Grand Slam * Stats & News
Updated: 5 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

DSS en Talent Team Holland winnen van elkaar
English
HAARLEM - Op een regenachtige zondag (3 mei) won het Talent Team Holland met 5-3 in de opener van hun double-header tegen DSS, dat zaterdag tweemaal met lege handen stond bij Tex Town Tigers. De wedstrijd begon drie kwartier later vanwege regen.

DSS kwam daarna tot een rally van vier punten in de eerste inning van de tweede wedstrijd om met 4-1 te winnen.

Vanwege de weersomstandigheden eindigde deze 'middag' double-header bijna om 21:00 uur, een lange dag op het veld dus voor alle betrokkenen.

(3 mei)
Game 1

Toen de opener van start ging na een 'rain-delay' van 45 minuten sloeg Talent Team Holland vroeg toe met het scoren van een punt in de eerste en tweede inning. DSS kwam langszij in de derde inning nam de leiding in de vierde, maar toen kwamen de Junioren tot een rally van drie punten in de zesde om het duel te beslissen en met 5-3 te winnen.

In de eerste inning sloeg Brenda Beers een honkslag met één uit. Na het tweede honk te hebben gestolen scoorde ze toen Rachel van Veen een honkslag sloeg. Manoa Weijgertse kreeg toen vier wijd, maar twee loopsters bleven achter.

Het Talent Team verdubbelde de voorsprong in de tweede inning. Met twee uit kreeg Wies Ligtvoet vier wijd en stal het tweede honk, waarna ze scoorde na een honkslag van Brenda Beers. Maar opnieuw strandden twee loopsters, net zoals ook in de derde inning zou gebeuren.

DSS liet twee loopsters achter in de eerste slagbeurt, maar kwam langszij in de 2e3. Met één uit kreeg Melissa de Greef vier wijd en schoof op na een wilde worp. Even later scoorde ze op een honkslag van Judith van Tiel. Met twee uit kreeg Denice van Dijk vier wijd en dit keer volgde Annemiek de Rover met een RBI-single om de stand in balans te brengen. Maar DSS liet ook weer twee loopsters achter.

Na een 'rain-delay' van 35 minuten tussen de eerste en tweede helft van de vierde inning nam DSS een 3-2 voorsprong toen het duel weer werd hervat. Na twee gedwongen nullen op het derde honk had DSS loopsters op het eerste en tweede honk toen Judith van Tiel een RBI-single afleverde. Vier wijd voor Morgan Sampson zorgde even later voor volle honken, maar een vangbal sloot de slagbeurt daarna af.

Het Talent Team scoorde vervolgens drie punten in de eerste helft van de zesde inning om de leiding te hernemen. Dervisa Mutic opende met een honkslag en stal het tweede honk, waarna ze opschoof na een opofferingsstootslag van Wies Ligtvoet. Een fout op een grounder van Damishah Charles zorgde daarna voor een gelijke stand. Hierna nam Jong Oranje een 4-3 voorsprong toen Brenda Beers een honkslag sloeg en een 'insurance run' werd toegevoegd na een honkslag van Manoa Weijgertse.

Roos-Marijn Kramer, die het hele duel gooide voor het Talent Team, stond daarna de eerste twee slagvrouwen tot de honken toe in de zevende inning. Ze volgde met drie slag, waarna ze werd gesteund met een 'game-ending double play'.DSS - Talent Team Holland 3-5 (Game 1)
RHE
Talent Team Holland1100030-592
DSS0021000-342
pitcher Talent Team Hollandinn.SOBBHRER
Roos-Marijn Kramer, W (2-2)756432
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Svenja de Lincel, L (1-3)5.234953
Quincey Catsburg1.1-2---
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Gerrit-Jan van der Hoeven, 1B-Louis Rohan.
Official Scorer-Feiko Drost.
Play-by-Play Scorer-Jeanette van Drunen.
Public Address Announcer-Wouter Hoos.
Speeltijd-2:00 uur.

Game Notes:
Wedstrijd begon 45 minuten later vanwege regen.
35-minuten 'rain-delay' voor aanvang van de 2e4.
Weersomstandigheden op oorspronkelijke aanvangstijd (15:00 uur): Regen, 14,2° C, zuid-zuidoostelijke wind 24 kmu, luchtvochtigheid 94%. Weersomstandigheden bij aanvang (15:45 uur): Regen, 14,8° C, zuid-zuidoostelijke wind 24 kmu, luchtvochtigheid 96%.
Game 2

De tweede wedstrijd van de double-header van vandaag ging om 18:50 uur van start. De wedstrijd duurde één uur en 52 minuten en dat betekende dat de double-header werd afgesloten om 20:42 uur, het einde van een lange en regenachtige dag op het veld! Inclusief de wedstrijdvoorbereidingen was er dus bijna zeven uur nodig om de wedstrijden vandaag te kunnen spelen! Ook een positief berichtje, want ondanks de regenachtige weersomstandigheden konden beide wedstrijden uiteindelijk worden gespeeld. En dus is er een groot compliment voor alle speelsters, coaches en begeleiding van beide teams, maar uiteraard ook de wedstrijd-offials. En ieder ander die betrokken was bij de wedstrijden van vandaag.

In Game 2 werden alle punten gescoord in de eerste inning.

Het Talent Team nam een 1-0 voorsprong toen Annemiek Jansen een tweehonkslag sloeg met één uit. Ze kon niet opschuiven toen er een foute aangooi volgde op een grounder van Rachel van Veen, maar de twee voerden daarna een double steal uit. Een opofferingsstootslag van Laura Wissink zorgde daarna voor het punt.

DSS reageerde met een 4-run rally in de eigen eerste beurt. Melissa de Greef begon met een honkslag en schoof op na een OSS van Judith van Tiel en een wilde worp. Morgan Sampson kreeg toen drie slag, maar de derde slagbal eindigde in een wilde worp, de De Greef in staat stelde de gelijkmaker te scoren. Hierna kreeg Denice van Dijk vier wijd, waarna Annemiek de Rover volgde met een 2-run double om DSS op een 3-1 voorsprong te zetten. Kelly Koeman sloeg daarna eveneens een tweehonkslag om er 4-1 van te maken.

In het restant van de wedstrijd voegde Jong Oranje nog vier honkslagen toe. De ploeg liet loopsters achter op het tweede en derde honk in zowel de tweede als de zesde inning.

DSS sloeg nog maar één honkslag, maar bereikte wel regelmatig de honken, want vijf slagvrouwen kregen vier wijd en ook was er een geraakt werpster. DSS liet in het restant zeven loopsters op de honken achter, waaronder drie in de vierde inning.DSS - Talent Team Holland 4-1 (Game 2)
RHE
Talent Team Holland1000000-140
DSS400000X-442
pitchers Talent Team Hollandinn.SOBBHRER
Daniëlle ten Donkelaar, L (0-1)416444
Shaneequa Kock22----
pitcher DSSinn.SOBBHRER
Quincey Catsburg, W (2-2)78241-
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Louis Rohan, 1B-Gerrit-Jan van der Hoeven.
Official Scorer-Feiko Drost.
Play-by-Play Scorer-Jeanette van Drunen.
Public Address Announcer-Wouter Hoos.
Speeltijd-1:52 uur.

Game Notes:
Mary-Ann Hatt (Hoofd Coach Talent Team) uit het veld gestuurd door HP Louis Rohan na commentaar op een beslissing.
Weersomstandigheden bij aanvang (18:50 uur): Bewolkt, 13,7° C, zuid-zuidoostelijke wind 22 kmu, luchtvochtigheid 85%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.