Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Rein Merkx)

Roef! & Twins verslaan Gryphons in Brabant Cup
English
ROSMALEN - Op zaterdag (4 april) speelden drie zuidelijke teams uit de provincie Noord-Brabant samen een driekamp om de Brabant Cup. Roef! en Twins reisden naar Rosmalen om te spelen tegen Gryphons, maar het was niet de dag voor de thuisploeg, want die leed twee ruime nederlagen.

In de opener won Roef! met 11-1 vs. Gryphons en in de slotwedstrijd was het Twins dat de gastploeg een 15-1 nederlaag toediende. Tussendoor hielden Roef! en Twins elkaar in balans, want dat duel eindigde in een 7-7 gelijkspel.

Voor de drie teams vormden de activiteiten vandaag de laatste voorbereidingen op het komende seizoen in de Silver League, dat op zaterdag 11 april van start gaat.

Roef! opent zaterdag met een double-header bij Centrals in De Bilt, aanvang 14:00 uur.
Gryphons opent zaterdag eveneens 'on the road' met een double-header in Bussum vs. HCAW, aanvang 15:00 uur.
Twins opent op eigen veld in Oosterhout met een double-header vs. Euro Stars en daarvan begint de eerste wedstrijd om 15:00 uur.

(4 april)

Compleet Programma

Resultaten Oefenseizoen
Game 1 - Roef! vs. Gryphons

In de eerste wedstrijd vandaag won Roef! ruim tegen het organiserende Gryphons. Kort voor aanvang was de regen gestopt, maar daarna vormden een 4-run rally in de derde en een 6-run rally in deze zesde de grote bijdragen aan de 11-1 overwinning. Roef! kwam tot 14 honkslagen, waaronder drie van Wies Ligtvoet en Ilse van Kerkoerle.

Gryphons-starter Emma Holden begon met vier wijd voor lead-off hitter Wies Ligtvoet in de eerste inning, maar schakelde daarna zeven slagvrouwen op rij uit. Hierna, met één uit in de derde inning, kwam Roef! tot een rally van vier punten. Ennia Ballardini bereikte toen het honk na een fout en stal het tweede honk, gevolgd door een honkslag van Wies Ligtvoet. Hierna was de voorste loopster de aangooi naar de plaat te snel af na een grounder van Eva van Knegsel en scoorde het eerste punt. Dat werd gevolgd door een fout en een doorgeschoten bal, resulterend in de volgende twee punten. Naftely Pietersz sloeg even later een driehonkslag en scoorde op een honkslag van Charlotte Haen om de stand op 4-0 te brengen.

Roef! voegde een punt toe in de vijfde inning op nieuwe werpster Lieke Kapteins. Naftely Pietersz begon met een honkslag en scoorde kort erna op een 2-out triple van Ilse van Kerkoerle.

Met een 5-0 achterstand scoorde Gryphons wat hun enige punt zou zijn in de zesde inning. Met twee uit kwam Maureen van Poorten met een stootslag-honkslag op het honk en bereikte het derde honk na twee doorgeschoten ballen. Even later scoorde ze toen Maruja Isbouts na een fout het honk bereikte.

Gryphons had een loopster in scoringspositie achtergelaten in de derde inning en daarna nog eens twee in de vierde beurt. De ploeg liet opnieuw een loopster op het derde honk achter in de zevende.

Nadat Gryphons tot scoren was gekomen in de 1e6 reageerde Roef! met een 6-run rally in de 2e6 op zeven honkslagen. Gini Ketelaars opende met een tweehonkslag en Ennia Ballardini volgde met een honkslag. Een punt werd vervolgens gescoord toen Wies Ligtvoet haar derde honkslag in het duel sloeg. Met één uit kwamen de honken vol te staan toen Naftely Pietersz vier wijd kreeg. Charlotte Haen leverde toen een 2-run double af en Sophie Mollee volgde met een 2-run single. De laatste scoorde het elfde punt voor Roef! na een honkslag van Ilse van Kerkoerle.

De Nieuw-Zeelandse werpster Jasmin Kaiaruna startte voor Roef! Ze schakelde de eerste acht slagvrouwen op rij uit en kreeg toen een 2-out double tegen van Julia van Oosterwijk, maar een vangbal sloot de slagbeurt af. In de vierde, met twee uit, sloegen Maruja Isbouts en Lieke Kapteins een honkslag, maar bleven achter.

Roef! - Gryphons 11-1 (6½ inn.)
RHE
Gryphons0000010-141
Roef!004016X-11143
pitchers Gryphonsinn.SOBBHRER
Emma Holden, L (0-1)441543
Lieke Kapteins2-1977
pitcher Roef!inn.SOBBHRER
Jasmin Kaiaruna, W (2-1)42-3--
Janiska Franklin22-11-
Marjolein Merkx1-----
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Jac van Riel, 1B-Harm de Fonkert.
Scorer-Hannie Mulders (Roef!).
Speeltijd-0:00 uur.


...Hoofd Coach Jeroen Swers...

...Pitcher Janiska Franklin...

...Gini Ketelaars was de 1e honkvrouw...

...Wies Ligtvoet sloeg 3-uit-3 in dit duel...

...Marjolein Merkx sloot het duel af als pitcher...

...Naftely Pietersz als loopster op het 1e honk...

...Charlotte Haen is de catcher; Jac van Riel de umpire...

...Naftely Pietersz toont dat het fris was...

...Sophie Mollee lopend op het 2e honk...

...Jasmin Kaiaruna kijkt naar de tekens...
(© Alle Foto's: Rein Merkx)Game 2 - Twins vs. Roef!

In de vijfde inning van deze wedstrijd werden negen punten gescoord, maar die konden de uitslag niet beslissen, want het treffen tussen Twins en Roef! eindigde in een 7-7 gelijkspel. Twins stond tweemaal voor, maar Roef! wist beide keren terug te komen.

Twins opende de score in de eerste inning. Met één uit bereikte Kate Geldof het honk na een fout en stal het tweede honk. Ze scoorde vervolgens toen Sandy Lauwers een driehonkslag sloeg met twee uit.

Na op rij te zijn uitgeschakeld in de volgende twee inning verdubbelde Twins de voorsprong in de vierde. Dit keer begon Geldof met een driehonkslag en scoorde op een opofferingsslag van Lieke Duffhues.

Roef! werd puntloos gehouden in de eerste vier innings door starter Femke Duffhues. De ploeg uit Moergestel liet loopsters achter op het tweede en derde honk in de tweede inning, terwijl in de vierde beurt loopsters achterbleven op het eerste en derde honk. Tussendoor strandde een loopster op het derde honk in de derde slagbeurt. En zo had Roef! dus vier loopsters in scoringspositie achtergelaten en stond met 2-0 achter.

Roef! sloeg toen ineens toe met vier punten in de vijfde inning op nieuwe werpster Sheila van der Tang. Met één uit kwam Wies Ligtvoet na een fout op het tweede honk, waarna ze scoorde op een honkslag van Eva van Knegsel. De laatste scoorde de gelijkmaker toen volgende slagvrouw Naftely Pietersz ook een honkslag sloeg. Met twee uit kreeg Sophie Mollee vier wijd, waarna beide loopsters scoorden op een tweehonkslag van Nathalie Hosten om Roef! op een 4-2 voorsprong te zetten.

Nu met een 4-2 achterstand reageerde Twins onmiddellijk met een 5-run rally in de tweede helft van de vijfde slagbeurt. Noor Godefroy begon met een honkslag, schoof op na een grounder van Shauni Thys en scoorde na een driehonkslag van Tammie Lijbers. Twins kwam langszij toen Sheila van der Tang volgde met een puntscorende honkslag. De rally ging voort, want ook Mandy van Alebeek sloeg een honkslag. Een grounder bracht de loopsters in scoringspositie, waarna een infield-hit van Kate Geldof Twins opnieuw op voorsprong zette. Twins kreeg de honken vol toen Lieke Duffhues vier wijd kreeg en dat leidde tot een werpsterswissel. Gini Ketelaars nam het over van starter Marjolein Merkx, maar werd begroet met een 2-run single van Sandy Lauwers die er 7-4 van maakte in voordeel van Twins.

Maar de wedstrijd was nog niet gespeeld, want Roef! had ook nog een productieve slagbeurt in petto. De ploeg scoorde driemaal in de 1e6 om de stand op 7-7 te brengen. Janiska Franklin begon met een honkslag, waarna Wies Ligtvoet een honkslag sloeg met één uit. Hierna dreunde Eva van Knegsel de bal het linksveld in voor een 2-run triple. Vervolgens kreeg Naftely Pietersz vier wijd en terwijl die uitgeschakeld werd in een rundown wist Van Knegsel de gelijkmaker te scoren.

Twins - Roef! 7-7 (7 inn.)
RHE
Roef!0000430-7121
Twins1001500-782
pitchers Roef!inn.SOBBHRER
Marjolein Merkx4.221776
Gini Ketelaars2.1-11--
pitchers Twinsinn.SOBBHRER
Femke Duffhues4--4--
Sheila van der Tang, BS (1)332474
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Francine Grotenhoff, 1B-Jac van Riel.
Scorers-Patty Lijbers (Twins), Hannie Mulders (Roef!).
Speeltijd-0:00 uur.


...Twins' Hoofd Coach Daisy de Peinder geeft haar...
...line-up aan Home Plate Umpire Francine Grotenhoff...

...Eva van Knegsel wacht op een pitch...


...Roef-starter Marjolein Merkx...

...Gini Ketelaars sloot af voor Roef!...

...Femke Duffhues startte voor Twins...

...Tammie Lijbers is de catcher bij Twins...
...Francine Grotenhoff is de umpire...

...Naftely Pietersz gaat contact maken...


...Mandy van Alebeek op het 1e honk voor Twins...
...Eerste honkvrouw voor Roef! is Ilse van Kerkoerle...

...En hier is Sheila van der Tang de loopster...
...op het eerste honk voor Twins...

...Nathalie Hosten lopend op het eerste honk...

...Sandy Lauwers aan slag voor Twins...

...Wies Ligtvoet maakt contact voor Roef!...

...Jasmin Kaiaruna...

...Ennia Ballardini kijkt naar de tekens...

...Griet De Schrijvere...
(© Alle Foto's: Rein Merkx)Game 3 - Gryphons vs. Twins

De dag eindigde eveneens met een grote uitslag, want Twins won met 15-1 vs. Gryphons. Met een 2-0 voorsprong bracht Twins het duel volledig buiten bereik van Gryphons toen men toe een rally kwam van 13 (!) punten in de derde inning.

Twins kwam tot 12 honkslagen op drie werpsters, waaronder drie van Femke Duffhues. Tammie Lijbers sloeg een twee- en driehonkslag in deze wedstrijd.

Twins opende de score met twee runs in de eerste inning. Femke Duffhues begon met een stootslag-honkslag, waarna ze opschoof na een opofferingsstootslag van Kate Geldof en een grounder van haar zus Lieke Duffhues. Met twee uit bracht Sandy Lauwers met een tweehonkslag he eerste punt binnen, waarna ze zelf even later scoorde na een honkslag van Noor Godefroy.

In de tweede inning sloeg Tammie Lijbers een tweehonkslag, maar werd op het derde honk uitgeschakeld, waarna twee nullen volgden.

En daarna, in de derde slagbeurt, sloeg Twins toe met een enorme 13-run rally op acht honkslagen, waaronder drie triples. Het begon allemaal toen Femke Duffhues opende met een driehonkslag en scoorde op een opofferingsslag van Kate Geldof. Hierna bereikt de volgende 13 (!) opeenvolgende slagvrouwen veilig de honken. Met Lieke Duffhues (fout) en Sandy Lauwers (honkslag) op het honk sloeg Minke Blok een 2-run triple en scoorde op een hierna volgende honkslag van Noor Godefroy. Vervolgens sloeg Shauni Thys een honkslag en daarna was het Tammie Lijbers die een 2-run triple afleverde. Dat leidde tot een werpsterswissel. Sheila van der Tang werd geraakt door een worp, waarna Mandy van Alebeek met een honkslag het volgende punt binnensloeg. De honken kwamen vol te staan na een infield-hit van Femke Duffhues. De volgende twee runs werden toegevoegd toen Kate Geldof vier wijd kreeg en Lieke Duffhues werd geraakt door een worp, waarna weer een nieuwe werpster werd ingebracht. Twee 'force play-grounders' eindigden in fouten, waardoor weer driemaal werd gescoord, waarna een doorgeschoten bal voor het dertiende punt in deze beurt zorgde. In totaal kwamen er 17 speelsters aan slag, alle tien slagvrouwen in de slagvolgorde van Twins scoorden in deze inning en Feme Duffhues sloeg twee honkslagen.

Sheila van der Tang startte voor Twins en gooide twee 'perfect' innings door alle zes slagvrouwen die ze tegenover zich kreeg uit te schakelen. Gryphons scoorde hierna het enige punt in de 2e3 op Femke Duffhues. Linda Hanegraaf begon met een infield-hit, schoof op na een wilde worp en scoorde toen Manya Krijgsman volgde met een tweehonkslag. De laatste werd op het derde honk uitgeschakeld toen ze er een driehonkslag van probeerde te maken.

In de vierde inning sloeg Maruja Isbouts een honkslag voor Gryphons met twee uit, maar werd daarmee de laatste honkloopster van haar ploeg.

Gryphons - Twins 1-15 (4 inn.)
RHE
Twins20(13)2 -15120
Gryphons0010 -133
pitchers Twinsinn.SOBBHRER
Sheila van der Tang, W (1-0)2-----
Femke Duffhues21-311
pitchers Gryphonsinn.SOBBHRER
Jasmijn Besselink, L (0-1)2.1111098
..........- (*)-1253
..........1.23--1-
(*) - tweede werpster gooit op vijf slagvrouwen in de derde inning
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Arie Nokkert, 1B-Francine Grotenhoff.
Scorer-Patty Lijbers (Twins).
Speeltijd-0:00 uur.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.