Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 februari 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Groepsindelingen bekend voor Europese Kampioenschappen
English
DUBLIN (Ierland) - Op het Congres van de European Softball Federation (ESF) heeft de procedure plaatsgevonden om te komen tot de groepsindelingen van de Europese Kampioenschap-toernooien van dit jaar. Het jaarlijkse Congres wordt dit weekeinde (7-8 februari) gehouden in de Ierse hoofdstad Dublin, oftwel Baile Ńtha Cliath, zoals de Ierse naam van de stad luidt.

Regerend Europees kampioen Nederland opent het 19e Europees Kampioenschap deze zomer in Poule A, waarin men Zweden, Duitsland, Denemarken en IsraŽl zal ontmoeten in de voorronde.

Het Europees Kampioenschap wordt gehouden op het complex van Gryphons in Rosmalen, dat vorig jaar de organisator was van het Europees Junioren Kampioenschap. Totaal zullen er 21 landen deelnemen aan het evenement, dat zal plaatsvinden van 19 tot en met 25 juli. Er zijn drie poules van vijf teams en ťťn van zes.

In Poule B spelen Rusland, Spanje, BelgiŽ, KroatiŽ en Frankrijk. Poule C wordt samengesteld door TsjechiŽ, Oostenrijk, OekraÔne, Polen, SloveniŽ en Ierland. In Poule D ontmoet ItaliŽ Groot-BrittanniŽ, Slowakije, Zwitserland en Bulgarije.

Ook werden de groepsindelingen bekend gemaakt voor het 8e Europees Cadetten Kampioenschap, dat van 29 juni t/m 4 juli zal plaatsvinden in Nuoro op het Italiaanse eiland SardiniŽ.

In dit evenement zijn er vier poules van drie teams die samen de voorronde vormen.
Nederland is hierin ingedeeld in Poule C en ontmoet ServiŽ en IsraŽl.
In Poule treffen TsjechiŽ, Groot-BrittanniŽ en ItaliŽ elkaar. In Poule B spelen Rusland, Slowakije en Spanje en Poule D bestaat uit BelgiŽ, OekraÔne en Litouwen.

(7 februari)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.