Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 november 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
(Tekst & Foto's: Marco Stoovelaar)

Vijf nieuwe speelsters voor Almere '90
English
ALMERE - Almere '90 heeft vijf nieuwe speelsters toegevoegd aan de selectie van het softbalteam van volgend jaar, zo maakte de vereniging de afgelopen dagen bekend. Daaronder een speelster met een beetje Hoofdklasse-ervaring en twee die de afgelopen jaren deel uitmaakten van het Nationaal Jeugd Programma.


...Britt Remmers...

...Shanna te Vrede...
(© Foto's: Marco Stoovelaar)
Britt Remmers (1e honk/outfield), die in drie Hoodfklasse-wedstrijden speelde op 14- en 15-jarige leeftijd voor Twins in 2011 en 2012, komt naar Almere van deze Brabantse club, met wie ze de afgelopen twee seizoenen uitkwam in de Overgangsklasse. In 2013 kwam Britt Remmers uit voor Jong Oranje Wit, met wie ze het brons won tijdens het Europees Cadetten Kampioenschap in Ostrava (Tsjechië).

Pitcher Shanna te Vrede speelde in het verleden eveneens voor Jong Oranje Wit, met wie ze de Europese titel veroverde in België in 2011. Daarna behoorde ze tot de voorselectie van Jong Oranje Rood. De afgelopen vier seizoenen speelde ze voor HCAW. In 2013 won ze de Riet Vermaat Trofee voor Beste Junioren Werpster.

De andere nieuwkomers zijn Suzanne Poelgeest, Maxime Scheffer en Merel Boers. De eerste twee speelden met Amsterdam Pirates in de Overgangsklasse, de laatste is afkomstig van DVH.

Maxime Scheffer (pitcher/outfield/1e hon) begon haar loopbaan bij Amsterdam Pirates, speelde twee seizoenen voor DVH, maar keerde weer terug naar Amsterdam, waar ze dit seizoen speelde.

Suzanne Poelgeest (2e honk/outfield) verhuisde onlangs naar Almere, resulterend in haar vertrek van Pirates om te gaan spelen voor Almere '90. Voordat ze naar Amsterdam Pirates kwam speelde Suzanne voor De Zuidvogels, HCAW en Robur '58.

Merel Boers (pitcher/outfield) begon met softbal bij ODIZ Frogs, speelde één seizoen in een jeugdteam van Olympia Haarlem, keerde voor één jaar weer terug naar de Frogs en ging vervolgens spelen bij DVH.

Speelsters Jordi Leen, Maran Leen en Angela Spoelstra verlieten de ploeg. Dit seizoen werd Almere '90 kampioen in de Eerste Klasse A en sloot af met een 19-6 'record' en driemaal een gelijkspel. Dat leverde de ploeg 41 winstpunten op, één punt meer dan het op de tweede plaats geëindigde Caribe. Door het kampioenschap zal Almere '90 volgend seizoen uitkomen in de Silver League, de nieuwe tweede hoogste afdeling in de nieuw te vormen Dutch National Softball League.

Edwin Pieneman keert volgend jaar terug voor zijn vierde seizoen als Hoofd Coach om Almere '90 dan te leiden in de nieuwe Silver League. Hij wordt dan weer bijgestaan door Tom Groot, die ook dit seizoen de assistent van Pieneman was. Marcel Wetser is dan een nieuwkomer in de coachingstaf.

(28 november)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.