Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 juni 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Alcmaria Victrix uitgeschakeld voor 1e plaats na dubbel verlies
English
ALKMAAR - FysioExpert Olympia Haarlem kwam zaterdag (6 juni) weer tweemaal tot winst. In Alkmaar won de ploeg met 12-0 en 8-2 vs. Alcmaria Victrix. Het eerste duel eindigde via de mercy-rule al na vier innings.

Alcmaria Victrix is dit seizoen nog altijd puntloos en verloor tot nu toe alle 18 gespeelde wedstrijden. De ploeg heeft dit seizoen nog 18 wedstrijden op het programma staan. 'Veteraan'-pitcher Evelien de Rover, die voor het laatst in de Hoofdklasse speelde voor DSC '74 in 2007, werd onlangs aan het roster toegevoegd. De Rover speelde eerder al in de hoogste afdeling voor Alcmaria Victrix in het einde van de jaren negentig en maakte vorig weekeinde in de double-header vs. DSS al haar rentree.

Na afloop van de double-header van vandaag werd Alcmaria Victrix het eerste team dat officiëel werd uitgeschakeld voor de eerste plaats. In de nieuwe competitie-formule plaatst het team dat op de eerste plaats eindigt zich automatisch voor het kampioensweekeinde, dat dit seizoen eveneens deel uitmaakt van de nieuwe opzet. In de huidige versie is de beslissende best-of-five Holland Series teruggebracht tot slechts één wedstrijd.

(6 juni)
Game 1

In de opener gooide Stephanie Tofft een one-hitter in een wedstrijd die slechts vier innings duurde, vanwege het verschil van tien punten.

Olympia Haarlem kwam in dit duel tot 14 honkslagen, waaronder drie van Eva Voortman en Dinet Oosting.

De Haarlemse ploeg opende de score met twee runs in de eerste inning. Eva Voortman en Dinet Oosting begonnen met honkslagen. De twee voerden vervolgens een double steal uit, gevolgd door een foute aangooi, resulterend in het eerste punt. Met één uit werd het tweede punt gescoord na een honkslag van Mariëlle Vleugels.

Een 4-run rally met twee uit volgde in de tweede slagbeurt, dankzij een 2-run triple van Dinet Oosting, gevolgd door een 2-run homerun van Stephanie Tofft.

Nog eens twee runs volgden in de derde inning. Met één uit kreeg Stephanie Ruiter vier wijd en scoorde op een driehonkslag van Rachel van Veen, die een werpsterswissel tot gevolg had. Een grounder van Brenda Beers leverde het volgden punt op en verhoogde de stand naar 8-0.

Een nieuwe 4-run rally volgde in de vierde om het verschil op tien punten te brengen. Maranca Ham begon met een honkslag en Rosanne de Vries kreeg vier wijd, waarna de twee scoorden op een tweehonkslag van Dominique Sprengers om er 10-0 van te maken. Een puntscorende driehonkslag van Stephanie Ruiter en een fout op een grounder van Cheska Ham verhoogden de stand naar 12-0.

Stephanie Tofft gooide vier wijd met twee uit in de eerste inning, maar schakelde daarna de volgende acht slagvrouwen op rij uit. Haar No-Hitter eindigde toen Alyssa Dronenburg een honkslag sloeg met één uit in de vierde inning. Maar een gedwongen nul en een strikeout sloten daarna de wedstrijd af.Alcmaria Victrix - FysioExpert Olympia Haarlem 0-12 (4 inn.)(Game 1)
RHE
FysioExpert Olympia Haarlem2424 -12140
Alcmaria Victrix0000 -012
pitcher Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Stephanie Tofft, W (3-0)4311--
pitchers Alcmariainn.SOBBHRER
Katherine Chavarria, L (0-12)2.1-1988
Nienke Verhofstad1.2-1544
Homerun: Olympia Haarlem: Stephanie Tofft (1)(2e,2-run,op Chavarria).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Peter Vonk, 1B-Patrick Reus.
Official Scorer-Ben Goorts.
Play-by-Play Scorer-Huub Rustman (Olympia Haarlem).
Public Address Announcer-Marjan Wentink.
Speeltijd-0:59 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 15,9° C, westelijke wind 26 kmu, luchtvochtigheid 54%.
Game 2

In de tweede wedstrijd scoorde Olympia Haarlem opnieuw de eerste twee punten in de eerste slagbeurt. Eva Voortman begon met een honkslag en scoorde op een 2-out single van Mariëlle Vleugels. De honken kwamen vol te staan toen Rosanne de Vries na een fout op het honk kwam en Merel Oosterveld vier wijd kreeg. Een doorgeschoten bal met volle honken resulteerde in het tweede punt. Vier wijd voor Judith Buschman zorgde weer voor volle honken, maar dit keer bleven de drie loopsters achter.

Alcmaria Victrix pakte een punt terug in de derde slagbeurt. Met twee uit sloegen Katy Moore en Lisanne Spoor een honkslag. Omdat de tweede honkslag werd gevolgd door een fout in het outfield wist Moore tot scoren te komen.

Na drie innings lang puntloos te zijn gehouden voegde Olympia Haarlem drie runs toe in de vijfde om meer afstand te nemen. Brenda Beers begon met een honkslag en stal het tweede honk met één uit. Ze scoorde even later na een honkslag van Dinet Oosting, die werd gevolgd door een RBI-double van Stephanie Tofft. Na een werpsterswissel werd het volgende punt gescoord na een honkslag van Mariëlle Vleugels, zodat de stand op 5-1 kwam.

In de 2e5 wist Alcmaria weer een punt te scoren. Met één uit kreeg Katy Moore (die ook het eerste punt scoorde) vier wijd en schoof op na een honkslag van Lisanne Spoor. Een hierna volgende honkslag van Quita Borst verkleinde de achterstand naar 5-2, maar daar bleef het bij voor de thuisploeg.

Olympia Haarlem nam meer afstand met het scoren van twee runs in de zesde, dankzij een driehonkslag van Rachel van Veen en een fout. Een driehonkslag van Merel Oosterveld leverde het achtste punt op voor Olympia in de zevende slagbeurt, waarmee de stand op 8-2 kwam.Alcmaria Victrix - FysioExpert Olympia Haarlem 2-8 (Game 2)
RHE
FysioExpert Olympia Haarlem2000321-8111
Alcmaria Victrix0010100-264
pitcher Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Mariëlle Vleugels, W (5-0)794621
pitchers Alcmariainn.SOBBHRER
Nienke Verhofstad, L (0-3)4.112652
Katherine Chavarria2.23-532
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Patrick Reus, 1B-Peter Vonk.
Official Scorer-Ben Goorts.
Play-by-Play Scorer-Huub Rustman (Olympia Haarlem).
Public Address Announcer-Marjan Wentink.
Speeltijd-1:43 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 16° C, westelijke wind 27 kmu, luchtvochtigheid 58%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.