Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Talent Team wint tweemaal vs. Alcmaria Victrix
English
ALKMAAR - Zondagmiddag (10 mei) won het Talent Team Holland tweemaal vs. Alcmaria Victrix, wat hierdoor dit seizoen nog altijd puntloos is.

Het Talent Team won met 12-1 en 7-5.

(10 mei)
Game 1

In de opener scoorde het Talent Team het eerste punt in de eerste slagbeurt. Damishah Charles begon met een tweehonkslag, schoof op na een grounder en scoorde op een 2-out single van Laura Wissink.

Vier runs volgden in de derde innning, zodat het Talent Team op een 5-0 voorsprong kwam. De ploeg stond in dit duel onder leiding van Sandra Catoen als vervanger van Hoofd Coach Mary-Ann Hatt, die voor één wedstrijd was geschorst.

In de derde slagbeurt begon Annemiek Jansen met vier wijd en sloeg Rachel van Veen een honkslag. De twee schoven op na een opofferingsstootslag van Manoa Weijgertse. Laura Wissink zorgde daarna met een honkslag voor een punt. Later in deze slagbeurt werd een punt gescoord na vier wijd met volle honken voor Wies Ligtvoet, waarna twee punten werden gescoord op een (opofferings)klap van Isa Los, die werd gemist in het outfield.

Een 5-run rally volgde in de vierde inning. Met één uit sloeg Rachel van Veen een honkslag en Manoa Weijgertse een tweehonkslag. Om een gedwongen loop te creëren kreeg Laura Wissink opzettelijk vier wijd. Hierna sloeg Lizzie Clarijs twee punten binnen met een honkslag en dat leidde tot een werpsterswissel. Een honkslag van Wies Ligtvoet en 2-run single van Brenda Beers maakten er vervolgens een 10-0 stand van.

Alcmaria scoorde het enige punt in de 2e4 toen Alyssa Dronenburg begon met een homerun.

Het Talent Team hernam een voorsprong van tien punten verschil in de 1e5, dankzij een honkslag van Rhowan Stuart en opofferingsslag van Wies Ligtvoet (die eindigde in een dubbelspel).Alcmaria Victrix - Talent Team Holland 1-12 (5 inn.) (Game 1)
RHE
Talent Team Holland10452 -12120
Alcmaria Victrix00010 -133
pitcher Talent Teaminn.SOBBHRER
Daniëlle ten Donkelaar, W (1-1)542311
pitchers Alcmaria Victrixinn.SOBBHRER
Katherine Chavarria, L (0-8)3.116899
Nienke Verhofstad1.2--431
Homerun: Alcmaria Victrix: Alyssa Dronenburg (2)(4th,solo,off Ten Donkelaar).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Peter Vonk, 1B-Arie Nokkert.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play Scorer-Rienette Hamers.
Public Address Announcer-Marjan Wentink.
Speeltijd-1:17 uur.

Game Notes:
Sandra Catoen was Talent Team Holland's 'Acting Head Coach' in deze wedstrijd als vervanger van Mary-Ann Hatt, die voor één wedstrijd was geschorst.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 17° C, zuidoostelijke wind 18 kmu, luchtvochtigheid 55%.
Game 2

De tweede wedstrijd was een stuk 'closer'. Alcmaria Victrix stond tweemaal achter, maar kwam beide keren langszij. Een 5-2 achterstand werd teruggebracht naar 5-4 en de ploeg bleef terugkomen, maar stond toch weer met lege handen.

In de eerste inning opende Annemiek Jansen voor het Talent Team met een tweehonkslag en scoorde het eerste punt na een fout. Alcmaria kwam langszij in de eigen eerste slagbeurt toen Quita Borst een honkslag sloeg met één uit en scoorde op een tweehonkslag van Alyssa Dronenburg.

In de derde sloeg Dervisa Mutic een driehonkslag met twee uit en scoorde na een honkslag van Rhowan Stuart om de Junioren weer op voorsprong te zetten, 2-1. Maar ook nu kwam Alcmaria weer langszij in de 2e3 toen Katy Moore begon met een driehonkslag en scoorde op een opofferingsslag van Quita Borst.

Jong Oranje nam meer afstand in de vijfde inning, scoorde driemaal en nam voorgoed de leiding. Met twee uit zorgde een honkslag van Manoa Weijgertse voor een punt, waarna een fout en een wilde worp de volgende twee punten opleverden en er een 5-2 stand van maakten.

In de 2e5 pakte Alcmaria twee punten terug. De ploeg kreeg de honken vol, waarna een punt werd gescoord op een honkslag van Nikita Bing, gevolgd door een puntscorende wilde worp.

Het Talent Team voegde nog twee 'insurance runs' toe in de zesde inning en die werden beide gescoord na een tweehonkslag van Rachel van Veen.

Alcmaria wist hierna nog eenmaal te scoren in de zesde via een tweehonkslag van Alyssa Dronenburg, maar stond uiteindelijk toch weer met lege handen.Alcmaria Victrix - Talent Team Holland 5-7 (Game 2)
RHE
Talent Team Holland1010320-7130
Alcmaria Victrix1010210-5112
pitcher Talent Teaminn.SOBBHRER
Roos-Marijn Kramer, W (3-2)7531155
pitchers Alcmaria Victrixinn.SOBBHRER
Nienke Verhofstad, L (0-1)4.2-2955
Katherine Chavarria2.1--422
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Arie Nokkert, 1B-Peter Vonk.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play Scorer-Rienette Hamers.
Public Address Announcer-Marjan Wentink.
Speeltijd-1:49 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 16,8° C, zuidoostelijke wind 18 kmu, luchtvochtigheid 57%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.