Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Terrasvogels en Olympia Haarlem delen
English
SANTPOORT-ZUID - Op een zeer winderige zaterdagmiddag (9 mei) deelden Terrasvogels en FysioExpert Olympia Haarlem hun double-header.

Terrasvogels won de opener met 5-2 dankzij een productieve tweede inning, waarin Olympia Haarlem twee kostbare fouten maakte.

In de tweede wedstrijd was het Olympia Haarlem dat met dezelfde stand won. Jessie van Aalst homerde voor Terrasvogels.

(9 mei)
Game 1

In de eerste wedstrijd werd Terrasvogels 'outhit' met 10-3 door Olymypia Haarlem, maar boekte desondanks een overwinning met een verschil van drie punten. Twee van deze Terrasvogels-hits droegen bij aan een 5-run rally in de tweede inning. Olympia Haarlem maake ook twee kostbare fouten, waardoor alle vijf punten onverdiend waren.

Na op rij te zijn uitgeschakeld in de eerste slagbeurt door Eva Voortman kwamen negen speelsters aan slag in de tweede inning en werd er met twee uit vijfmaal gescoord! Het begon allemaal toen Marisèla de Wind drie slag kreeg, maar het eerste honk bereikte na een doorgeschoten bal. Ze schoof op na een opofferingsstootslag van Alyssa Taylor en een honkslag van Lizzie Clarijs, die zelf op het tweede honk kwam. Met twee uit kwam Myrthe Smid na een fout op het honk en dat stelde beide loopsters in de gelegenheid te scoren. Smid stal daarna het tweede honk, waarna ze het derde honk bereikte toen er een foute aangooi volgde op een vrije loop voor Ella Krommendijk. De honken kwamen vol te staan toen ook Kimberly Jones vier wijd kreeg. De honken werden schoongeveegd toen Lisa Waasdorp volgde met een 3-run triple, waardoor de stand op 5-0 kwam.

In het restant van de wedstrijd voegde Terrasvogels nog maar één honklsag toe en strandde er twee loopsters in scoringspositie.

In de eerste en tweede inning verzuimde Olympia Haarlem zelf de score te openen. De ploeg liet twee loopsters (waarvan één op het derde honk) achter in de eerste inning en de honken vol in de volgende slagbeurt. Met een 5-0 achterstand scoorde Olympia het eerste punt in de derde. Dinet Oosting begon toen met een tweehonkslag en scoorde op een one-out single van Stephanie Ruiter.

In de volgende drie innings liet Olympia telkens een loopster in scoringspositie achter. Het tweede punt werd daarna in de zevende gescoord. Merel Oosterveld begon met een honkslag, waarna Stephanie Ruiter een honkslag sloeg met twee uit. Een honkslag van Rachel van Veen zorgde daarna voor het punt. Hierna kwamen de honken vol na een stootslag-honkslag van Brenda Beers, maar liet Olympia de honken weer vol achter, want winnende werpster Ginger de Weert sloot de inning en de wedstrijd af met een strikeout.

In totaal liet Olympia 12 loopsters achter, waaronder acht in scoringspositie.Terrasvogels - FysioExpert Olympia Haarlem 5-2 (Game 1)
RHE
FysioExpert Olympia Haarlem0010001-2103
Terrasvogels050000X-531
pitcher Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Eva Voortman, L (3-3)67435-
pitcher Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Ginger de Weert, W (3-0)7531022
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Carolien Stadhouders, 1B-Gerrit-Jan van der Hoeven.
Official Scorer-Alx van den Berg.
Play-by-Play Scorer-Hans Vleugels (Olympia Haarlem).
Public Address Announcer-Wouter Hoos.
Speeltijd-1:45 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 15,4° C, west-zuidwestelijke wind 43 kmu, luchtvochtigheid 63%.
Game 2

In de tweede wedstrijd waren de rollen omgedraaid. Dit keer was Olympia Haarlem productiever in het scoren van punten en stond na drie innings met 5-0 voor.

Olympia scoorde het eerste punt in de tweede inning. Met één uit sloeg Stephanie Ruiter een driehonkslag en scoorde op een 2-out single van Brenda Beers.

Olympia kwam vervolgens tot een rally van vier punten in de derde inning op starter Malou van Dusschoten. Met één uit sloegen Judith Buschman en Eva Voortman een honkslag, waarna de honken vol kwamen te staan toen Dinet Oosting werd geraakt door een worp met twee uit. Hierna sloeg Mariëlle Vleugels een 3-run triple om de honken mee schoon te vegen en de stand te verhogen naar 4-0. Even later scoorde ze het vijfde punt na een illegal pitch.

In het restant van de wedstrijd sloeg Olympia Haarlem nog maar één honkslag en bereikte nog slechts tweemaal het honk. In deze vier slagbeurten schakelden Malou van Dusschoten en Anna-Bè Bartels (die de laatste twee innings gooide) 12 van de 14 slagvrouwen uit.

Terrasvogels sloeg drie honkslagen in de eerste drie innings op Mariëlle Vleugels, die daarna het eerste tegenpunt moest incasseren toen Jessie van Aalst de vierde inning opende met een homerun.

Terrasvogels scoorde het tweede punt in de zevende slagbeurt. Lizzie Clarijs begon toen met een driehonkslag en scoorde op een one-out single van Jessica Waasdorp.

Winnende werpster Mariëlle Vleugels werd de eerste 4-game winner van het seizoen.Terrasvogels - FysioExpert Olympia Haarlem 2-5 (Game 2)
RHE
FysioExpert Olympia Haarlem0140000-560
Terrasvogels0001001-281
pitcher Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Mariëlle Vleugels, W (4-0)72-822
pitchers Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Malou van Dusschoten, L (2-2)551555
Anna-Bè Bartels21-1--
Homerun: Terrasvogels: Jessie van Aalst (1)(4e,solo,op Vleugels).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Gerrit-Jan van der Hoeven, 1B-Carolien Stadhouders.
Official Scorer-Alex van den Berg.
Play-by-Play Scorer-Hans Vleugels (Olympia Haarlem).
Public Address Announcer-Wouter Hoos.
Speeltijd-1:26 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 14,1° C, west-zuidwestelijke wind 48 kmu, luchtvochtigheid 69%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.