Grand Slam * Stats & News
Updated: 5 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Hennie Edelenbos)

Tex Town Tigers wint double-header vs. DSS
English
ENSCHEDE - Tex Town Tigers heeft de eerste double-header overwinning van het seizoen geboekt door zaterdag (2 mei) beide wedstrijden te winnen vs. DSS.

De opener werd met 3-2 gewonnen en bood drie homeruns die voor de drie Tex Town Tigers-punten zorgden.

In Game 2 sloeg Tex Town Tigers weer een homerun en won een spannend duel met 10-8.

(May 2)
Game 1

Lindsey Meadows gooide de complete wedstrijd voor Tex Town Tigers en kwam tot negen strikeouts. Drie daarvan kwamen in de eerste inning, maar in die slagbeurt kreeg ze ook een 2-out double van Morgan Sampson tegen. Maar hoewel ze negen keer drie slag gooide en maar vijf hits toestond zag ze DSS in de vijfde inning ook langszij komen, 2-2. Tex Town Tigers besliste het duel daarna in de zesde.

Tex Town Tigers opende de score met twee runs in de tweede inning op Quincey Catsburg, die het hele duel voor DSS gooide. Met één uit sloegen Lindsey Meadows en Laura Wissink back-to-back homeruns! Met twee uit sloegen Daniëlle ten Donkelaar en Cheyenne Scheffer beiden nog een honkslag, maar zij bleven achter.

Na op rij te zijn uitgeschakeld in de tweede en derde inning verkleinde DSS de achterstand naar 2-1 in de vierde inning. Judith van Tiel begon met een honkslag en scoorde even later op een 2-out double van Annemiek de Rover, die zelf achterbleef.

DSS bracht de stand in de vijfde slagbeurt in balans. Met één uit bereikte Lorraine Kieft het honk op een fout, waarna ze de gelijkmaker ging scoren toen Dominique Burger volgde met een tweehonkslag.

Tex Town Tigers besliste het duel vervolgens in de tweede helft van de zesde inning. Met één uit was het Alana Westerhof die de derde homerun voor de thuisploeg sloeg om er 3-2 van te maken. Hiermee realiseerde Tex Town Tigers een zeldzame prestatie met het slaan van drie homeruns.

In de 1e7 zorgde Meadows voor drie nullen op rij om de winst te bezegelen.Tex Town Tigers - DSS 3-2 (Game 1)
RHE
DSS0001100-250
Tex Town Tigers020001X-371
pitcher DSSinn.SOBBHRER
Quincey Catsburg, L (1-2)661733
pitcher Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Lindsey Meadows, W (2-0)79-521
Homerun: Tex Town Tigers: Lindsey Meadows (1)(2e,solo,op Catsburg), Laura Wissink (1)(2e,solo,op Catsburg),
Alana Westerhof (2)(6e,solo,op Catsburg).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Bob Gieskens, 1B-Britt Nielandt.
Official Scorer-Ben Goorts.
Play-by-Play Scorer-Ingrid Oosterveld (Tex Town Tigers).
Public Address Announcer-Marjolein Funke Kupper.
Speeltijd-1:23 uur.

Game Notes:
Hoofdklasse-debuut voor umpire Britt Nielandt.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 13,2° C, westelijke wind 5 kmu, luchtvochtigheid 37%.
...Een overzicht van het veld met Lindsey Meadows als pitcher...

...Shaneequa Kock bereikt het tweede honk...

...Lindsey Meadows wordt begroet na haar homerun...

...En hier wordt Laura Wissink begroet door haar teamgenoten...

...DSS Hoofd Coach Norman Ames......Rookie umpire Britt Nielandt...
...debuteerde in de Hoofdklasse...
...Rechts collega Bob Gieskens...

...Daniëlle ten Donkelaar...
...als loopster op het 1e honk...
...1B is Kelly Koeman...
(© Alle Foto's: Hennie Edelenbos)Game 2

De tweede wedstrijd bood eveneens veel spanning. Tex Town Tigers stond met 3-1 achter in de tweede inning, had een 10-3 voorsprong na vier, maar zag DSS terugkomen tot 10-8 en toen de honken vol achterlaten in de zevende inning!

Tex Town Tigers opende de score in de eerste inning toen Nadine Marinus begon met vier wijd, het tweede honk stal, opschoof na een doorgeschoten bal en scoorde op een opofferingsslag van Annemiek Jansen.

DSS kwam daarna tot een rally van drie punten op drie hits in de tweede inning. Annemiek de Rover begon met vier wijd en Kelly Koeman sloeg een honkslag, waarna ze opschoof na een OSS van Eva Halman. Hierna zorgde Madelon Paauwe met een honkslag voor de gelijkmaker. Anouk in den Kleef voegde een nieuwe RBI-single toe, die werd gevolgd door een outfield-fout en die zorgde voor het derde punt, zodat DSS op een 3-1 voorsprong kwam.

TTT reageerde met één punt in de eigen tweede slagbeurt. Lindsey Meadows en Laura Wissink begonnen met honkslagen. Een fout op een opofferingsstootslag van Monique Mooi zorgde hierna voor het punt. Na twee strikeouts en met een open eerste honk kreeg de ervaren Nadine Marinus opzettelijk vier wijd om een gedwongen loop te creëren, maar de inning eindigde even later na een pop-fly.

Tex Town Tigers hernam de leiding in de derde inning door driemaal te scoren. Annemiek Jansen begon met vier wijd, stal het tweede honk en scoorde de gelijkmaker na een tweehonkslag van Alana Westerhof. Met één uit nam TTT een 5-3 voorsprong toen Laura Wissink haar tweede homerun van de dag sloeg.

In de vierde inning kwam Tex Town Tigers tot een rally van vijf punten op zes hits om een ogenschijnlijk comfortabele 10-3 voorsprong te nemen. Shaneequa Kock begon met een honkslag, waarna Annemiek Jansen een stootslag-honkslag plaatste, die werd gevolgd door een puntscorende fout. Met Jansen op het derde honk sloeg Alana Westerhof haar binnen met een tweehonkslag. Met één uit kreeg Laura Wissink vier wijd, waarna een double steal het volgende punt opleverde. Monique Mooi volgde met een puntscorende honkslag en dat leidde tot een werpsterswissel. Daniëlle ten Donkelaar sloeg toen een honkslag, net als Nadine Marinus, resulterend in het volgende punt, zodat de stand werd opgevoerd naar 10-3.

Tex Town Tigers was drie nullen af van een 7-punten verschil, mercy-rule zege, maar toen scoorde DSS driemaal in de eerste helft van de vijfde inning om dat te voorkomen. Melissa de Greef kwam na een fout op het honk en Morgan Sampson sloeg een honkslag met één uit, waarna beiden scoorden op een tweehonkslag van Denice van Dijk. Annemiek de Rover voegde een honkslag toe en ging daarna scoren op een hit van Kelly Koeman.

De spanning steeg in de eerste helft van de zevende inning toen DSS de achterstand verkleinde naar 10-8 en het duel in het voordeel van de Haarlemse ploeg leek om te draaien. Denice van Dijk opende met een tweehonkslag en scoorde na een honkslag van Annemiek de Rover. Een honkslag van Kelly Koeman zorgde voor loopsters op het tweede en derde honk. Eva Halman volgde met een nieuwe puntscorende honkslag waardoor het 10-8 werd en dat leidde tot een werpsterswissel. Met loopsters op het eerste en derde honk volgde een vangbal op fout gebied, maar daarna, met één uit, kwamen de honken vol te staan toen Anouk in den Kleef werd geraakt door een worp. Hierna schakelde Kock de volgende slagvrouw met drie slag uit en sloot de inning en de wedstrijd toen ze zelf een foul-fly ving.Tex Town Tigers - DSS 10-8 (Game 2)
RHE
DSS0300302-8132
Tex Town Tigers113500X-10123
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Svenja de Lincel, L (1-2)3.1459108
Quincey Catsburg2.23-3--
pitchers Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Alana Westerhof, W (1-1)6 (*)621386
Shaneequa Kock, SV (1)11----
(*) - Westerhof gooide op vier slagvrouwen in de zevende inning
Homerun: Tex Town Tigers: Laura Wissink (2)(3e,2-run,op De Lincel).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Britt Nielandt, 1B-Bob Gieskens.
Official Scorer-Ben Goorts.
Play-by-Play Scorer-Ingrid Oosterveld (Tex Town Tigers).
Public Address Announcer-Jesse Maduro.
Speeltijd-2:14 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 14° C, oost-zuidoostelijke wind 3 kmu, luchtvochtigheid 36%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.