Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar

(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Quick Amersfoort)

Geen prijzen voor Quick Amersfoort, Danny Rombley op Gala
English
AMERSFOORt - Vanavond (donderdag 27 november) was het dames softbalteam van BioSilk Quick Amersfoort één van de drie genomineerde ploegen voor de prijs van Sportploeg van het Jaar tijdens de vijfde editie van het jaarlijkse Sport Gala Amersfoort, dat plaatsvond in Leerhotel Het Klooster in Amersfoort.

Danny Rombley, die afkomstig is uit Amersfoort en dit jaar de Europese titel won met het Nederlands Honkbal Team, was genomineerd voor Sportman van het Jaar.

Dit seizoen werd de gecombineerde vrouwenploeg van Quick Amersfoort en Red Caps kampioen in de Tweede Klasse A, waarin het team domineerde. De ploeg, onder leiding van coaches Tim Zwaan en Ricardo Bryson, verloor slechts één wedstrijd en sloot af met een 33-1 'record', plus twee gelijke spelen. Het team won de eerste 18 wedstrijden van het seizoen. De winning streak eindigde op 29 juni toen beide wedstrijden van de double-header tegen UVV 2 in een gelijkspel eindigden (8-8 en 1-1). Hierna werden weer 10 opeenvolgende wedstrijden in winst omgezet, todat men op 21 september wederom tegenover UVV-2 stond. In de eerste wedstrijd leed QUick de enige nederlaag van het seizoen, 5-2, maar won het tweede duel met 8-5. Hierna won Quick de volgende vier wedstrijden om het seizoen mee af te sluiten en de eerste plaatst voor zich op te eisen. Met het veroveren van het kampioenschap promoveerde Quick Amersfoort naar de Eerste Klasse.

Ook genomineerd voor Sportploeg van het Jaar waren Energia ALTA-1 (tennis) en AZ&PC Relay-team men (zwemmen), terwijl Rombley gezelschap had van Fabian Beimin (zwemmen) en Marvyn Toonen (korfbal).

...De damesteam van Quick Amersfoort op het Gala...
(© Foto: Quick Amersfoort)
Helaas wonnen Quick Amersfoort en Danny Rombley beiden niet. Fabian Beimin, die dit jaar Nederlands kampioen 200 meter vlinderslag werd, kreeg de prijs voor Sportman van het Jaar. Energia ALTA-1 werd gekroond tot Sportploeg van het Jaar. ALTA verraste dit jaar door voor het eerst eredivisie-kampioen te worden en versloeg de regerend landskampioen in de halve finale.

De prijs voor Sportvrouw van het Jaar ging naar Elsie Nix (hockey), terwijl Maarten Hurkmans (roeien) de prijs kreeg voor Sporttalent van het Jaar.

De winnaar in de categorie Special was John van den Brom. Club van het Jaar werd Fulmen Fidelitas (handbal).

Quick won dus geen prijs, maar de ploeg ontving wel een cheque ter waarde van 1.000 Euro van Businessclub De Amersfoortse Hoogte.

Bericht werd dat hoewel het Quick-softbalteam niet in de prijzen viel, het veruit de best gekleedde ploeg was vanavond.

Vorig jaar ging de prijs van Sportman van het Jaar naar Bas de Jong, die eveneens afkomstig is uit Amersfoort. Als speler van L&D Amsterdam Pirates was De Jong vorig seizoen Beste Slagman in de Hoofdklasse. Volgend jaar keert De Jong terug naar zijn thuisstad, want hij verlaat de Hoofdklasse om te gaan spelen voor Quick Amersfoort, de vereniging waar hij zijn honkbal-loopbaan begon. Dit seizoen was De Jong opnieuw Beste Slagman in de reguliere competitie.

Naast de bekendmaking van de winnaars van de hierboven genoemde categoriën eerde de Gemeente Amersfoort ook de teams en individuele sporters dit dit jaar kampioen werden.

Het Sport Gala en de huldiging van de kampioenen is een gezamenlijk initiatief van SRO, de Gemeente Amersfoort, Amersfoortse Sportfederatie, MBO Amersfoort en Businessclub De Amersfoortse Hoogte.

...Club-voorzitter Mark van Horik (links) met een aantal...
...speelsters en coach Tim Zwaan (achtergrond)...