Grand Slam * Stats & News
Updated: 29 november 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Marco Stoovelaar & Amsterdam Pirates)

Amsterdam Pirates speelt in 2015 met nieuw team
English
AMSTERDAM - Het dames softbalteam van Amsterdam Pirates zal het nieuwe seizoen beginnen met een vrijwel geheel nieuwe ploeg. Veertien van de speelsters, die dit seizoen deel uitmaakten van de ploeg, vertrokken, terwijl ook beide coaches niet zullen terugkeren.


...Coaches Rob & Johan Korpel...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Pitcher Anna-Bé Bartels, Ella Krommendijk, die dit seizoen de beste slagvrouw van het team was, en Jeske Meewisse, die werd gekozen tot MVP van de ploeg, zullen allen volgend seizoen uitkomen in de Golden League als speelster van Hotel Ambassador Haarlem Terrasvogels.

Kelly Koeman en Annemiek de Rover zullen in 2015 eveneens spelen in de hoogste afdeling, want zij hebben gekozen voor DSS.

Acht andere speelsters gaan spelen in de Silver League, de tweede hoogste afdeling. Monique Melissant, Lara Hoekstra en Milot van Doesburg spelen dan voor HCAW, terwijl Suzanne Poelgeest en Maxime Scheffer naar Almere '90 gingen. Donna Hartman en Michele van Waveren dragen in het nieuwe seizoen het shirt van UVV en Shannon Hetem keerde terug naar Onze Gezellen. Nadine van Roode (Ban Topa) besloot de club ook te verlaten.


...Jeske Meewisse...
...MVP 2014...

...Ella Krommendijk...
...Beste Slagvrouw 2014...
(© Foto's: Amsterdam Pirates)
Dit seizoen was Amsterdam Pirates één van de kandidaten om op de eerste of tweede plaats te eindigen in de Overgangsklasse. De ploeg wisselde ook regelmatig op de eerste plaats met Twins, terwijl de twee gezelschap kregen van Tex Town Tigers en Roef!. Tegen het einde van de eerste fase van het seizoen passeerde Tex Town Tigers Amsterdam en eindigde op de tweede plaats, terwijl Twins eerste werd. Amsterdam eindigde op de derde plaats met een 18-10 'record', maar dat was genoeg om zich te plaatsen voo de top-4, die elkaar gingen ontmoeten in de tweede helft van het seizoen. Twins, Roef! en Pirates troffen daarin ook HCAW. In deze tweede fase was het Twins dat domineerde en uiteindelijk op de eerste plaats eindige, terwijl Tex Town Tigers wederom een sterk slot had en tweede werd. Hierdoor kwalificeerden Twins en Tex Town Tigers zich voor de Plaatsingsronde voor de Golden League, wat volgend seizoen de hoogste afdeling zal zijn. En het was Tex Town Tigers dat zich uiteindelijk verzekerde van een plek in de uit zes ploegen bestaande Golden League en dat betekent dat de ploeg in 2015 terugkeert op het hoogste niveau. Omdat Amsterdam er niet in slaagde de top-2 te bereiken in de tweede helft zal de ploeg volgend jaar uitkomen in de Silver League, wat dat de nieuwe tweede hoogste afdeling zal zijn.

Aanvankelijk leek het er op dat Hoofd Coach Johan Korpel bij de ploeg zouden blijven, terwijl bericht werd dat ook de meeste speelsters leken te blijven. Johan's broer Rob Korpel was de Hoofd Coach in 2013, maar fungeerde dit seizoen als Assistent Coach, vanwege drukke werkzaamheden. Johan, die tijdens het seizoen 2013 bij de ploeg kwam als assistent had dit seizoen de leiding. Kort na afloop van het seizoen nam Johan afscheid, terwijl een aantal speelsters koos voor een andere club.

Rob had al eerder aangegeven niet terug te komen, omdat hij als stelregel heeft dat hij nooit langer dan drie jaar bij één club blijft. Rob was in 2012 bij Pirates gekomen als Assistent Coach en dat was hij aanvankelijk ook in 2013. In mei van dat jaar nam hij de taak van Hoofd Coach over en kreeg gezelschap van zijn broer, die de nieuwe Assistent Coach werd. Dit seizoen wisselden de broers van positie. Onlangs was Rob in gesprek met Centrals en maakt hij in 2015 deel uit van hun coachingstaf.

Volgend seizoen zal Amsterdam Pirates de meeste speelsters van het tweede team promoveren en die vormen dan het nieuwe eerste team in de Silver League. Jan Kouwenhoven, de coach van Amsterdam Pirates-2, zal met de ploeg mee verhuizen en wordt dan de nieuwe Hoofd Coach van het eerste team en daarmee de opvolger van Rob Korpel. Speelsters van het juniorenteam van de vereniging gaan dan het nieuwe tweede team vormen.

(29 november)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.