Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Fred Versluis)

Sparks Haarlem 'mercy-rules' DSS tweemaal; No-Hitter Bloeming
English
HAARLEM - Oolders Omaco Sparks Haarlem bleef zaterdag (9 mei) ongeslagen door de toevoeging van twee mercy-rule overwinningen bij DSS.

On een winderige middag won de regerend landskampioen met 11-0 en 10-0.

Dagmar Bloeming gooide een No-Hitter in de tweede wedstrijd en dat was haar laatste voor Sparks Haarlem. Virginie Anneveld speelde eveneens in haar laatste wedstrijd voor het team en sloeg 2-uit-2 met een tweehonkslag, scoorde driemaal en sloeg er twee binnen. De twee vertrekken binnenkort naar de Verenigde Staten om daar hun professionele loopbaan te beginnen in de National Pro Fastpitch (NPF).

(9 mei)
Game 1

In de opener scoorde Sparks Haarlem de elf punten in de eerste twee slagbeurten, waarna de ploeg puntloos werd gehouden in de volgende twee innings door Quincey Catsburg. Sparks Haarlem kwam tot 12 honkslagen, waaronder drie van Areke Spel, die ook drie punten binnensloeg.

De toon werd gezet in de eerste inning toen Sparks Haarlem tot een rally kwam van vijf punten. Chantal Versluis begon met een honkslag en stal het tweede honk. Ze schoof op toen Nathalie Gosewehr na een fout het honk bereikte. Areke Spel volgde met een honkslag die beide lopers binnenbracht en dat leverde Sparks Haarlem een vroege voorsprong op. Nadat Spel was uitgeschakeld bij een steelpoging kregen Karin Tuk en Virginie Anneveld vier wijd. Een honkslag van Maxime van Dalen, gevolgd door een outfield-fout, leverde daarna de volgende twee punten op. Met twee uit maakte Cindy van der Zanden er met een RBI-single een 5-0 stand van.

Een 6-run rally volgde in de tweede inning. Dit keer kwam Versluis na een fout op het honk en sloeg Gosewehr een tweehonkslag. Areke Spel zorgde daarna met een honkslag voor een punt en Karin Tuk volgde met een 2-run triple. Een puntscorende honkslag van Virginie Anneveld, RBI-triple van Maxime van Dalen en puntscorende grounder van Manoa Weijgertse leverden de volgende drie punten op en verhoogden de stand naar 11-0.

Met een 5-0 achterstand in de tweede helft van de eerste inning leek DSS iets terug te kunnen doen. Met twee uit kreeg Morgan Sampson vier wijd en sloeg Denice van Dijk een honkslag, maar daarna sloot Kirsten Scheele af met haar derde strikeout in de inning.

Na negen slagvrouwen op rij te hebben uitgeschakeld kreeg Scheele back-to-back singles tegen van Annemiek de Rover en Kelly Koeman met twee uit in de vierde inning, maar sloot vervolgens de wedstrijd af met een nieuwe strikeout.DSS - Oolders Omaco Sparks Haarlem 0-11 (4 inn.) (Game 1)
RHE
Oolders Omaco Sparks Haarlem5600 -11120
DSS0000 -033
pitcher Sparks Haarleminn.SOBBHRER
Kirsten Scheele, W (3-0)4613--
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Svenja de Lincel- (*)-----
Quincey Catsburg, L (2-3)43212117
(*) - De Lincel was aangekondigd als startende pitcher, maar werd vervangen door Catsburg toen de 1e1 begon
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Bob Gieskens, 1B-Martin Lemstra.
Official Scorer-Ben Goorts.
Play-by-Play Scorer-Feiko Drost.
Public Address Announcer-Bert Daniëls.
Speeltijd-1:18 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 13° C, zuidwestelijke wind 51 kmu, luchtvochtigheid 71%.
...Winnende werpster Kirsten Scheele...

...Areke Spel toont dat het een koude middag was...

...Manoa Weijgertse wordt uitgeschakeld door Melissa de Greef...

...Korte stop Chantal Versluis...
(© All Photos: Fred Versluis)Game 2

In de tweede wedstrijd hield Dagmar Bloeming DSS hitloos en gooide een 4-inning No-Hitter. Eerder dit seioen gooide Ginger de Weert van Terrasvogels de eerste No-Hitter. Bloeming gooide vijfmaal drie slag en stond maar drie speelsters tot de honken toe. In de eerste inning gooide ze vier wijd op Melissa de Greef met één uit. In de vierde, met één uit, kreeg Anouk in den Kleef vier wijd, maar ging gedwongen uit op een grounder van Lorraine Kieft, die de derde en laatste loopster van DSS werd, want zij kwam via velderskeus op het honk.

In deze wedstrijd opende Sparks Haarlem met drie punten in de eerste inning. Met twee uit kregen Maxime van Dalen en Nathalie Gosewehr vier wijd. Virginie Anneveld volgde met een puntscorende honkslag, waarna een honkslag van Cindy van der Zanden de volgende twee runs opleverde.

Een 4-run rally in de tweede inning verhoogde de stand naar 7-0. Damishah Charles (stootslag) en Chantal Versluis begonnen met honkslagen en schoven op na een wilde worp. Een opofferingsslag van Anne Blaauwgeers en tweehonkslag van Virginie Anneveld stelden hen in staat te scoren. Hierna volgden twee onverdiende punten via een fout en een wilde worp.

Nog eens drie runs volgden in de vierde slagbeurt. Maxime van Dalen begon met vier wijd, Virginie Anneveld kreeg vier wijd met twee uit en de honken kwamen vol te staan toen Manoa Weijgertse een honkslag sloeg. Hierna bracht Cindy van der Zanden twee punten binnen met een honkslag en de derde loopster kon ook scoren op de aangooi vanuit het outfield, waardoor de stand op 10-0 kwam.

Twee Sparks Haarlem-speelsters speelden in dit duel op 'onbekende' posities. Chantal Versluis, de reguliere korte stop, was nu de midveldster. Nathalie Gosewehr, die outfielder is (meestal in het linksveld), was nu de catcher.DSS - Oolders Omaco Sparks Haarlem 0-10 (4 inn.) (Game 2)
RHE
Oolders Omaco Sparks Haarlem3403 -1080
DSS0000 -001
pitcher Sparks Haarleminn.SOBBHRER
Dagmar Bloeming, W (3-0)452---
pitcher DSSinn.SOBBHRER
Svenja de Lincel, L (1-4)4288108
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Martin Lemstra, 1B-Bob Gieskens.
Official Scorer-Ben Goorts.
Play-by-Play Scorer-Feiko Drost.
Public Address Announcer-Bert Daniëls.
Speeltijd-1:29 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 13,5° C, west-zuidwestelijke wind 51 kmu, luchtvochtigheid 71%.
...Virginie Anneveld aan slag voor Sparks Haarlem met een fraai Nederlands landschap op de achtergrond...
...Madelon Paauwe is de catcher, Martin Lemstra de umpire...

...Chantal Versluis was de midveldster in dit duel...
...met Anne Blaauwgeers in het linksveld en...
...Cindy van der Zanden in het rechtsveld...

...Nathalie Gosewehr verzorgde de catching......Cindy van der Zanden aan slag voor Sparks Haarlem...

...Dagmar Bloeming gooide een No-Hitter...
(© Alle Foto's: Fred Versluis)Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.