Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 juli 2014
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2014
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2014 by Marco Stoovelaar
Selectie Nederlands Softbal Team voor WK bekend
English
HAARLEM - Nederlands Softbal Team Hoofd Coach Craig Montvidas heeft zijn uit 17 speelsters bestaande selectie bekend gemaakt voor het komende 14e ISF Women's World Championship, dat van 15 tot en met 24 augustus zal plaatsvinden in Haarlem. Het is voor de eerste keer in de historie dat het Wereldkampioenschap in Europa wordt georganiseerd.

Alle speelsters werd persoonlijk geïnformeerd door Montvidas op woensdagavond 30 juli.

De Nederlandse selectie bestaat uit ervaren speelsters, die al verschillende jaren in de Hoofdklasse en de nationale ploeg uitkomen. Acht speelsters die zijn geselecteerd spelen voor Oolders Omaco Sparks Haarlem. Regerend landskampioen Hotel Ambassador Haarlem Terrasvogels heeft vier speelsters in de nationale ploeg, net als FysioExpert Olympia Haarlem. Eén speelster komt van Alcmaria Victrix.

Vier speelsters moesten afvallen uit de voorlopige selectie. Zij blijven allen deel uitmaken van het 'overall' roster van het Nederlands Team en zijn bovendien 'alternate'. Bovendien blijven zij tijdens het Wereldkampioenschap bij het team als 'non-roster players'.

De grootste verrassing was het afvallen van ervaren werpster Rebecca Soumeru. De rechtshandige werpster van Oolders Omaco Sparks Haarlem kon in het off-seaon en de eerste maanden van de reguliere competitie niet in actie komen vanwege een blessure. Ze keerde terug in de cirkel op 7 juni toen ze twee innings in relief gooide tegen Alcmaria Victrix. Soumeru gooide in vijf competitiewedstrijden, waarna ze met het Nederlands Team afreisde naar Illinois voor de tweede American Tour van het jaar. Tijdens de trip gooide ze in verschillende wedstrijden.

Rebecca Soumeru was de 'veteraan' van het team en werd voor het eerst geselecteerd voor de nationale ploeg in 2001. Ze werd één van de vaste speelsters in Oranje in 2003 en sindsdien nam ze deel aan alle evenementen waaraan de ploeg deelnam, waaronder de Olympische Spelen van 2008 in Peking (China), drie Wereldkampioenschappen (2006, 2010, 2012) en zeven Europese Kampioenschappen. Vorig seizoen werd ze uitgeroepen tot Beste Pitcher van de Hoofdklasse, nadat ze de competitie had afgesloten met een 21-0 'record'.

In de komende dagen speelt het Nederlands Softbal Team de laatste reeks wedstrijden ter voorbereiding op het Wereldkampioenschap. Deze '11 Steden WK Promo Toer' begint aanstaande vrijdag 1 augustus om 19:00 uur op het complex van Giants in Hengelo. Daar ontmoet Oranje de nationale ploeg van Duitsland.

Het Nederlands Team opent het Wereldkampioenschap op vrijdag 15 augustus tegen de USA.

Het roster voor het Wereldkampioenschap ziet er als volgt uit:

Pitchers
Dagmar Bloeming (Oolders Omaco Sparks Haarlem), Femke van Dusschoten, Ginger de Weert (beiden Hotel Ambassador Haarlem Terrasvogels) en Lindsey Meadows (FysioExpert Olympia Haarlem).

Catchers
Dinet Oosting (Olympia Haarlem), Nathalie Timmermans en Karin Tuk (beiden Sparks Haarlem).

Infielders
Virginie Anneveld, Chantal Versluis (beiden Sparks Haarlem), Anne Blaauwgeers (Alcmaria Victrix), Merel Oosterveld (Olympia Haarlem) en Britt Vonk (Terrasvogels).

Outfielders
Jessie van Aalst (Terrasvogels), Nathalie Gosewehr, Saskia Kosterink, Areke Spel (allen Sparks Haarlem) en Eva Voortman (Olympia Haarlem).

Coaching Staff
Craig Montvidas (Hoofd Coach), Karen Marr (Pitching Coach), Tracy Bunge (Coach) en Berend Mannessen (Coach).

Supporting Staff
Paul Boonstra (Team Manager), Marco Stoovelaar (Media Officer), Ingrid Holstege (Fysiotherapeut), Lisette Hagen (Fysiotherapeut), Peter & Joanne Schuler (Liaison Officers) en Elmy van Tok (Video Analyst).

(30 juli)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2014 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.