Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 november 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
(Tekst & Foto: Marco Stoovelaar)

Norman Ames gaat DSS komend seizoen coachen in Golden League
English
HAARLEM - Norman Ames is de nieuwe Hoofd Coach van de vrouwenploeg van DSS. Ames bevestigde vandaag (27 november) zelf de aanstelling. Bij DSS is Ames de opvolger van Werner Angermann, die na het seizoen stopte. Nick Tieman keert terug als Assistent Coach. Het is voor het eerst dat Ames een damesploeg zal leiden.


...Norman Ames...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Dit seizoen keerde DSS weer terug in de Hoofdklasse na in 2013 kampioen te zijn geworden in de Overgangsklasse. DSS kan terugkijken op een geslaagde terugkeer in de hoogste afdeling. Hoewel er slechts acht wedstrijden werden gewonnen in de reguliere competitie eindigde de ploeg op de zesde plaats. Hierdoor moest DSS uitkomen in de Plaatsingsronde voor de Golden League, wat in 2015 de nieuwe hoogste afdeling zal zijn. In de uit zes ploegen en 10 wedstrijden bestaande groep domineerde DSS en won zeven wedstrijden, waarmee de ploeg op de eerste plaats eindigde en zich verzekerde van deelname aan de hoogste afdeling in het nieuwe seizoen. Naast DSS kwalificeerden ook Alcmaria Victrix en Tex Town Tigers zich. Zij voegen zich bij de top-3 van dit seizoen Oolders Omaco Sparks Haarlem, Hotel Ambassador Haarlem Terrasvogels en FysioExpert Olympia Haarlem.

Door een ietwat vreemde constructie zal UVV, dat in de competitie vierde werd en zich daardoor voor het eerst verzekerde van deelname aan de Play-Offs, in 2015 niet uitkomen in de hoogste afdeling. UVV verloor de eerste ronde van de Play-Offs en moest daardoor eveneens spelen in de Golden League Plaatsingsronde. In deze groep eindigde UVV op een gedeelde derde plaats met Tex Town Tigers, waarna een beslissingswedstrijd werd veloren, zodat de ploeg volgend seizoen in de Silver League zal spelen.

Norman Ames heeft een lange loopbaan in het mannensoftbal. Hij speelde zelf in de Softbal Hoofdklasse voor PinguÔns en EHS, waarna hij coach werd van EHS, met wie hij landskampioen werd. Ames werd daarna benoemd tot Manager van het Nederlands Heren Softbal Team, met wie hij ondermeer deelnam aan het Europees Kampioenschap in 2005.

De afgelopen seizoenen was Ames de Hoofd Coach van het mannensoftbal-team van DVH. In augustus van dit jaar leidde hij DVH naar het winnen van de Europese Super Cup, die werd georganiseerd door de club uit Amstelveen. In de reguliere competitie eindigde hij met DVH op de vierde plaats in de Eerste Klasse B, twaalf punten achter koploper Hoofddorp Pioniers, wat uiteindelijk landskampioen werd.

Eerder dit jaar werd Ames benoemd tot Hoofd Coach van de nationale mannensoftbalploeg van Groot-BrittanniŽ, een positie die hij ook in 2015 zal blijven vervullen.

(27 november)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.