Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 juni 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Tex Town Tigers houdt DSS 2x puntloos; Combined No-Hitter in Game 2
English
HAARLEM - Tex Town Tigers boekte zaterdag (6 juni) twee belangrijke overwinningen vs. DSS. De Enschedese ploeg kwam tot twee shutouts en won met 1-0 en 7-0.

De eerste wedstrijd was een aantrekkelijk pitchingduel tussen Alana Westerhof (Tex Town Tigers) en Krista Menke (DSS). In de tweede wedstrijd gooiden Lindsey Meadows en Cheyenne Scheffer een 5-inning 'combined' No-Hitter.

Met de dubbele overwinning nam Tex Town Tigers weer alleen bezit van de vierde plaats. Ook heeft de ploeg nu de seizoen-serie gewonnen tegen DSS. Met nog twee wedstrijden voor de boeg tegen de Haarlemse ploeg heeft Tex Town Tigers nu de eerste vier wedstrijden in winst omgezet en dat is belangrijk in geval van een gelijke stand aan het einde van de reguliere competitie. De top-vier plaatst zich voor de kampioensreeks.

(6 juni)
Game 1

De openingswedstrijd vandaag was een mooi pitchingduel tussen de Canadese Alana Westerhof (Tex Town Tigers) en de Amerikaanse Krista Menke. Westerhof gooide tienmaal drie slag en stond slechts twee honkslagen toe. Menke, die een week geleden arriveerde, kwam tot 12 strikeouts en stond vijf hits toe.

Het enige punt in deze wedstrijd werd door Tex Town Tigers gescoord in de zevende inning.

Voordat het punt werd gescoord kwam Tex Town Tigers slechts eenmaal in scoringspositie. De ploeg werd in de eerste slagbeurt op rij uitgeschakeld door Krista Menke, maar in de tweede inning opende Lindsey Meadows met een infield-hit. Omdat er een fout volgde kon ze het tweede honk bereiken, maar bleef daar achter.

In de derde sloeg Nadine Marinus een honkslag met twee uit en blef achter op het eerste honk. In de vierde begon Annemiek Jansen met een honkslag, maar ging uit in een dubbelspel.

Vanaf het dubbelspel schakelde Menke negen slagvrouwen op rij uit, waarvan vijf met drie slag. In de zevende inning, met één uit, sloeg Lindsey Meadows opnieuw een honkslag. Ze stal daarna het tweede honk en scoorde toen Laura Wissink een tweehonkslag sloeg langs de linksveld-lijn voor wat het enige punt zou zijn in dit aantrekkelijke duel. Twee strikeouts volgden, maar de beslissing was gevallen.

DSS liet vijf loopsters achter, waarvan vier in scoringspositie. In de derde opende Quincey Catsburg met vier wijd, schoof op na een opofferingsstootslag en een wilde worp, maar strandde op het derde honk. In de vierde begon Morgan Sampson met de eerste honkslag voor DSS en schoof eveneens op na een OSS, maar bleef daarna achter op het tweede honk.

In de vijfde inning liet DSS opnieuw een loopster op het derde honk achter. Lorraine Kieft begon met vier wijd, stal het tweede honk en bereikte het derde honk na een doorgeschoten bal. Maar hoewel ze op het derde honk stond met nul uit, bleef ze achter, want Westerhof gooide vervolgens driemaal drie slag.

In de 2e7 begon Kelly Koeman met een honkslag, waarna haar pinch-runner Anouk in den Kleef het tweede honk bereikte na een opofferingsstootslag van Eva Halman. Nadat een pop-fly voor de tweede nul zorgde, sloot Westerhof de wedstrijd af met haar tiende strikeout.DSS - Tex Town Tigers 0-1 (Game 1)
RHE
Tex Town Tigers0000001-150
DSS0000000-021
pitcher Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Alana Westerhof, W (4-2)71022--
pitcher DSSinn.SOBBHRER
Krista Menke, L (1-1)712-511
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Albert Tolen, 1B-Bianca Dweelaard.
Official Scorer-Rienette Hamers.
Play-by-Play Scorer-Harumi Ueda.
Public Address Announcer-Bert Daniëls.
Speeltijd-1:34 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 16,5° C, west-zuidwestelijke wind 24 kmu, luchtvochtigheid 45%.
Game 2

Na slechts met 1-0 te hebben gewonnen in de opener won Tex Town Tigers overtuigender in de tweede wedstrijd. De Enschedese ploeg won met 7-0 via de mercy-rule, terwijl werpsters Lindsey Meadows en Cheyenne Scheffer samen een 'combined' No-Hitter gooiden.

Tex Town Tigers scoorde het eerste punt in de eerste slagbeurt. Nadine Marinus begon met een honkslag, schoof op na een grounder van Shaneequa Kock en een wilde worp, waarna ze scoorde op een 2-out single van Lindsey Meadows.

DSS-starter Quincey Catsburg gooide daarna driemaal drie slag in de tweede inning, maar zag TTT tot een rally van vijf punten komen met twee uit in de derde slagbeurt. Met twee uit en Shaneequa Kock (velderskeus en gestolen honk) op het tweede honk kreeg Annemiek Jansen vier wijd. Een nieuwe honkslag van Lindsey Meadows verdubbelde daarna de voorsprong en een honkslag van Laura Wissink zorgde voor volle honken. De honken werden schoongeveegd toen Alana Westerhof volgde met een 3-run triple. Even later scoorde ze zelf op een infield-hit van de Italiaanse Giorgia Fumagalli, die vandaag debuteerde in een TTT-uniform.

Tex Town Tigers liet de honken vol achter in de vierde inning, maar bereikte het verschil van zeven punten in de vijfde slagbeurt. Alana Westerhof begon met vier wijd en Giorgia Fumagalli sloeg een honklsag, waarna Daniëlle ten Donkelaar een puntscorende honkslag afleverde met één uit om er 7-0 van te maken. Met twee uit sloeg ook Shaneequa Kock een honkslag en probeerde Fumagalli een 'insurance run' te scoren, maar werd op de plaat uitgeschakeld na een prima aangooi van rechtsveldster Anouk in den Kleef.

TTT-starter Lindsey Meadows schakelde de eerste acht slagvrouwen op rij uit. De rechtshander gooide toen vier wijd op Madelon Paauwe met twee uit in de derde, maar een pop-fly sloot de slagbeurt af.

Cheyenne Scheffer nam het werpen over in de vierde en kreeg toen drie nullen op rij. Ze gooide toen vier wijd op Denice van Dijk met één uit in de vijfde, maar een gedwongen nul en een groundout maakten een einde aan de wedstrijd en sloten de No-Hitter af.DSS - Tex Town Tigers 0-7 (5 inn.)(Game 2)
RHE
Tex Town Tigers10501 -7110
DSS00000 -000
pitchers Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Lindsey Meadows, W (4-3)311---
Cheyenne Scheffer2-1---
(Lindsey Meadows & Cheyenne Scheffer gooien een 'combined' No-Hitter)
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Quincey Catsburg, L (4-5)352666
Svenja de Lincel212511
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Bianca Dweelaard, 1B-Albert Tolen.
Official Scorer-Rienette Hamers.
Play-by-Play Scorer-Harumi Ueda.
Public Address Announcer-Bert Daniëls.
Speeltijd-1:26 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 16° C, west-zuidwestelijke wind 31 kmu, luchtvochtigheid 56%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.