Grand Slam * Stats & News
Updated: 5 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Dennis Duin)

Olympia Haarlem tweemaal te sterk voor Alcmaria Victrix
English
HAARLEM - FysioExpert Olympia Haarlem won zaterdag (2 mei) tweemaal vs. Alcmaria Victrix.

In de opener stond Olympia slechts met 2-1 voor in de vijfde inning, maar scoorde toen zes onverdiende punten om het duel via de mercy-rule af te sluiten.

De tweede wedstrijd werd met kleiner verschil gewonnen, 5-1, maar bood ook een inside-the-park-homerun van Merel Oosterveld. Het Alcmaria-punt kwam tot stand via een homerun van Alyssa Dronenburg.

(2 mei)
Game 1

De eerste wedstrijd was puntloos na drie innings, waarna Olympia Haarlem slechts met 2-1 voorstond in de vijfde inning, maar toen tot een rally van zes punten kwam om het duel voortijdig te kunnen afsluiten.

Olympia-pitcher Eva Voortman hield Alcmaria hitloos in de eerste vier innings en stond slechts één slagvrouw tot de honken toe. Ze schakelde de eerste zes slagvrouwen op rij uit (vijf strikeouts, laatste vier op rij), maar raakte toen openingsslagvrouw Quita Borst met een worp in de derde inning, maar die ging gedwongen uit.

Voor Alcmaria gooide Katherina Chavarria en zij kreeg een lead-off single tegen van Eva Voortman in de eerste inning, maar schakelde daarna negen speelsters op rij uit.

Olympia opende de score met twee runs met twee uit in de tweede helft van de vierde inning. Merel Oosterveld begon met een honkslag en schoof op na een grounder van Dinet Oosting. Met twee uit sloegen Stephanie Ruiter en Rachel van Veen back-to-back triples om Olympia op een 2-0 voorsprong te zetten.

Alcmaria pakte een punt terug in de vijfde. Katy Moore, die in haar eerste wedstrijd van het seizoen speelde, opende met een honkslag, waarmee ze Voortman's No-Hitter brak. Ze schoof op toen Shantae Duren een tweehonkslag sloeg, maar werd op de plaat uitgeschakeld bij een poging te scoren op een grounder van Quita Borst. Hierna bracht Nienke Verhofstad Duren binnen met een honkslag, maar toen volgden twee nullen.

In de 2e5 kwam Olympia tot een 6-run rally op slechts twee hits, want de Alcmaria-verdediging maakte drie fouten, waardoor uiteindelijk alle zes punten onverdiend waren. Vijf van de punten werden gescoord met twee uit. Lead-off hitter Desiree Adriaansz bereikte het derde honk na een foute aangooi, waarna ze scoorde op een one-out single van Eva Voortman. Hierna kreeg Merel Oosterveld vier wijd, maar vervolgens ging Voortman gedwongen uit op het derde honk na een grounder van Dinet Oosting. Twee punten werden even later gescoord toen een uithaal van Mariëlle Vleugels werd gemist in het outfield. Na vier wijd voor Stephanie Ruiter zorgde Rachel van Veen met een honkslag voor het volgende punt. Dat leidde tot een werpsterswissel, want Nikita Bing nam het over. Ze gooide op slechts één slagvrouw en maakte zelf een foute aangooi op een 'comeback-grounder' van Maranca Ham, die leidde tot de volgende twee runs en het einde van de wedstrijd, omdat hiermee het verschil van zeven punten was bereikt.FysioExpert Olympia Haarlem - Alcmaria Victrix 8-1 (5 inn.) (Game 1)
RHE
Alcmaria Victrix00001 -133
FysioExpert Olympia Haarlem00026 -860
(twee uit toen een verschil van 7 punten werd bereikt in de vijfde inning)
pitchers Alcmaria Victrixinn.SOBBHRER
Katherine Chavarria, L (0-4)4.232682
Nikita Bing- (*)-----
(*) - Bing gooide op één slagvrouw in de vijfde inning
pitcher Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Eva Voortman, W (3-0)56-311
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Gerrit-Jan van der Hoeven, 1B-Martin Lemstra.
Official Scorer-Rienette Hamers.
Play-by-Play Scorer-Robert Meijboom (Olympia Haarlem).
Public Address Announcer-Eric de Vries.
Speeltijd-1:10 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 13° C, zuid-zuidwestelijke wind 11 kmu, luchtvochtigheid 41%.

...Merel Oosterveld...
...inside-the-park-HR...
(© Foto: Dennis Duin)
Game 2

In de tweede wedstrijd gooide Mariëlle Vleugels het hele duel voor Olympia Haarlem en stond vier honkslagen toe. Eén van dit hits was een homerun van Alyssa Dronenburg.

Olympia Haarlem kwam tot 14 honkslagen, waaronder drie van Merel Oosterveld (die homerde) en Dinet Oosting.

In deze wedstrijd nam Olympia vroeg in de wedstrijd afstand. Drie runs werden gescoord in de eerste inning. Eva Voortman opende met een stootslag-honkslag, waarna Merel Oosterveld volgde met een inside-the-park-homerun om er 2-0 van te maken. Hierna sloeg Dinet Oosting een honkslag en ging scoren op een 2-out single van Rachel van Veen.

In de tweede inning scoorde Alcmaria wat hun enige punt zou zijn toen Alyssa Dronenburg opende met een homerun. Dronenburg is één van de verschillende buitenlandse speelsters op het Alcmaria-roster.

Olympia pakte het punt terug in de eigen tweede slagbeurt. Brenda Beers sloeg toen een honkslag met één uit en scoorde op een 2-out single van Merel Oosterveld.

Olympia werd hierna puntloos gehouden in de volgende drie innings. De ploeg liet twee loopsters achter in de derde inning. Maar de ploeg voegde het laatste punt toe in de zesde slagbeurt. Met twee uit sloeg Merel Oosterveld een honkslag en ging scoren op een honkslag van Mariëlle Vleugels om de stand op 5-1 te brengen.FysioExpert Olympia Haarlem - Alcmaria Victrix 5-1 (Game 2)
RHE
Alcmaria Victrix0100000-140
FysioExpert Olympia Haarlem310001X-5141
pitcher Alcmaria Victrixinn.SOBBHRER
Katherine Chavarria, L (0-5)6211455
pitcher Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Mariëlle Vleugels, W (3-0)742411
Homeruns: Alcmaria: Alyssa Dronenburg (1)(2e,solo,op Vleugels); Olympia: Merel Oosterveld (1)(1e,2-run,inside-the-park,op Chavarria).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Martin Lemstra, 1B-Gerrit-Jan van der Hoeven.
Official Scorer-Rienette Hamers.
Play-by-Play Scorer-Huub Rustman (Olympia Haarlem).
Public Address Announcer-Eric de Vries.
Speeltijd-1:27 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 13,7° C, oost-zuidoostelijke wind 18 kmu, luchtvochtigheid 35%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.