnen won Jong Oranje opnieuw tweemaal om geslagen te blijven in de Hoofdklasse-competitie. Dit keer won de ploeg met 5-2 en 8-4 van UVV, dat nu na zes wedstrijden nog steeds puntloos is. Op zaterdag liep UVV tweemaal tegen een shutout aan bij regerend landskampioen Hotel Ambassador Haarlem Terrasvogels.

Dit is het vijfde seizoen waarin Jong Oranje deelneemt aan de Hoofdklasse-competitie. De ploeg begon nooit met winst, maar heeft er nu vier op rij, zodat het zich voegt bij Terrasvogels, Oolders Omaco Sparks Haarlem en FysioExpert Olympia Haarlem, die eveneens de eerste vier wedstrijden van het seizoen hebben gewonnen.

Met 38 heeft Jong Oranje momenteel het tweede hoogste aantal gescoorde punten achter Sparks Haarlem, dat 54 punten heeft gescoord.

Voor Jong Oranje vormt het seizoen een deel van de voorbereidingen op het Europees Junioren Kampioenschap, dat van 21-28 juli wordt gehouden in Rosmalen op het complex van Gryphons. Dit was twee jaar geleden ook de locatie van hetzelfde evenement.

(20 april)
UVV vs. Jong Oranje
In Vleuten werd Jong Oranje 'outhit' in Game 1 en stond kort achter in Game 2, maar won met 5-2 en 8-4 vs. UVV om ongeslagen te blijven.


...Manoa Weijgertse...
...2 Runs, 3 Hits, 4 RBI's...
...double, triple...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
In de opener brak Jong Oranje een 1-1 stand in de derde inning en nam meer afstand vanaf de vierde slagbeurt. De team werd met 9-8 'outhit', maar speelde verdedigend solide en draaide driemaal een dubbelspel.

De junioren namen een 1-0 voorsprong in de eerste slagbeurt op Chelsey Schoenfeldt, die het hele duel gooide voor UVV. Lead-off hitter Wies Ligtvoet bereikte het honk na een fout en scoorde op een one-out single van Manoa Weijgertse.

UVV kwam langszij in de eigen eerste beurt op starter Quincey Catsburg. Met één uit kreeg UVV de honken vol toen Zuleinys Salesia een honkslag sloeg, Chelsey Schoenfeldt vier wijd kreeg en Sanne Bolhuis eveneens een honkslag sloeg. Na een strikeout werd de gelijkmaker gescoord na een doorgeschoten bal, maar UVV liet hierna twee loopsters achter toen een nieuwe strikeout volgde.

Jong Oranje scoorde vervolgens tweemaal in de derde inning om voorgoed de leiding te nemen. Met één uit sloeg Brenda Beers een honkslag en scoorde op een tweehonkslag van Manoa Weijgertse, die het derde honk stal en scoorde op een opofferingsslag van Rachel van Veen om de stand op 3-1 te brengen.

UVV pakte een punt terug in de derde slagbeurt. Nadat Jong Oranje een dubbelspel had gedraaid kreeg Sanne Bolhuis vier wijd en bereikte Misja Koops het honk na een fout. Zij scoorde even later na een honkslag van Marleen van Gastel en een hierna volgende honkslag van Naomi Andringa zorgde voor volle honken, maar de drie loopsters bleven achter.

Jong Oranje nam meer afstand met het scoren van punten in de vierde en vijfde inning. In de vierde bereikte Lizzie Clarijs het honk na een fout, stal het tweede honk en scoorde op een wilde worp. In de vijfde opende Brenda Beers met vier wijd en scoorde na een tweehonkslag van Rachel van Veen.


...Rachel van Veen...
...3 Hits, 3 RBI's, double...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
UVV liet weer twee loopsters achter in de vierde inning en kreeg geen scoringskansen meer in de resterende drie innings op Kelsey Huijzers, die werd gesteund met nog eens twee dubbelspelen in de vijfde en zevende inning.

In Game 2 nam UVV een 1-0 voorsprong in de eerste inning op starter Shannon Hetem toen Naomi Andringa (velderskeus) scoorde op een driehonkslag van Chelsey Schoenfeldt. Maar hierna sloot Hetem sterk af en gooide drie slag op de volgende twee slagvrouwen.

In de tweede inning sloot Hetem opnieuw af met een strikeout met een loopster op het tweede honk, waarna Jong Oranje tot een rally van vier runs kwam in de derde slagbeurt. Fleur Bos opende met een honkslag, schoof op na een opofferingsstootslag van Shaneequa Kock en scoorde de gelijkmaker na een honkslag van Damishah Charles. Jong Oranje nam hierna een 2-1 voorsprong toen Brenda Beers volgde met een honkslag en twee runs werden toegevoegd toen Lizzie Clarijs en Isa Los beiden na een fout op de honken kwamen.

In de vijfde verkleinde UVV de achterstand naar 4-2 op Lisa Hop, die de pitching in de voorgaande inning had overgenomen. Naomi Andringa begon met een honkslag, schoof op na een wilde worp en een grounder en scoorde na een nieuwe wilde worp.

Jong Oranje kwam in de eerste helft van de zevende inning tot een nieuwe rally van vier punten. Alle punten waren onverdiend, want de UVV-verdediging droeg bij met twee fouten. Met één uit kwam Brenda Beers na een fout op het honk, waarna ze scoorde op een 2-out single van Rachel van Veen. Hierna bereikte ook Isa Los het honk via een fout en daarna leverde pinch-hitter Manoa Weijgertse een 2-run triple af. Na een vrije loop voor Annemiek Jansen scoorde Weijgertse op een honkslag van Fleur Bos (die 3-uit-3 sloeg) om de stand op te voeren naar 8-2. Weijgertse deelt nu de koppositie in de Hoofdlasse met acht binnengeslagen punten.

In de 2e7 scoorde UVV tweemaal, maar kon het duel niet meer in eigen voordeel omdraaien. Zuleinys Salesia begon met een honkslag en scoorde op de tweede driehonkslag in het duel van Chelsey Schoenfeldt, die even later zelf scoorde na een wilde worp. Maar Lisa Hop schakelde hierna de volgende twee slagvrouwen uit en eindigde de wedstrijd met een strikeout.

Game 1
UVV - Jong Oranje 2-5
RHE
Jong Oranje1021100-581
UVV1010000-292
pitchers Jong Oranjeinn.SOBBHRER
Quincey Catsburg, W (2-0)42372-
Kelsey Huijzers, SV (1)32-2--
pitcher UVVinn.SOBBHRER
Chelsey Schoenfeldt, L (0-3)731854
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: HP-Rob Veldkamp, 1B-Gerrit-Jan van der Hoeven.
Official Scorer-Olga Lablans.
Play-by-Play-Pieter van der Ploeg.
Speeltijd-1:35 uur.

Game 2
UVV - Jong Oranje 4-8
RHE
Jong Oranje0040004-8111
UVV1000102-484
pitchers Jong Oranjeinn.SOBBHRER
Shannon Hetem333311
Lisa Hop, W (1-0)42-533
pitcher UVVinn.SOBBHRER
Melissa Burger, L (0-3)7311182
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: HP-Gerrit-Jan van der Hoeven, 1B-Rob Veldkamp.
Official Scorer-Olga Lablans.
Play-by-Play-Pieter van der Ploeg.
Speeltijd-1:50 uur.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.