Grand Slam * Stats & News
Updated: 1 oktober 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst & Foto: Marco Stoovelaar)

Nick Braakman nieuwe Hoofd Coach van Terrasvogels
English
SANTPOORT-ZUID - Nick Braakman zal in het nieuwe seizoen van de Golden League de Hoofd Coach zijn van de softbalsters van Terrasvogels. Donderdag (1 oktober) maakte de club bekend dat Braakman is benoemd tot de nieuwe Hoofd Coach van de ploeg als opvolger van Rob Walgien.


...Nick Braakman...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Met deze aanstelling als Hoofd Coach keert Nick Braakman terug naar Terrasvogels. In 2013 en 2014 maakte hij ook al deel uit van de coachingstaf. Samen met Linda Hoenderdos assisteerde Braakman in die seizoenen toenmalig Hoofd Coach Marco Molleman. In 2013 veroverde het team zowel het Nederlands kampioenschap als de Europese Cup Winners Cup.

Dit seizoen leidde Braakman het softbalteam van HCAW in de Silver League en die loodste hij naar de derde plek in de Promotie-poule. Voor zijn komst naar Terrasvogels in 2013 was Braakman ook als actief als Hoofd Coach en had toen het softbalteam van Hilversum Hurricanes onder zijn hoede. In het verleden was Braakman ook één van de coaches van het Nederlands Onder-14 Softbal Team.

Een jaar geleden nam Rob Walgien de positie van Hoofd Coach over en keerde toen terug naar de club waar hij eerder al de leiding had in 1993-1999. Dit seizoen plaatste Terrasvogels zich opnieuw voor de Play-Offs om te spelen om het landskampioenschap. Afgelopen weekeinde werd de ploeg uitgeschakeld in de Backdoor-wedstrijd en eindigde daardoor op de derde plaats.

Met 20 deelnames aan de Holland Series en 15 kampioenstitels is Terrasvogels één van de meest succesvolle Nederlandse softbalteams ooit. Met een record-aantal van 34 deelnames aan Europese Beker-toernooien, negenmaal Europa Cup-winst en vijfmaal Europese Cup Winners Cup-winst, is Terrasvogels tevens één van de meest succesvolle softbalteams in Europa.

(1 oktober)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.