Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Twee mercy-rule overwinningen voor Tex Town Tigers
English
ENSCHEDE - Tex Town Tigers won zaterdag (9 mei) tweemaal ruim vs. Alcmaria Victrix. De Enschedese ploeg won met 8-1 en 10-0 en kon beide wedstrijden via de mercy-rule beŽindigen. De twee wedstrijden werden beide binnen een uur afgesloten. De eerste wedstrijd duurde 56 minuten, de tweede duurde 53 minuten.

Voor aanvang van de eerste wedstrijd eerde Tex Town Tigers speelster Isa Los door het spelen van haar 100e wedstrijd in de hoofdmacht van de vereniging.

De ervaren speelster Nadine Marinus homerde voor de thuisploeg in de opener.

(9 mei)
Game 1

In de eerste wedstrijd kwam Tex Town Tigers snel op het scorebord, want Nadine Marinus opende de eerste inning met een homerun! Hierna sloeg Shaneequa Kock een honkslag en kreeg Annemiek Jansen vier wijd. Nadat de twee waren opgeschoven op een grounder werd het tweede punt gescoord via een opofferingsslag van Lindsey Meadows, die een complete wedstrijd gooide voor Tex Town Tigers. De rechtshander kwam tot vijf strikeouts en stond slechts drie hits toe.

Twee punten werden toegevoegd in de derde inning. Dit keer opende Nadine Marinus met een driehonkslag. Met twee uit scoorde ze toen Alana Westerhof na een fout het honk bereikte, waarna een tweehonkslag van Lindsey Meadows er 4-0 van maakte.

Een 4-run rally volgde in de vierde inning. DaniŽlle ten Donkelaar begon met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Cheyenne Scheffer. Nadine Marinus kreeg vervolgens opzettelijk vier wijd, maar Isa Los, die werd ingezet als pinch-hitter, leverde toen een RBI-single af, gevolgd door een 2-run triple van Annemiek Jansen. De laatste scoorde even later zelf na een grounder van Alana Westerhof om er een 8-0 stand van te maken.

Alcmaria Victrix scoorde het enige punt in de vijfde toen Shantae Duren een honkslag sloeg en scoorde na een opofferingsslag van Nikita Bing.Tex Town Tigers - Alcmaria Victrix 8-1 (4½ inn.) (Game 1)
RHE
Alcmaria Victrix00001 -131
Tex Town Tigers2024X -871
pitcher Alcmaria Victrixinn.SOBBHRER
Katherine Chavarria, L (0-6)413786
pitcher Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Lindsey Meadows, W (3-0)55-31-
Homerun: Tex Town Tigers: Nadine Marinus (1)(1e,solo,op Chavarria).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Rob Veldkamp, 1B-Albert Tolen.
Official Scorer-Rienette Hamers.
Play-by-Play Scorer-Ingrid Oosterveld (Tex Town Tigers).
Public Address Announcer-Renate van Stigt.
Speeltijd-0:56 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 15,1° C, west-zuidwestelijke wind 27 kmu, luchtvochtigheid 59%.
Game 2

In de tweede wedstrijd kwam Tex Town Tigers tot twee ruime rallies om met een verschil van tien punten te kunnen winnen.

Zes punten werden gescoord in de tweede inning toen de thuisploeg tot zeven honkslagen kwam. Alana Westerhof begon met een honkslag, waarna Lindsey Meadows na een fout op het honk kwam en dat vormde de inleiding voor vijf onverdiende punten, want even later volgden twee grounders die de slagbeurt zouden hebben afgesloten. Een honkslag van Laura Wissink leverde het eerste punt op. Hierna zorgde Monique Mooi met een tweehonkslag voor een punt, gevolgd door een puntscorende grounder van Romy van der Wielen, RBI-double van Nadine Marinus, RBI-single van Shaneequa Kock en RBI-single van Annemiek Jansen.

Alcmaria Victrix bereikte alleen het honk in de tweede inning. Shantae Duren opende toen met een honkslag en Nikita Bing sloeg een honkslag met twee uit, maar de twee bleven daarna achter.

Tex Town Tigers bereikte vervolgens het verschil van tien punten in de tweede helft van de vierde inning. Met twee uit zorgden Shaneequa Kock, Annemiek Jansen en Alana Westerhof met honkslagen voor volle honken. Hierna volgde Lindsey Meadows met een '3-run, baseclearing double' en scoorde even later zelf het tiende punt op een walk-off single van Laura Wissink.Tex Town Tigers - Alcmaria Victrix 10-0 (4 inn.) (Game 2)
RHE
Alcmaria Victrix0000 -021
Tex Town Tigers0604 -10120
(twee uit toen een verschil van 10 punten werd verkregen in de vierde inning)
pitcher Alcmaria Victrixinn.SOBBHRER
Katherine Chavarria, L (0-7)3.2--12105
pitcher Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Alana Westerhof, W (2-1)47-2--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Albert Tolen, 1B-Rob Veldkamp.
Official Scorer-Rienette Hamers.
Play-by-Play Scorer-Ingrid Oosterveld (Tex Town Tigers).
Public Address Announcer-Jesse Maduro.
Speeltijd-0:53 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 16° C, zuidwestelijke wind 27 kmu, luchtvochtigheid 58%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.