Grand Slam * Stats & News
Updated: 5 juni 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

3e inning rally geeft Olympia Haarlem winst vs. Talent Team
English
HAARLEM - FysioExpert Olympia Haarlem won donderdagavond (4 juni) met 6-2 in een inhaalwedstrijd tegen het Talent Team Holland. De wedstrijd was aanvankelijk gepland als tweede wedstrijd van een double-header afgelopen zondag, maar verregende toen.

Olympia Haarlem kwam tot tien honkslagen, waaronder drie van MariŽlle Vleugels.

Aanstaande zondag ontmoeten de twee teams elkaar opnieuw in een double-header.

(4 juni)
Game 2

Olympia Haarlem liet twee loopsters achter in de eerste inning en ťťn in de tweede, maar sloeg toen toe met een 5-run rally in de derde slagbeurt.

Met ťťn uit in de derde sloeg Dinet Oosting een driehonkslag en scoorde op een hierna volgende tweehonkslag van Stephanie Tofft, die vervolgens zelf scoorde na een honkslag van MariŽlle Vleugels. Hierna sloeg ook Rosanne de Vries een tweehonkslag en zorgde daarmee voor het volgende punt. Dat leidde tot een werpsterswissel, want Ilona Andringa nam het over van Roos-Marijn Kramer. Maar het slaan en scoren ging door, want Dominique Sprengers leverde een puntscorende honkslag af, waarna Stephanie Ruiter volgde met een RBI-double om er een 5-0 stand van te maken. Hierna sloten twee grounders de inning uiteindelijk af.

De thuisploeg voegde weer een punt toe in de vierde toen Eva Voortman begon met een driehonkslag en scoorde op een opofferingsslag van Stephanie Tofft.

Olympia-starter Eva Voortman schakelde negen van de eerste elf slagvrouwen uit in de eerste drie innings. Ze zag daarna het Talent Team de honken vol krijgen met nul uit in de vierde. Maxime van Dalen begon met een tweehonkslag, Manoa Weijgertse kreeg vier wijd en Laura Wissink sloeg een honkslag. Maar hierna ging Van Dalen gedwongen uit op de plaat na een grounder van Isa Los en Voortman sloot de inning af met twee strikeouts.

In de vijfde inning strandde het Talent Team twee loopsters op nieuwe werpster MariŽlle Vleugels. De ploeg kreeg de honken weer vol in de zesde. Laura Wissink begon met een honkslag. Met ťťn uit sloegen ook pinch-hitters Rhowan Stuart en Ismay Poot (stootslag) een honkslag en zorgden voor volle honken. Maar ook nu bleven er drie loopsters achter.

Eva Voortman nam de pitching weer over voor Olympia in de zevende en dat was een productieve slagbeurt voor Jong Oranje. De honken kwamen snel vol te staan toen Annemiek Jansen, Maxime van Dalen en Manoa Weijgertse allemaal vier wijd kregen. Een wilde worp leidde even later tot twee punten. Laura Wissink zorgde daarna met een honkslag voor loopsters op het eerste en derde honk. Maar hierna schakelde Voortman de volgende drie slagvrouwen met drie slag uit om een einde aan de wedstrijd te maken.FysioExpert Olympia Haarlem - Talent Team Holland 6-2 (Game 2)
RHE
Talent Team Holland0000002-272
FysioExpert Olympia Haarlem005100X-6101
pitchers Talent Teaminn.SOBBHRER
Roos-Marijn Kramer, L (3-5)2.1-1644
Ilona Andringa3.233422
pitchers Olympiainn.SOBBHRER
Eva Voortman, W (7-4)4622--
MariŽlle Vleugels2214--
Eva Voortman133122
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Louis Rohan, 1B-Arjan de Wever.
Official Scorer-Rienette Hamers.
Play-by-Play Scorer-Huub Rustman (Olympia Haarlem).
Public Address Announcer-Eric de Vries.
Speeltijd-2:14 uur.

Game Notes:
Wedstrijd aanvankelijk vastgesteld als Game 2 van een double-header op zondag 31 mei, maar toen afgelast vanwege regen.
Weersomstandigheden bij aanvang: Sunny, 19,6° C, oost-noordoostelijke wind 16 kmu, luchtvochtigheid 53%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.