Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Desiree van Alebeek)

Ban-Topa dient Twins eerste nederlaag toe
English
AMSTERDAM - Twins heeft zaterdag (2 mei) de eerste nederlaag van het seizoen geleden. De ploeg uit Oosterhout begon de dag met een 11-5 zege vs. Ban-Topa Future Stars om hun winning streak te verlengen naar zeven wedstrijden. Maar hierna verloor Twins met 9-2 in Game 2.

Ondanks het verlies bleef Twins koploper en deelt nog steeds de eerste plek in de Silver League met HCAW, dat vandaag eveneens voor het eerst dit seizoen verloor.

Ban-Topa deelt nu de vijfde plaats.

Hoogtepunten in de opener waren twee homeruns van Sandy Lauwers, die de league nu aanvoert met vier.

(2 mei)
Game 1

De Australische werpster Michelle Edgtton kwam in de opener tot elf strikeouts en werd de eerste 5-game winner van het seizoen in de Silver League. Ze werd aanvallend gesteund met 14 honkslagen, waaronder vier van Sophie Bugter en drie van Femke Duffhues, plus de twee homeruns van Sandy Lauwers.

Twins sloeg vroeg toe met drie punten in de eerste slagbeurt. Femke Duffhues begon met een honkslag, schoof op na een opofferingsstootslag van Manon van Alebeek en scoorde na een tweehonkslag van Sophie Bugter. Een fout volgde daarna op een klap van Sandy Lauwers, waarna een fout op een uithaal van Michelle Edgtton en een grounder van Minke Blok er 3-0 van maakten.

Ban-Topa pakte twee punten terug in de eigen eerste inning. Met één uit sloeg Lee Ann Craanberg een honkslag en kreeg Jeannevian Kinburn vier wijd. De twee scoorden daarna toen Jeaniven Sophia een tweehonkslag sloeg.

Twins nam onmiddellijk meer afstand met een 6-run rally in de tweede inning. Sheila van der Tang opende met vier wijd en scoorde op een one-out triple van Manon van Alebeek. Hierna voegde Sophie Bugter een puntscorende honkslag toe en dat leidde tot een werpsterswissel. Even later homerde Sandy Lauwers om er een 7-2 stand van te maken. Michelle Edgtton kreeg vervolgens vier wijd en Minke Blok sloeg een honkslag, gevolgd door een RBI-single van Kate Geldof en een puntscorende double steal-situatie.

Ban-Topa wist een punt terug te pakken in de derde toen Emily Stenzler begon met een honkslag en scoorde in een velderskeus-situatie. Hierna werd de Amsterdamse ploeg het zwijgen opgelegd door Michelle Edgtton, terwijl Twins ook nog een dubbelspel draaide in de vijfde slagbeurt.

Twins voegde nog eens twee runs toe in de zevende. Sophie Bugter begon met een tweehonkslag en scoorde toen er een fout in het outfield volgde. Hierna dreunde Sandy Lauwers haar tweede homerun van de wedstrijd.

Ban-Topa scoorde hun laatste punten in de 2e7. Samayra Staal sloeg toen een honkslag met één uit en scoorde na een tweehonkslag van Emily Stenzler. De laatste scoorde vervolgens via een opofferingsslag van Lee Ann Craanberg.Ban-Topa Future Stars - Twins 5-11 (Game 1)
RHE
Twins3600002-11141
Ban-Topa Future Stars2010002-596
pitchers Twinsinn.SOBBHRER
Michelle Edgtton, W (5-0)7113954
pitchers Ban-Topainn.SOBBHRER
Nadine van Roode, L (2-1)1.111464
Shirley Jacobs5.2141055
Homeruns: Twins: Sandy Lauwers 2 (4)(2e,2-run,op Jacobs; 7e,2-run,op Jacobs).
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Carolien Stadhouders, 1B-Bert Loggen.
Scorer-Patty Lijbers (Twins).
Speeltijd-0:00 uur.Game 2

In de tweede wedstrijd waren de rollen omgedraaid. Aanvankelijk nam Twins ook nu weer de leiding door tweemaal te scoren in de vierde inning. Maar toen kwam Ban-Topa toe een rally van acht punten in de tweede helft van deze slagbeurt en ging het duel via de mercy-rule afsluiten in de volgende inning.

Beide teams lieten een loopster achter in scoringspositie in de eerste drie innings, maar daarna begon het scoren vanaf de vierde slagbeurt.

In de 1e4 opende Twins de score. Michelle Edgtton begon met een honkslag, stal het tweede honk en scoorde op een one-out double van Minke Blok. De laatste scoorde even later op een klap van Tammie Lijbers, die werd gemist in het outfield.

In de tweede helft van de vierde inning sloeg Ban-Topa toe met acht punten. Jeannevian Kinburn begon met een infield-hit. Hierna leverden 'force play-grounders' van Jeaniven Sophia en Ylaine van de Hove geen nullen op. Vier wijd voor Shirley Jacobs zorgde even later voor het eerste punt, waarna de stand in balans kwam toen Nadine van Roode een honkslag sloeg. Een fout bezorgde Ban-Topa een 3-2 voorsprong, waarna een honkslag van Samayra Staal en een doorgeschoten bal voor de volgende twee punten zorgden. Met twee uit en loopsters op het eerste en derde honk homerde Jeannevian om de stand op 8-2 te brengen.

Nadat Ban-Topa een dubbelspel had gedraaid in de eerste helft van de vijfde inning bereikte de ploeg even later het verschil van zeven punten. Met volle honken scoorde Nadine van Roode toen op een '2-out, walk-off single' van Emily Stenzler.Ban-Topa Future Stars - Twins 9-2 (5 inn.) (Game 2)
RHE
Twins00020 -252
Ban-Topa Future Stars00081 -971
(twee uit toen een verschil van 7 punten werd bereikt in de vijfde inning)
pitchers Twinsinn.SOBBHRER
Femke Duffhues, L (2-1)3.241684
Sheila van der Tang1-211-
pitcher Ban-Topainn.SOBBHRER
Lee Ann Craanberg, W (1-2)512522
Homerun: Ban-Topa: Jeannevian Kinburn (1)(4e,3-run,op Duffhues).
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Bert Loggen, 1B-Carolien Stadhouders.
Scorer-Patty Lijbers (Twins).
Speeltijd-0:00 uur....3e honkvrouw Sophie Bugter en korte stop Minke Blok...


...Mandy van Alebeek aan slag voor Twins...
...Catcher is Ylaine van de Hove...

...Minke Blok in gesprek met...
...Hoofd Coach Daisy de Peinder...

...Sandy Lauwers sloeg...
...twee homeruns vandaag...

...Manon van Alebeek swingt...


...Sheila van der Tang...

...Sophie Bugter scoort een punt voor Twins...
(© Alle Foto's: Desiree van Alebeek)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.