Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Jan Kruijdenberg)

Centrals winnaar van Midden-Nederland Cup
English
LOOSDRECHT - Centrals is dit jaar de winnaar van de Midden-Nederland Cup. De ploeg uit De Bilt boekte een comfortabele 11-3 overwinning tegen UVV in de finale van het toernooi, die zaterdag (4 april) werd gespeeld op het complex van Hilversum Hurricanes in Loosdrecht.


...De Midden-Nederland Cup is voor Centrals...
(© Foto: Jan Kruijdenberg)
Een week geleden, werden de finalewedstrijden van het toernooi afgelast vanwege regen. Op Dag 2 van het toernooi wisten Centrals en UVV beide wel de halve finale te spelen en zich te plaatsen voor de finale, maar die werd vervolgens geschrapt vanwege de weersomstandigheden. Omdat beide ploegen in het Paasweekeinde een double-header tegen elkaar op het programma hadden staan werd besloten dat dit één duel zou worden dat die zou fungeren als de opnieuw vastgestelde finale. Nadat het duel aanvankelijk was vastgesteld om gespeeld te worden op het complex van UVV werd er uiteindelijk toch gespeeld op het veld van Hilversum Hurricanes, wat de organisator van het toernooi is.

UVV nam aanvankelijk een 2-0 voorsprong, maar kon daarna geen vuist meer maken op de Amerikaanse werpster Sara Moulton, die debuteerde voor Centrals.

Voor beide ploegen vormde de wedstrijd van vandaag de laatste voorbereiding op het komende seizoen, dat op zaterdag 11 april van start gaat.

Centrals opent zaterdag op eigen veld in De Bilt met een double-header vs. Roef!, aanvang 14:00 uur.
UVV opent ook op eigen veld in Vleuten met een double-header vs. Ban-Topa Future Stars, die eveneens om 14:00 uur van start gaat.

(4 april)

Compleet Programma

Resultaten Oefenseizoen
De Amerikaanse werpster Sara Moulton staat op het roster van de Chicago Bandits voor het komende seizoen in de professionele National Pro Fastpitch. Maar ze begint het seizoen bij Centrals in de Nederlandse Silver League, dit jaar de tweede hoogste afdeling. De rechtshander maakte zaterdag haar eerste optreden voor haar nieuwe ploeg en liet een prima indruk achter. Ze kwam tot acht strikeouts en stond maar vier honkslagen toe.

De enige UVV-speelster die goed vat op haar worpen had was Laura Arp, die 2-uit-3 sloeg. Ze zorgde ook voor de 2-0 voorsprong in de derde inning. Moulton had de eerste acht speelsters op rij uitgeschakeld (waaronder vijf strikeouts) toen er een fout werd gemaakt op een grounder van Bente Erkelens met twee uit in de derde inning. Hierna maakte Laura Arp goed contact en sloeg een 2-run homerun om UVV op een 2-0 voorsprong te zetten.

Na het tegen krijgen van de homerun schakelde Moulton weer acht slagvrouwen op rij uit. Met een 7-1 achterstand had UVV weer een productieve zesde slagbeurt op Moulton. Met één uit sloeg Laura Arp een honkslag en schoof op na een grounder van Naomi Andringa. Hierna sloeg ook Helma Pluim een honkslag om de loopster binnen te brengen. Een honkslag van Cintia de Groodt volgde, maar daar bleef het bij voor de ploeg.

Met een 2-0 achterstand besliste Centrals de wedstrijd met een 7-run rally in de vijfde inning. Lead-off hitter Petya Sokolová kwam na een fout op het honk, waarna Emma Bosman volgde met een tweehonkslag. Een puntscorende honkslag van Jasmin Carlson volgde, waarna een fout in een double steal-situatie de stand in balans bracht. De honken kwamen vol te staan toen Vivienne Schenk en Franka van Dijk beiden een honkslag sloegen, waarna vier wijd voor Sara Moulton Centrals een 3-2 voorsprong opleverde. Hierna verhoogden een opofferingsslag van Sara Rosenbarker en 2-run triple van Laura Bakker de voorsprong naar 6-2 en leidde een grounder van Cheyenne Bumpus tot het volgende punt.

Centrals voegde nog eens vier punten toe in de zevende inning. De honken kwamen vol te staan toen Laura Bakker en Cheyenne Bumpus vier wijd kregen en Petya Sokolová na een fout op het honk kwam. Een fout op een 'force play-grounder' van Emma Bosman leverde daarna twee runs op. Een honkslag van Jasmin Carlson en grounder van Vivienne Schenk zorgden voor de volgende punten en maakten er een 11-3 stand van.UVV - Centrals 3-11 (7 inn.)
RHE
Centrals0000704-11101
UVV0020010-345
pitchers Centralsinn.SOBBHRER
Sara Moulton, W (1-0)78-431
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Cintia de Groodt, L (3-2)631975
Helma Pluim1-2141
Homerun: UVV: Laura Arp (1)(3e,2-run,op Moulton).
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Bianca Dweelaard, 1B-Frits Budding.
Scorer-Monique Burger (UVV).
Speeltijd-0:00 uur....UVV-starter Cintia de Groodt...

...Sara Moulton gooide het hele duel voor Centrals...

...Het was een frisse middag in Loosdrecht...

...UVV's 2B Naomi Andringa schakelt een slagvrouw uit...

...Bente Erkelens steelt het 2e honk in de 3e inning...

...Volgende slagvrouw Laura Arp maakt goed contact...

...Ze slaat een 2-run homerun...

...Hier wordt Laura Arp bij de plaat begroet...

...De twee teams stellen zich op voor de prijsuitreiking...
(© Alle Foto's: Jan Kruijdenberg)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.