Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 april 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
Sparks Haarlem dient Jong Oranje eerste verlies toe
English
HAARLEM - Oolders Omaco Sparks Haarlem had vandaag (zondag 27 april) minder dan acht innings nodig om Jong Oranje twee ruime shutout-nederlagen toe te dienen. Sparks Haarlem won beide wedstrijden van de double-header met 11-0 en hiermee verloor Jong Oranje de eerste wedstrijden van het seizoen, maar staat desondanks nog op de vierde plaats na winst in de eerste vier wedstrijden. De eerste wedstrijd van vandaag werd in de regen gespeeld.

In de opener sloeg Sparks Haarlem acht honkslagen, waaronder een homerun van Nathalie Gosewehr, haar derde van het seizoen. Debby Connor had vier binnengeslagen punten. Winnende werpster Kirsten Scheele gooide een 3-hitter.

In Game 2 voegde Sparks Haarlem 13 honkslagen toe met dit keer homeruns van Areke Spel, Nathalie Timmermans en Manoa Weijgertse. Alle homeruns werden in de vierde inning geslagen en de klap van Spel was een 2-run, walk-off homerun. In deze wedstrijd gooide ook Dagmar Bloeming een 3-hitter en kwam tot zeven strikeouts.

Sparks Haarlem had een 7-run rally in beide wedstrijden.

(27 april)
Oolders Omaco Sparks Haarlem vs. Jong Oranje

In de eerste wedstrijd vandaag opende de thuisploeg de score met twee runs in de eerste inning. Lead-off hitter Chantal Versluis werd geraakt door een worp, stal het tweede honk, bereikte het derde na een wilde worp, waarna volgende slagvrouw Nathalie Gosewehr vier wijd kreeg en ook het tweede honk stal. Na een line-out scoorden beiden toen Debby Connor een honkslag sloeg.

Een 7-run rally op vijf hits volgde in de tweede inning. Shannah van der Kaaij begon met vier wijd, waarna Manoa Weijgertse een honkslag sloeg met één uit. Nadat de twee waren opgeschoven via een wilde worp kwamen de honken vol te staan toen ook Chantal Versluis een vrije loop kreeg. Er volgde opnieuw een wilde worp resulterend in een punt, waarna een honkslag van Nathalie Gosewehr het volgende punt opleverde. Dat leidde ook tot een werperswissel, want Shannon Hetem nam het over van Lisa Hop. Een fout volgde even later toen Gosewehr het tweede honk ging stelen en dat stelde Versluis in de gelegenheid te scoren. Debby Connor volgde daarna met een 2-run double. Met twee uit verhoogden een honkslag van Nathalie Timmermans en een tweehonkslag van Van der Kaaij in haar tweede slagbeurt in deze inning de stand naar 9-0.


...Dagmar Bloeming...
...4e opeenvolgende shutout...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Het verschil van 10 punten werd bereikt in de tweede helft van de derde inning. Met één uit sloeg Manoa Weijgertse een tweehonkslag en scoorde toen Chantal Versluis ook een tweehonkslag sloeg. Echter, de laatste werd even later na appèl uitgegeven, omdat ze het eerste honk had gemist en kreeg daardoor helemaal geen honkslag op haar naam. Met twee uit sloeg Nathalie Gosewehr haar derde homerun van het seizoen om er 11-0 van te maken.

Jong Oranje sloeg maar drie honkslagen op Kirsten Scheele en bereikte maar twee keer het tweede honk. Nadat de eerste vijf slagvrouwen op rij waren uitgeschakeld kreeg Dominique Sprengers vier wijd met twee uit in de tweede inning en stal het tweede honk, maar bleef toen achter. In de vierde slagbeurt sloeg Isa Los een honkslag met één uit volgde Sprengers met een honkslag met twee uit, maar er werd niet gescoord.

In Game 2 hield Jong Oranje-werpster Quincey Catsburg Sparks Haarlem aanvankelijk puntloos in de eerste twee innings, hoewel ze vier hits moest toestaan. In de eerste kreeg Sparks Haarlem de honken vol met één uit, maar toen sloeg Virginie Anneveld met een line drive in een dubbelspel. In de tweede strandden er loopsters op het eerste en derde honk.

Sparks Haarlem-pitcher Dagmar Bloeming gooide driemaal drie slag in de eerste inning, maar daarna kwam Jong Oranje dicht bij een punt in de volgende slagbeurt. Laura Wissink opende met een honkslag, waarna Rachel van Veen volgde met een tweehonkslag. Maar hierna ging de eerste bij het derde honk uit na een comeback-grounder van Brenda Beers. Een gedwongen nul en een strikeout sloten de inning vervolgens af.

Sparks Haarlem sloeg hierna toen met een nieuwe 7-run rally in de derde inning, dit keer op zes honkslag. Areke Spel en Saskia Kosterink begonnen met honkslagen en scoorden op een driehonkslag van Karin Tuk, die op haar beurt weer scoorde op een honkslag van Virginie Anneveld. Nathalie Timmermans kreeg vervolgens drie slag, maar bereikte het eerst honk na een doorgeschoten bal en een honkslag van Michelle van Driel bracht het volgende punt binnen, maar ook een nieuwe werpster, want Dominique Sprengers nam de pitching over. Ze begon met twee snelle nullen (strikeout, vangbal), maar zorgde toen met vier wijd voor Nathalie Gosewehr voor volle honken. Een nieuwe vrije loop volgde voor Areke Spel en daarna voegde Saskia Kosterink een 2-run double toe om de stand op 7-0 te brengen. De honken kwamen opnieuw vol te staan toen Karin Tuk vier wijd kreeg, maar een gedwongen nul sloot de slagbeurt af en dus bleven drie loopsters achter.

Nadat Dagmar Bloeming weer voor drie nullen op rij zorgde in de eerste helft van de vierde inning (met twee strikeouts) gebruikte Sparks Haarlem de 'lange klap' in de tweede helft om het puntenverschil in het duel op tien te brengen. Eerst opende Nathalie Timmermans met een homerun en met twee uit homerde ook Manoa Weijgertse om er 9-0 van te maken. Hierna kreeg Nathalie Gosewehr vier wijd en daarna sloeg Areke Spel de derde homerun in deze inning en dat was een 'walk-off, 2-run shot' om een einde te maken aan de wedstrijd, want het bracht de stand op 11-0.

Game 1
Oolders Omaco Sparks Haarlem - Jong Oranje 11-0 (3½ inn.)
RHE
Dutch Junior Team0000 -031
Oolders Omaco Sparks Haarlem272X -1180
pitchers Jong Oranjeinn.SOBBHRER
Lisa Hop, L (1-1)1.1-3365
Shannon Hetem1.2-2553
pitcher Sparks Haarleminn.SOBBHRER
Kirsten Scheele, W (4-0)4413--
Homerun: Sparks Haarlem: Nathalie Gosewehr (3)(solo,3e,op Hetem).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Gerrit-Jan van der Hoeven, 1B-Arjan de Wever.
Official Scorer-Fred van der Kade.
Play-by-Play Scorer-Rienette Hamers.
Speeltijd-1:06 uur.

Game 2
Oolders Omaco Sparks Haarlem - Jong Oranje 11-0 (4 inn.)
RHE
Dutch Junior Team0000 -030
Oolders Omaco Sparks Haarlem0074 -11130
(twee uit toen een verschil van 10 punten werd bereikt in de 4e inning)
pitchers Jong Oranjeinn.SOBBHRER
Quincey Catsburg, L (2-1)2 (*)11966
Dominique Sprengers1.224455
(*) - Catsburg gooide op 6 slagvrouwen in de derde inning
pitcher Sparks Haarleminn.SOBBHRER
Dagmar Bloeming, W (4-0)47-3--
Homeruns: Sparks Haarlem: Nathalie Timmermans (2)(solo,4e,op Sprengers), Manoa Weijgertse (1)(solo,4e,op Sprengers), Areke Spel (2)(2-run,4e,op Sprengers).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Arjan de Wever, 1B-Gerrit-Jan van der Hoeven.
Official Scorer-Fred van der Kade.
Play-by-Play Scorer-Rienette Hamers.
Speeltijd-1:14 uur.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.