Grand Slam * Stats & News
Updated: 5 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Fred Versluis)

Sparks Haarlem wint tweemaal van Terrasvogels en blijft ongeslagen
English
HAARLEM - Oolders Omaco Sparks Haarlem won op zaterdag (2 mei) met 6-0 en 7-2 vs. Terrasvogels om de enige ongeslagen ploeg te worden in de Golden League. Voor Terrasvogels waren het de eerste nederlagen nadat de eerste vier wedstrijden van het seizoen waren gewonnen.

In de tweede wedstrijd scoorde Sparks Haarlem alle punten in de tweede inning met als hoogtepunt een grand slam homerun van Karin Tuk.

(May 2)
Game 1

In de opener dreigde Sparks Haarlem de score te gaan openen in zowel de eerste als de tweede inning, maar de Terrasvogels-verdediging wist dat te voorkomen. In de eerste inning sloeg Anne Blaauwgeers een honkslag en kreeg Areke Spel vier wijd met één uit, waarna beiden in scoringspositie kwamen na een vangbal, maar toen strandden. In de tweede begon Nathalie Gosewehr met vier wijd en stal het tweede honk, waarna ze opschoof na een honkslag van Manoa Weijgertse, die zelf het tweede honk bereikte. Maar hierna volgden drie nullen.

Maar in de derde inning opende Sparks Haarlem de score wel met twee runs op starter Makou van Dusschoten. Met één uit kwam Areke Spel op het honk met een stootslag-honkslag en stal het tweede honk, waarna ze scoorde toen Karin Tuk volgde met een tweehonkslag. Dat bracht nieuwe werpster Ginger de Weert naar de plaat en die zag Tuk het derde honk bereiken na een foul-out van Virginie Anneveld. De laatste werd vervolgens de 'temporary runner' voor Tuk en ging scoren op een honkslag van Nathalie Gosewehr.

De thuisploeg nam meer afstand met een 4-run rally in de vierde inning. Damishah Charles begon met een honkslag en Chantal Versluis sloeg een tweehonkslag. Hierna zorgde Anne Blaauwgeers met een honkslag voor een punt en dat bracht ook de derde werpster voor Terrasvogels naar de cirkel, Anna-Bè Bartels. Die kreeg een 2-run double tegen van Areke Spel, maar volgde met een strikeout. Vervolgens verhoogde een tweehonkslag van Virginie Anneveld de stand naar 6-0.

Terrasvogels sloeg slechts vier honkslagen op 'veteraan' Rebecca Soumeru. De ploeg bereikte in alle innings de honken, maar slaagde er niet in te scoren, omdat slechts één loopster het derde honk wist te halen. In de vijfde inning sloeg Alyssa Taylor een tweehonkslag met één uit en schoof toen op na een grounder van Jessica Waasdorp, maar bleef toen achter.

In de zesde kwam Kimberly Jones na een fout op het honk en schoof op na een opofferingsstootslag van Ella Krommendijk om de tweede en laatste Terrasvogels-speelster te worden die het tweede honk bereikte. Ze strandde, want line drives van volgende slagvrouwen Jessie van Aalst en Marisèla de Wind werden respectievelijk gevangen door linksveldster Nathalie Gosewehr en pitcher Rebecca Soumeru.Oolders Omaco Sparks Haarlem - Terrasvogels 6-0 (Game 1)
RHE
Terrasvogels0000000-041
Oolders Omaco Sparks Haarlem002400X-6111
pitchers Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Malou van Dusschoten, L (2-1)2.112422
Ginger de Weert0.2--533
Anna-Bè Bartels321211
pitcher Sparks Haarleminn.SOBBHRER
Rebecca Soumeru, W (2-0)7424--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Patrick Reus, 1B-Arie Nokkert.
Official Scorer-Huub Nelissen.
Play-by-Play Scorer-Stefan Slinger.
Public Address Announcer-Wouter Hoos.
Speeltijd-1:47 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 13° C, zuid-zuiwestelijke wind 11 kmu, luchtvochtigheid 41%.
...Sparks-pitcher Rebecca Soumeru...

...Virginie Anneveld heeft gescoord...

...Manoa Weijgertse...

...Areke Spel slaat een double in de 4e inning...
...Korte stop Lizzie Clarijs wil dat voorkomen...

...Alyssa Taylor bereikt het 3e honk in de 5e inning...
...Korte stop Chantal Versluis tikt, maar de loopster is safe...
(© Alle Foto's: Fred Versluis)Game 2

De tweede wedstrijd werd beslist in de tweede inning met een machtige uithaal. In die slagbeurt scoorde Sparks Haarlem alle zeven punten en het hoogtepunt en de afsluiting van de rally was een grand slam homerun van Karin Tuk.

En zo had Sparks Haarlem aan één inning genoeg om dit duel te winnen, maar wist het niet via de mercy-rule af te sluiten, want Terrasvogels scoorde tweemaal in de derde inning en hield hun rivaal puntloos in het restant van de wedstrijd.

Zes honkslagen werden er geslagen in de tweede inning, de eerste door Virginie Anneveld, die opende met een single. Nathalie Gosewehr volgde eveneens met een single. Met loopsters op het tweede en derde honk en één uit sloeg Kiki Draaijer een puntscorende honkslag, waarna Cindy van der Zanden volgde met een opofferingsslag om er 2-0 van te maken. Met twee uit voegde Sparks Haarlem nog eens vijf punten toe. Nadat Draaijer het tweede honk had gestolen sloegen Damishah Charles en Anne Blaauwgeers een honkslag, waarvan de laatste een punt opleverde. Hierna kwamen de honken vol te staan toen Areke Spel vier wijd kreeg. Terrasvogels Hoofd Coach Rob Walgien had vervolgens een bezoek aan werpster Alyssa Taylor, maar het duel weer verder ging maakte powerhitter Karin Tuk goed contact op de vierde worp en sloeg de bal over de omheining in links-midveld voor een 'towering' grand slam homerun, waarmee de stand werd opgevoerd naar 7-0.

In het restant van de wedstrijd werd Sparks Haarlem het zwijgen opgelegd door relievers Malou van Dusschoten en Ginger de Weert, sloeg nog maar twee hits en werd puntloos gehouden.

Terrasvogels scoorde hun twee punten in de derde inning. Anna-Bè Bartels begon met een honkslag, maar ging gedwongen uit op een grounder van Ella Krommendijk. Met twee uit kwam Jessie van Aalst na een fout op het honk, waarna Marisèla de Wind volgde met een 2-run double. Maar daar bleef het bij voor Terrasvogels, want de ploeg bereikte in het restant van de wedstrijd nog maar twee keer het honk.Oolders Omaco Sparks Haarlem - Terrasvogels 7-2 (Game 2)
RHE
Terrasvogels0020000-230
Oolders Omaco Sparks Haarlem070000X-793
pitchers Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Alyssa Taylor, L (0-1)1.2-2777
Malou van Dusschoten2.1 (*)111--
Ginger de Weert2211--
(*) - Van Dusschoten gooide op één slagvrouw in de vijfde inning
pitcher Sparks Haarleminn.SOBBHRER
Dagmar Bloeming, W (2-0)79132-
Homerun: Sparks Haarlem: Karin Tuk (2)(2e,grand slam,op Taylor).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Arie Nokkert, 1B-Patrick Reus.
Official Scorer-Huub Nelissen.
Play-by-Play Scorer-Stefan Slinger.
Public Address Announcer-Wouter Hoos.
Speeltijd-1:54 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 13° C, oostelijke wind 16 kmu, luchtvochtigheid 44%.
...Sparks-pitcher Dagmar Bloeming...

...Kiki Draaijer op het 3e honk...

...Karin Tuk sloeg een grand slam...
...Manoa Weijgertse maakte haar pak flink smerig...

...Outfielders Nathalie Gosewehr, Areke...
...Spel & Cindy van der Zanden...
(© Alle Foto's: Fred Versluis)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.