Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Centrals verslaat Almere '90 tweemaal
English
ALMERE - Centrals heeft zaterdag (2 mei) met 7-0 en 7-2 gewonnen van Almere '90.

Door de dubbele nederlaag heeft Almere '90 nu acht wedstrijden op rij verloren en is momenteel de enige ploeg in de Silver League zonder winst. Amsterdam Pirates en Euro Stars boekten vandaag hun eerste overwinning van het seizoen.

Door de dubbele winst deelt Centrals nu de derde plaats.

(2 mei)
Game 1

Centrals won de opener in zes innings via de mercy-rule. Sara Moulton gooide het hele duel voor de ploeg uit De Bilt. De Amerikaanse rechtshander kwam tot zes strikeouts en stond slechts twee honkslagen toe op weg naar haar vierde zege van het seizoen.

Almere '90 bereikte slechts tweemaal het tweede honk en dat gebeurde beide keren in de openingsbeurt. Met één uit kwam Stacy Groot na een fout op het tweede honk, maar werd vervolgens uitgeschakeld op een klap van Shawna van der Schouw. De laatste statl even later het tweede honk en werd daarmee de tweede en laatste Almere-speelster die het tweede honk bereikte.

Centrals scoorde het eerste punt in de tweede inning. Stephanie Pearce begon met een honklsag, schoof op na een outfield-fout en vervolgens na een stootslag-honkslag van Laura Bakker. De honken kwamen vol te staan na vier wijd voor Sara Rosenbarker. Emma Bosman volgde met een puntscorende honkslag, maar een dubbelspel en een strikeout voorkwamen meer punten.

Maar Centrals kwam daarna tot een rally van drie runs in de derde slagbeurt. Met één uit sloegen Franka van Dijk en Petya Sokolová een honkslag. Beiden scoorden toen er een fout werd gemaakt op een grounder van Stephanie Pearce, die zelf ging scoren op een honkslag van Laura Bakker.

Centrals werd puntloos gehouden in de volgende twee innings, maar scoorde toen opnieuw twee punten in de zesde om op een verschil van zeven te komen. Emma Bosman en Vivienne Schenk begonnen met honkslagen en dat leidde tot een werpsterswissel. Nieuwe werpster Maxime Scheffer kreeg twee snelle nullen, maar zag de honken vol komen na vier wijd voor pinch-hitter Simone Meerkerk. Een doorgeschoten bal leverde hierna een punt op een een outfield-fout op een klap van Petya Sokolová zorgde voor de volgende twee runs om er een 7-0 stand van te maken.Almere '90 - Centrals 0-7 (6 inn.) (Game 1)
RHE
Centrals013003 -7111
Almere '90000000 -024
pitcher Centralsinn.SOBBHRER
Sara Moulton, W (4-1)66-2--
pitchers Almere '90inn.SOBBHRER
Renée Adriaanse, L (0-3)5 (*)211162
Maxime Scheffer111-1-
(*) - Adriaanse gooide op twee slagvrouwen in de zesde inning
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Rob Tichelaar, 1B-Harm de Fonkert.
Scorer-Karin Pieneman (Almere '90).
Speeltijd-0:00 uur.Game 2

In de tweede wedstrijd sloeg Almere '90 met 8 tegen 6 meer honkslagen dan Centrals, maar scoorde desondanks de enige twee runs pas in de zevende inning.

Centrals opende met drie punten in de eerste inning. Jasmin Carlson begon met vier wijd en schoof op na een grounder en een wilde worp. Met één uit kreeg ook Franka van Dijk vier wijd en stal het tweede honk. De twee loopsters scoorden toen Petya Sokolová volgde met een 2-run single. Ze scoorde later zelf na een grounder van Laura Bakker.

Almere-pitcher Shanna te Vrede gooide daarna vier prima innings. De rechtshander stond maar drie slagvrouwen tot de honken toe, waarvan er maar één het tweede honk bereikte. Dat gebeurde met één uit in de derde inning, maar Te Vrede schakelde daarna acht slagvrouwen op rij uit.

Centrals voegde daarna twee runs toe in de zesde slagbeurt. Petya Sokolová (die 3-uit-3 sloeg) opende met een honkslag en Stephanie Pearce kreeg vier wijd. Een fout op een grounder van Laura Bakker en een opofferingsstootslag van Sara Rosenbarker zorgden daarna voor de punten.

Centrals verhoogde de stand naar 7-0 in de zevende inning. Jasmin Carlson (honkslag) scoorde toen na een doorgeschoten bal en Franka van Dijk (honkslag) na een honkslag van Stephanie Pearce.

In de 2e7 scoorde Almere '90 de eigen twee punten op Cheyenne Bumpus. Eerder in het duel liet de ploeg vier loopsters achter in scoringspositie. Twee daarvan in de vierde inning. Met twee uit sloegen Kelsy Pieneman en Shawna van der Schouw beiden een honkslag, maar strandden op het tweede en derde honk.

In de zevende sloeg Renée Adriaanse een honkslag met één uit, net als Ismay Poot met twee uit. Vier wijd voor Stacy Groot zorgde voor volle honken en een hierna volgende honkslag van Maxime Scheffer bracht de twee punten binnen. Maar een vangbal sloot daarna de wedstrijd af.Almere '90 - Centrals 2-7 (Game 2)
RHE
Centrals3000022-761
Almere '900000002-282
pitcher Centralsinn.SOBBHRER
Cheyenne Bumpus, W (2-1)713822
pitcher Almere '90inn.SOBBHRER
Shanna te Vrede, L (0-3)785674
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Harm de Fonkert, 1B-Rob Tichelaar.
Scorer-Karin Pieneman (Almere '90.
Speeltijd-0:00 uur.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.