Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 juni 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Olympia Haarlem wint weer tweemaal vs. Talent Team
English
HAARLEM - FysioExpert Olympia Haarlem stond op zondag (7 juni) wederom tegenover het Talent Team Holland, dat ook een week geleden de tegenstander was.

Olympia Haarlem won met 7-2 en 5-3 om hun winning streak te verlengen naar zes wedstrijden en het bezit van de tweede plaats te verstevigen.

Het Talent Team Holland heeft nu acht wedstrijden op rij verloren en staat op de zesde plaats.

(7 juni)
Game 1

In de eerste wedstrijd nam Olympia Haarlem al gelijk ruim afstand door zes punten te scoren in de eerste drie slagbeurten.

De eerste twee runs werden gescoord in de eerste inning met twee uit op starter Roos-Marijn Kramer. Stephanie Tofft sloeg toen een honkslag en scoorde op een hierna volgende tweehonkslag van Mariëlle Vleugels, die werd gevolgd door een puntscorende honkslag van Rosanne de Vries.

Een 4-run rally volgde in de derde inninh op nieuwe pitcher Daniëlle ten Donkelaar. Eva Voortman begon met een honkslag en stal het tweede honk, waarna Dinet Oosting werd geraakt door een worp. Stephanie Tofft (twee runs) en Mariëlle Vleugels sloegen hierna back-to-back doubles om drie punten binnen te brengen. Met één uit maakte een honkslag van Stephanie Ruiter er 6-0 van.

Eva Voortman gooide voor Olympia Haarlem. Ze stond slechts één slagvrouw tot de honken toe in de eerste drie innings, maar kreeg toen twee punten tegen in de vierde. Met één uit sloeg Maxime van Dalen een tweehonkslag en schoof op na een grounder. Ze scoorde even later na een honkslag van Isa Los. De honken kwamen vol te staan toen Voortman vier wijd gooide op Laura Wissink en Annemiek Jansen. Een nieuwe vrije loop voor Rhowan Stuart zorgde voor het tweede punt. Maar hierna sloot Voortman af met een strikeout, zodat er drie loopsters achterbleven.

In het restant van de wedstrijd kreeg de linkshander nog maar één honkslag tegen en stond geen loopsters meer tot het tweede honk toe.

Olympia Haarlem voegde nog een punt toe in de 2e5. Rosanne de Vries begon toen met een driehonkslag en scoorde op een 2-out double van Merel Oosterveld.FysioExpert Olympia Haarlem - Talent Team Holland 7-2 (Game 1)
RHE
Talent Team Holland0002000-230
FysioExpert Olympia Haarlem204010X-7110
pitchers Talent Teaminn.SOBBHRER
Roos-Marijn Kramer, L (3-6)31-322
Daniëlle ten Donkelaar1-1444
Ilona Andringa2--411
pitcher Olympiainn.SOBBHRER
Eva Voortman, W (8-4)795322
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Wout van der Horst, 1B-Louis Rohan.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play Scorer-Robert Meijboom (Olympia Haarlem).
Public Address Announcer-Eric de Vries.
Speeltijd-1:36 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 15° C, noordwestelijke wind 18 kmu, luchtvochtigheid 57%.
Game 2

Na een week geleden slechts met 7-6 te hebben gewonnen van de Junioren boekte Olympia Haarlem opnieuw een kleine zege in de tweede wedstrijd van vandaag tegen het Talent Team. De Haarlemse ploeg keek in de vijfde inning tegen een 2-0 achterstand aan, maar kwam toen tot een rally van vier punten om het duel toch nog in eigen voordeel om te draaien.

Jong Oranje opende de score in de eerste inning op Stephanie Tofft, die het hele duel gooide voor Olympia. Met één uit kreeg ze honkslagen tegen van Annemiek Jansen en Maxime van Dalen en gooide vier wijd op Manoa Weijgertse, zodat de honken vol kwamen te staan. Maar het Talent Team scoorde slechts eenmaal en dat gebeurde op een grounder van Isa Los. De ploeg liet twee loopsters achter toen een volgende grounder de slagbeurt afsloot.

De Junioren werden daarna puntloos gehouden in de volgende drie innings, maar voegde een nieuw punt toe in de vijfde. Met één uit sloeg Lizzie Clarijs een honkslag. Na het tweede honk te hebben gestolen met twee uit wist ze te scoren toen Maxime van Dalen na een fout het honk bereikte.

Olympia werd het zwijgen opgelegd in de eerste drie innings door Ilona Andringa, die een complete wedstrijd gooide voor Jong Oranje.

In de vierde inning kreeg de thuisploeg de honken vol, maar verzuimde te scoren. Met twee uit en Rosanne de Vries (velderskeus) op het honk kwamen de honken vol toen Stephanie Ruiter een honkslag sloeg en Rachel van Veen vier wijd kreeg. Maar ze bleven achter toen een foul-out de inning afsloot.

Met een 2-0 achterstand kwam Olympia tot een rally van vier punten met twee uit in de vijfde inning. Merel Oosterveld begon met een honkslag en bereikte het derde honk na twee grounders. Ze scoorde toen Stephanie Tofft een honkslag sloeg en die ging de gelijkmaker scoren op een hierna volgende tweehonkslag van Mariëlle Vleugels. Desiree Adriaansz kwam toen in het duel als pinch-runner voor Vleugels en zij scoorde, nadat Rosanne de Vries vier wijd had gekregen, op een honkslag van Stephanie Ruiter. Een honkslag van Rachel van Veen leverde toen het volgende punt op en bracht de stand op 4-2. De honken kwamen vol te staan toen Dominique Sprengers werd geraakt door een worp, maar de drie loopsters bleven achter toen een strikeout de slagbeurt afsloot.

Nadat het Talent Team een loopster op het derde honk had achtergelaten in de 1e5 voegde Olympia Haarlem een 'insurance run' toe in de tweede helft van de inning. Lead-off hitter Eva Voortman werd geraakt door een worp, schoof op na een OSS van Dinet Oosting en stal het derde honk, waarna ze scoorde op een opofferingsslag op fout gebied van Stephanie Tofft.

In de zevende inning verkleinde het Talent Team de stand naar 5-3. Wies Ligtvoet opende met een infield-hit, stal het tweede honk en bereikte het derde honk na een honkslag van Lizzie Clarijs. Toen de laatste uitging in een rundown tijdens een steelpoging wist Ligtvoet te scoren. Met twee uit kreeg Maxime van Dalen nog vier wijd, maar bleef achter toen een grounder de wedstrijd afsloot.FysioExpert Olympia Haarlem - Talent Team Holland 5-3 (Game 2)
RHE
Talent Team Holland1000101-391
FysioExpert Olympia Haarlem000041X-591
pitcher Talent Teaminn.SOBBHRER
Ilona Andringa, L (0-3)643955
pitcher Olympiainn.SOBBHRER
Stephanie Tofft, W (4-0)733932
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Louis Rohan, 1B-Wout van der Horst.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play Scorer-Huub Rustman (Olympia Haarlem).
Public Address Announcer-Eric de Vries.
Speeltijd-2:00 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 16,4° C, noordwestelijke wind 18 kmu, luchtvochtigheid 55%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.