Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar

(© Beide Foto's: Rudy Dirksen)
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Rein Merkx & Rudy Dirksen)

Roef! en UVV winnen van elkaar
English
MOERGESTEL - Roef! boekte een 7-0 shutout tegen UVV in de opener van double-header op zaterdag (2 mei), waarna UVV Game 2 in eigen voordeel afsloot en met 10-7 won.

In de opener gooide Marjolein Merkx achtmaal drie slag en stond slechts drie hits toe om haar 'record' te verhogen naar 4-1.

In de tweede wedstrijd gooide Melissa Burger het hele duel voor UVV, stond elf hits toe, maar bleef in controle en won haar derde wedstrijd van het seizoen.

Door de resultaten van vandaag deelt Roef! nu de derde plaats, terwijl UVV de vijfde plaats deelt.

De speelsters van UVV hadden vandaag naast twee wedstrijden in Moergestel nog meer op hun agenda staan. Na afloop van de double-header gingen de speelsters zich uiteraard omkleden in de kleedkamer. Toen ze weer naar buiten kwam draaiden verschillende hoofden, want de UVV-speelsters zagen er zeer bijzonder en heel mooi uit.

Vanuit Moergestel ging de ploeg namelijk naar het bruiloftfeest van teamgenoot Misja Koops, die 's middags trouwde. De wedstrijden eindigden op tijd voor de speelsters om op weg te gaan naar een feestelijke avond!
En ze zagen er schitterend uit!

Assistent Coach Rudy Dirksen maakten de foto's rechts van de 'ervoor' en 'erna' momenten.

(2 mei)
Game 1

In de eerste wedstrijd leek UVV de score te gaan openen in de eerste slagbeurt, want het kreeg de honken vol met twee uit. Met één uit sloegen Naomi Andringa en Kirsten Vierdag een honkslag, waarna Renske de Leeuw na een fout op het honk kwam met twee uit. Maar hierna schakelde Marjolein Merkx de volgende slagvrouw met drie slag uit om de inning af te sluiten.

In het restant van de wedstrijd bereikte UVV nog maar eenmaal het honk. Dat gebeurde in de derde inning toen Kirsten Vierdag opnieuw een honkslag sloeg, dit keer met twee uit.

Roef! scoorde de eerste twee punten in de openingsbeurt. Wies Ligtvoet en Eva van Knegsel begonnen met honkslagen, waarna een vangfout op een klap van Naftely Pietersz en een honkslag van Charlotte Haen er 2-0 van maakten.

Na twee loopsters te hebben achtergelaten in de tweede en eentje in de derde inning voegde Roef! drie punten toen in de vierde inning. Jasmin Kaiaruna opende met een honkslag, schoof op na een opofferingsstootslag van Ennia Ballardini en bereikte het derde honk toen Wies Ligtvoet (opnieuw) een honkslag sloeg. Een klap in het outfield van Eva van Knegsel werd even later gemist, resulterend in twee punten. Even later werd het volgende punt gescoord toen Sophie Mollee na een fout op het honk kwam.

In de vijfde inning bereikte Roef! het verschil van zeven punten. Gini Ketelaars begon met een honkslag, waarna Ennia Ballardini vier wijd kreeg met één uit en de vierde honkslag in het duel van Wies Ligtvoet zorgde voor volle honken. Een fout op een grounder van Eva van Knegsel leverde het zesde punt op, waarna Naftely Pietersz een walk-off single sloeg om er 7-0 van te maken.Roef! - UVV 7-0 (5 inn.) (Game 1)
RHE
UVV00000 -034
Roef!20032 -7121
(één uit toen een verschil van 7 punten werd bereikt in de vijfde inning)
pitcher UVVinn.SOBBHRER
Helma Pluim, L (2-2)4.1311275
pitcher Roef!inn.SOBBHRER
Marjolein Merkx, W (4-1)58-3--
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Francine Grotenhoff, 1B-Bianca Dweelaard.
Scorers-Hannie Mulders (Roef!), Monique Burger (UVV).
Speeltijd-0:00 uur....Naftely Pietersz...

...Wies Ligtvoet sloeg 4-uit-4...

...Marjolein Merkx...

...Helma Pluim...

...Bente Erkelens...

...Jasmin Kaiaruna haalt uit...


...Sophie Mollee plaatst een bunt...


...Umpire Jac van Riel is een...
...aandachtige toeschouwer...

...Laura Arp...

...Jasmin Kaiaruna...

...Eva van Knegsel...
(© Alle Foto's: Rein Merkx)Game 2

In het tweede duel van vandaag sloeg Roef! met 11 tegen 8 meer hits, waaronder opnieuw drie honkslag van Wies Ligtvoet. Maar UVV sloeg al vroeg toe en scoorde zes punten in de eerste drie innings om een beslissende voorsprong te nemen. Roef! wist nog wel terug te komen, maar UVV hield de voorsprong vast.

De bezoekende ploeg opende de score met drie runs in de eerste inning. Laura Arp begon met een honkslag en Kirsten Vierdag kreeg vier wijd met één uit. De honken kwamen vol te staan toen Helma Pluim vier wijd kreeg met twee uit. Hierna veegde Michelle van Gastel de honken schoon met een 3-run triple.

Roef! pakte een punt terug toen Wies Ligtvoet begon met vier wijd en scoorde op een hierna volgende tweehonkslag van Eva van Knegsel.

UVV verhoogde de stand naar 6-1 door nog eens drie punten te scoren in de derde inning op nieuwe werpster Janiska Franklin. Kirsten Vierdag en Marleen van Gastel begonnen met back-to-back doubles om een punt binnen te brengen. Een fout op een grounder van Helma Pluim leidde daarna tot het volgende punt. Met één uit leverde Renske de Leeuw een puntscorende honkslag af om er een 6-1 stand van te maken.

En hoewel Roef! hierna nog wist terug te komen had UVV hiermee een beslissende voorsprong genomen.

Roef! scoorde het volgende punt in de derde inning. Wies Ligtvoet begon toen met een honkslag en scoorde op een grounder van Naftely Pietersz.

Roef! verkleinde de achterstand naar 6-4 in de vierde inning. Nathalie Hosten en Sophie Mollee begonnen met back-to-back doubles om van plaats te wisselen op de honken en een punt te creëren. De laatste scoorde op een grounder van Ilse van Kerkoerle, maar daarna bleven twee loopsters achter.

UVV nam wat meer afstand door tweemaal te scoren in de zesde slagbeurt. Melissa Burger en Laura Arp kwamen beiden na een fout op de honken. Vier wijd voor Naomi Andringa zorgde voor volle honken, waarna een werpsterswissel volgde. Maar hierna verhoogden geraakt werpster voor Kirsten Vierdag en vier wijd voor Marleen van Gastel de voorsprong naar 8-4.

In de 2e6 hield Roef! de spanning in de wedstrijd door ook weer tweemaal te scoren. Ennia Ballardini (velderskeus) en Wies Ligtvoet (honkslag) scoorden toen respectievelijk na een honkslag van Eva van Knegsel en een opofferingsslag van Naftely Pietersz.

Maar opnieuw nam UVV meer afstand toen het zelf ook weer tweemaal scoorde in de zevende. Renske de Leeuw en Bente Erkelens kregen toen beiden vier wijd en Melissa Burger zorgde met een honkslag voor volle honken. Met twee uit leverde Kirsten Vierdag (die viermaal op de honken kwam) een 2-run single af om er 10-6 van te maken.

Roef! kwam daarna nog eenmaal tot scoren in de eigen zevende beurt. Sophie Mollee kwam toen na een fout op het honk en scoorde op een 2-out single van Ennia Ballardini.Roef! - UVV 7-10 (Game 2)
RHE
UVV3030022-1082
Roef!1012021-7113
pitcher UVVinn.SOBBHRER
Melissa Burger, W (3-1)7221174
pitchers Roef!inn.SOBBHRER
Marjolein Merkx, L (4-2)223233
Janiska Franklin3.122452
Griet De Schrijvere0.211---
Marjolein Merkx1-2222
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Bianca Dweelaard, 1B-Francine Grotenhoff.
Scorers-Hannie Mulders (Roef!), Monique Burger (UVV).
Speeltijd-0:00 uur....Winnende werpster Melissa Burger...

...Ilse van Kerkoerle laat een bal voorbij gaan...

...Umpires Bianca Dweelaard & Francine Grotenhoff...

...Roef!-catcher Charlotte Haen...

...UVV-catcher Marleen van Gastel...

...Naomi Andringa als loopster op het 3e honk voor UVV...

...Roef!-pitcher Janiska Franklin moedigt aan...

...Roef!-pitcher Marjolen Merkx...

...De tribune zat vol...

...Roef!-Hoofd Coach Jeroen Swers...
(© Alle Foto's: Rein Merkx)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.