Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Irene Korpel)

HCAW leidt eerste verlies van seizoen vs. Zwijndrecht
English
ZWIJNDRECHT - HCAW, dat de eerste plaats deelde in de Silver League met Twins, zag hun winning streak zaterdag (2 mei) na zes wedstrijden eindigen, want de ploeg verloor met 6-2 van Zwijndrecht.

HCAW won daarna de tweede wedstrijd met 7-2.

Ondanks het verlies blijft HCAW koploper, want ook Twins verloor vandaag voor het eerst, maar zij hadden hun winning streak eerst nog verlengd naar zeven wedstrijden.

(2 mei)
Game 1

In de eerste wedstrijd opende HCAW de score aanvankelijk met één punt in de eerste inning. Met één uit kreeg Monique Melissant vier wijd, stal het tweede honk en scoorde op een 2-out single van Anouk Sassen.

Maar daar zou het bij blijven, want het team werd daarna in de volgende vier innings puntloos gehouden door Denise Theulings, die een prima duel gooide. Na de honkslag van Sassen schakelde Theulings acht slagvrouwen op rij uit. In de vierde kreeg ze loopsters op het tweede en derde honk, maar die bleven achter. Na drie nullen op rij in de vijfde kreeg Theulings het tweede HCAW-punt tegen in de zesde, maar op dat moment stond Zwijndrecht al met 5-1 voor.

Zwijndrecht kwam langszij in de eigen eerste slagbeurt. Dayenne Sluijter begon met vier wijd en ging scoren op een opofferingsslag van Michelle van Bodegom.

Zwijndrecht nam daarna een 3-1 voorsprong in de derde inning. Sanne Korpel begon met vier wijd, waarna Michelle van Bodegom een tweehonkslag sloeg met één uit. Beide loopsters scoorden even later toen Chantal Fehling een honkslag sloeg met twee uit.

De thuisploeg verhoogde de voorsprong naar 5-1 door tweemaal te scoren in de vijfde slagbeurt. Michelle van Bodegom begon met vier wijd, waarna ze helemaal vanaf het eerste honk scoorde toen Claudia Kranendonk een tweehonkslag sloeg. De laatste bereikte het derde honk na een fout op een grounder van Chantal Fehling en de honken kwamen vol te staan toen Nadine van der Loos vier wijd kreeg. Een punt werd daarna gescoord op een grounder van Fleur Bos, één van de zes nieuwe speelsters, die onlangs aan het roster werden toegevoegd.

De nieuwe speelsters zijn een welkome aanvulling. Kort voor aanvang van het seizoen raakte Sophia Verhoeven geblesseerd en zij is mogelijk enkele maanden niet inzetbaar. En op 23 april raakte Kyra van Genderen geblesseerd in een oefenduel tegen Birds. Aan slag werd ze op haar hand geraakt en liep een scheurtje op in een knokkel van haar rechterpink. Sindsdien zit haar hand in het gips en is ook zij dus enige tijd niet inzetbaar.

Met een 5-1 achterstand scoorde HCAW het tweede punt in de zesde inning. Monique Melissant begon toen met een stootslag-honkslag, schoof op na een honkslag van Ilona Marcels en scoorde na een honkslag van Anouk Sassen. Hierna volgde een gedwongen nul en liet HCAW twee loopsters achter.

Zwijndrecht pakte het punt weer terug in de 2e6. Michelle van Bodegom kreeg toen vier wijd met één uit en scoorde haar derde punt in het duel na een 2-out double van Chantal Fehling.Zwijndrecht - HCAW 6-2 (Game 1)
RHE
HCAW1000010-252
Zwijndrecht102021X-661
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Roos-Marijn Kramer, L (0-1)3.254432
Anouk Sassen2.1-4233
pitcher Zwijndrechtinn.SOBBHRER
Denise Theulings, W (4-0)731522
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Peter Vonk, 1B-Arjan Mens.
Scorers-Cindy van der Linden (Zwijndrecht), Charles van Amstel (HCAW).
Speeltijd-0:00 uur....Winnende werpster Denise Theulings...

...Zwijndrecht 3e honkvrouw Laura Zuidam...

...Sanne Korpel aan slag voor Zwijndrecht......Dayenne Sluijter scoort voor Zwijndrecht...
...Catcher Laura van Essen ontvangt net de bal...
...Home Plate Umpire Peter Vonk kijkt in de actie...

...Catcher Claudia Kranendonk & HP Umpire Peter Vonk...

...Chantal Fehling heeft net contact gemaakt...

...De speelsters van Zwijndrecht vieren de winst...
(© Alle Foto's: Irene Korpel)Game 2

In de tweede wedstrijd sloeg HCAW 12 honkslagen, terwijl Zwijndrecht er 11 liet noteren. Maar HCAW was succesvoller met hun hits. Zwijndrecht kwam regelmatig op de honken, maar liet 12 loopsters achter, waarvan zes in scoringspositie.

Beide teams scoorden eenmaal in de tweede inning. Voor HCAW sloeg Milot van Doesburg een honkslag met één uit en scoorde op vier wijd met volle honken voor Dervisa Mutic. Maar de Bussumse ploeg liet daarna drie loopsters achter. Voor Zwijndrecht bereikte Lisa Hop het honk via een stootslag-honkslag met één uit in de tweede inning en scoorde op een 2-out double van Laura Zuidam.

HCAW hernam de leiding in de derde door tweemaal te scoren. Met één uit sloeg Anouk Sassen een honkslag en scoorde op een tweehonkslag van Marley Martis, die vervolgens zelf scoorde na een honkslag van Fleur van Haagen.

In de 2e3 scoorde Zwijndrecht ook weer een punt. Met twee uit kreeg Michelle van Bodegom vier wijd. De honken kwamen vol te staan toen Claudia Kranendonk een honkslag sloeg en Chantal Fehling vier wijd kreeg. Het punt werd even later gescoord na een honkslag van Lisa Hop, die ook één van de nieuwe speelsters is op het Zwijndrecht-roster. In haar eerste duel voor het team sloeg ze 4-uit-4.

HCAW voegde een punt toe in de vierde toen Dervisa Mutic een honkslag sloeg met één uit. Ze bereikte het derde honk toen daar een outfield-fout op volgde en scoorde na een opofferingsstootslag van Monique Melissant.

HCAW nam meer afstand door driemaal te scoren in de vijfde. Met één uit sloeg Fleur van Haagen een honkslag en dat leidde tot een werpsterswissel. Met twee uit kwamen de honken vol te staan toen Wendy Bierman vier wijd kreeg en Lindsay Gase een stootslag-honkslag sloeg. De honken werden vervolgens leeggemaakt toen Dervisa Mutic een 3-run triple afleverde en daarmee de stand op 7-2 bracht.Zwijndrecht - HCAW 2-7 (Game 2)
RHE
HCAW0121300-7121
Zwijndrecht0110000-2111
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Ilona Marcelis, W (4-0)582922
Sanne Helmig2312--
pitchers Zwijndrechtinn.SOBBHRER
Themis Claes, L (0-2)4.122954
Chantal Fehling2.221322
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Arjan Mens, 1B-Peter Vonk.
Scorers-Cindy van der Linden (Zwijndrecht), Charles van Amstel (HCAW).
Speeltijd-0:00 uur....Dervisa Mutic bereikt het 2e honk...
...Michelle van Bodegom wacht op de bal...

...Kelsey Huijzers gaat contact maken...


...Lisa Hop sloeg 4-uit-4 in haar debuutwedstrijd voor Zwijndrecht...


...HP Umpire Arjan Mens wordt geraakt door de bal...
...Laura Zuidam is de catcher...

...Claudia Kranendonk ontmoet de bal...

...3B Fleur Bos, ook een nieuwkomer in het Zwijndrecht-team...
(© Alle Foto's: Irene Korpel)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.