Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Fotos: Quick Amersfoort)

Onze Gezellen wint Keistad Toernooi
English
AMERSFOORT - Silver League-teams Amsterdam Pirates en Onze Gezellen namen zaterdah (4 april) deel aan het Keistad Toernooi, georganiseerd door Eerste Klasser BioSilk Quick/Red Caps.


...Quick Amersfoort-voorzitter Mark van Horik...
...heeft de kampioensbeker uitgereikt...
...aan Iris Dweelaard van Onze Gezellen...
(© Foto: Quick Amersfoort)
Alle drie gespeelde wedstrijden in deze driekamp eindigden in ruime uitslagen. In de opener won Onze Gezellen met 10-1 van Quick/Red Caps, dat daarna met 7=1 won van Pirates, wat op hun beurt afsloot met een 8-1 winst vs. Onze Gezellen. En zo hadden alle ploegen dus eenmaal gewonnen en stonden gelijk. Het runsaldo was daarna bepalend voor de rangschikking. Dankzij de 10 punten in hun eerste wedstrijd, resulteerde dat in de eerste plaats voor Onze Gezellen (11 gescoorde, 9 tegen), gevolgd door Amsterdam Pirates (9-8) en gastclub Quick/Red Caps (8-11).

Er was tijdens dit evenement ook een herensoftbal-driekamp. In de opener won Quick Amersfoort 1 met 10-1 van Quick Amersfoort 2. In het tweede duel kwam Quick 2 tot een 1-1 gelijkspel tegen Adegeest, wat daarna met 7-1 verloor van Quick 1.

Quick Amersfoort is plan het evenement volgend jaar in dezelfde periode wederom te organisren en overweegt dan ook een honkbal-toernooi toe te voegen.

Het toernooi is vernoemd naar de bijnaam van Amersfoort 'Keistad'. Die naam doelt op 'De Amersfoortse Kei', een grote zwerfsteen, die te zien is in de stad. Volgens de legende was er al sprake van een grote steen in 1544 op de weg van Amersfoort naar Utrecht. In het verhaal gaat Jonkeer Everard Meyster (1617-1679) een weddenschap aan met een aantal vrienden dat hij de inwoners van Amersfoort zo ver zou krijgen de steen naar de stad te slepen. En dat gebeurde, want zo'n 400 inwoners trokken de kei daadwerkelijk naar het centrum van de stad. Aanvankelijk voelden de Amersfoorters zich beschaamd toen ze inzagen dat ze zich hadden ingespannen voor iets wat eigenlijk zinloos was en dus begroeven ze de kei in 1672. Maar latere generaties groeven de kei in 1903 weer op en die staat nu sinds 1932 bij de Arnhemsestraat.

Voor de drie ploegen waren de wedstrijden van vandaag de laatste voorbereiding op het nieuwe seizoen dat op zaterdag 11 april van start gaat.

Amsterdam Pirates opent in de Silver League op eigen veld met een double-header tegen Zwijndrecht, aanvang 15:00 uur.
Onze Gezellen begint hun Silver League-seizoen eveneens thuis in Haarlem en doet dat met een double-header vs. Almere '90, aanvang 16:00 uur.

BioSilk Quick/Red Caps opent hun seizoen in de Eerste Klasse zaterdag op eigen veld in Amersfoort tegen Robur '58, aanvang 12:30 uur.

(4 april)

Compleet Programma

Resultaten Oefenseizoen
Game 1 - BioSilk Quick/Red Caps vs. Onze Gezellen

In de openingswedstrijd won Onze Gezellen met 10-1 vs. het organiserende BioSilk Quick/Red Caps. De ploeg uit Haarlem kwam tot zeven honkslagen, waaronder drie van Laura van der Bos, die een éénhonkslag, tweehonkslag en driehonkslag sloeg en ook driemaal scoorde.

Onze Gezellen opende de score met drie punten in de eerste slagbeurt. Shannon Hetem, Patricia Hesterman (stootslag) en Laura van der Bos begonnen het duel met honkslagen om voor volle honken te zorgen. Nadat binnenhoog de eerste nul had opgeleverd, leidde een wilde worp tot het eerste punt. Amy Udink volgde met een opofferingsslag om het tweede punt binnen te brengen, waarna de derde loopster scoorde via een nieuwe wilde worp. Hierna volgden nog twee vrije lopen, maar deze loopsters bleven achter.

De thuisploeg pakte een punt terug in de eigen eerste slagbeurt. Nikki Harte opende met een stootslag-honkslag, stal het tweede honk en bereikte het derde na een wilde worp. Debbie van de Kolk kreeg daarna vier wijd en stal eveneens het tweede honk. Een fout leverde toen het eerste punt op, maar bracht ook een loopster op het derde honk. Hierna kreeg Mirjam Boode vier wijd en stal het tweede honk, maar Quick liet twee loopsters achter in scoringspositie.

In het restant van de wedstrijd kwam Quick nog dicht bij het scoren van twee runs, maar de Onze Gezellen-verdediging voorkwam dat. En zo liet Quick nog eens zeven loopsters achter, waaronder volle honken in zowel de tweede als de vierde inning.

Onze Gezellen besliste het duel met een 5-run rally in de tweede inning. Met Kayleigh van Emst en Patricia Hesterman (beiden vier wijd) op de honken en één uit brachten een tweehonkslag van Laura van der Bos en een honkslag van Babs de Jonge de twee loopsters binnen. Een 'force out-grounder' van Amy Udink volgde, maar daarop kon wel worden gescoord. Danielle Gardeniers kreeg daarna vier wijd en Iris Dweelaard voegde een 2-run single toe om de stand op 8-1 te brengen.

Onze Gezellen scoorde nog eens twee runs in de derde inning met twee uit. Kayleigh van Emst begon met vier wijd en scoorde op een 2-out triple van Laura van der Bos, die daarna zelf scoorde op een honkslag van Babs de Jonge.

BioSilk Quick/Red Caps - Onze Gezellen 1-10 (4 inn.)
RHE
Onze Gezellen3520 -1081
BioSilk Quick/Red Caps1000 -170
pitchers Onze Gezelleninn.SOBBHRER
Fiona Sewalt, W (2-0)32341-
Kayleigh van Emst1--3--
pitchers Quickinn.SOBBHRER
Ruby Haring, L1.215688
Chuderika Straker2.111222
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Jerrel Bernardus, 1B-Hans Bakker.
Scorers-José Paul, Suzette Bryson (Quick Amersfoort), (Onze Gezellen).
Speeltijd-0:00 uur.
Game 2 - Amsterdam Pirates vs. BioSilk Quick/Red Caps

In de tweede wedstrijd was het BioSilk Quick/Red Caps dat zeer productief was. De ploeg uit Amersfoort won met 7-1 vs. Amsterdam Pirates en kwam tot 13 honkslagen. Debbie van de Kolk leidde de aanval door 3-uit-4 te slaan.

Quick, dat in dit duel de bezoekende ploeg was, opende de score met twee runs in de eerste inning. Floor van Dijk begon met een stootslag-honkslag en stal het tweede honk. Ze schoof op na een grounder en Mirjam Boode volgde met vier wijd. Puntscorende honkslagen van Nathalie Vanderwijst en Nikki Harte maakten er daarna 2-0 van.

Het volgende punt werd toegevoegd toen Floor van Dijk, Debbie van de Kolk en Mirjam Boode drie opeenvolgende honkslagen sloegen in de derde inning.

Pirates, dat loopsters op het tweede en derde honk had achtergelaten in de tweede inning, pakte een punt terug in de 2e3, maar daar bleef het bij voor de Amsterdamse ploeg. Mandy van der Maas begon met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Shanna van Vegten. Hierna bereikten Paula Schreurs en Rhowan Stuart het honk na een fout en brachten daarmee het punt binnen. Maja Kouwenhoven zorgde met vier wijd nog voor volle honken, maar Pirates liet drie loopsters achter.

In hun laatste drie slagbeurten bereikte Pirates nog maar eenmaal het honk en dat was toen Shanna van Vegten een honkslag sloeg in de vijfde inning.

Quick scoorde weer drie punten in de vierde inning. Ruby Haring begon met een honkslag en Kelly van Hamersveld kreeg vier wijd met één uit. Kayleigh Adelina volgde met een RBI-single en Debbie van de Kolk voegde een 2-run single toe om er 6-1 van te maken.

Het laatste punt kwam tot stand in de vijfde. Lauri Broomans begon met een honkslag en ging scoren via een stootslag-honkslag van Xaressa van Berkel.

Amsterdam Pirates - BioSilk Quick/Red Caps 1-7 (6 inn.)
RHE
BioSilk Quick/Red Caps201310 -7131
Amsterdam Pirates001000 -151
pitcher Quickinn.SOBBHRER
Vera de Boer-Esmeijer, W661511
pitcher Piratesinn.SOBBHRER
Mandy van der Maas, L (0-1)6231377
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Hans Bakker, 1B-Jerrel Bernardus.
Scorers-José Paul, Suzette Bryson (Quick Amersfoort).
Speeltijd-0:00 uur.
Game 3 - Onze Gezellen vs. Amsterdam Pirates

In de derde wedstrijd van het toernooi was het de beurt aan Amsterdam om toe te slaan. En dus versloeg Pirates Onze Gezellen met 8-1 op zeven honkslagen, waaronder twee driehonkslagen van Sara Elamir, terwijl Rhowan Stuart twee hits liet noteren.

Pirates opende de score in de eerste inning toen Josephine Rommens begon met een driehonkslag en scoorde na een doorgeschoten bal.

Drie runs werden toegevoegd in de derde slagbeurt op starter Shannon Hetem, die vorig seizoen gooide voor Pirates. Lead-off hitter Sara Elamir kwam na een fout op het honk, waarna Rhowan Stuart de bal het rechtsveld in sloeg. Daar werd haar honkslag gevolgd door een fout, resulterend in twee punten. Met één uit sloeg Maja Kouwenhoven een tweehonkslag, schoof op na een wilde worp en scoorde op een opofferingsslag van Uchenna Jong Loy.

Onze Gezellen scoorde daarna het enige punt in de vierde inning. Amsterdam-starter Shanna van Vegten had drie 'perfect innings' gegooid, waarna ze werd opgevolgd door Tessa Vosters. Die begon met twee strikeouts, maar kreeg toen een tweehonkslag tegen van Laura van der Bos, de enige hit voor haar ploeg. Ze scoorde even later toen volgende slagvrouw Babs de Jonge na het fout het honk bereikte.

Pirates scoorde de volgende twee punten in de vijfde inning. Sara Elamir begon met een driehonkslag en scoorde op een honkslag van Rhowan Stuart, die zelf ging scoren na een grounder.

Nog eens twee runs volgden in de zesde. Paula Schreurs begon met een honkslag en scoorde op een 2-out triple van Sara Elamir, die vervolgens scoorde op een fout om de stand op 8-1 te brengen.

Onze Gezellen - Amsterdam Pirates 1-8 (6 inn.)
RHE
Amsterdam Pirates103022 -871
Onze Gezellen000100 -115
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Shanna van Vegten, W (1-1)32----
.........., SV (1)34111-
pitchers Onze Gezelleninn.SOBBHRER
Shannon Hetem, L (1-1)4.212553
Fiona Sewalt1.11-221
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Jerrel Bernardus, 1B-Hans Bakker.
Scorer-(Onze Gezellen).
Speeltijd-0:00 uur.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.