Grand Slam * Stats & News
Updated: 13 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

DSS sluit oefenseizoen af met winst vs. Terrasvogels, Olympia Haarlem
English
HAARLEM - FysioExpert Olympia Haarlem, Terrasvogels en DSS hebben het oefenseizoen afgesloten met een onderlinge driekamp in Haarlem. Ondanks de regenachtige, winderige en koude condities in de meeste delen van het land kon het complete programma zaterdag (11 april) worden gespeeld.

Aanvankelijk zou Olympia Haarlem weer het jaarlijkse Jan de Wit Toernooi organiseren, dat traditioneel wordt gespeeld in het laatste weekeinde voor aanvang van het nieuwe seizoen. Echter, het duurde enige tijd voordat de competitie-opzet van de reguliere competitie in de nieuwe Golden League bekend was en ook wijzigde de openingsdatum van 18 april naar 11 april naar 18 april. Uiteindelijk was het voor Olympia Haarlem niet meer mogelijk om (buitenlandse) teams uit te nodigen voor het Jan de Wit Toernooi en werd het evenement afgeblazen. In plaats daarvan speelden Olympia Haarlem, Terrasvogels en DSS nu deze driekamp tegen elkaar.

Op zaterdag boekte DSS twee kleine overwinningen. Het won nipt met 3-2 van Terrasvogels, waarna met 4-3 werd gewonnen van Olympia Haarlem. De eerste wedstrijd van de dag tussen Terrasvogels en Olympia Haarlem eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Voor de ploegen was dit de laatste voorbereiding op het nieuwe seizoen dat komende zaterdag 18 april van start gaat.
Olympia Haarlem opent dan met een double-header bij Tex Town Tigers, aanvang 14:00 uur, terwijl DSS Terrasvogels op bezoek krijgt, aanvang 15:00 uur.

(11 april)

Compleet Programma

Uitslagen
Game 1 - Terrasvogels vs. FysioExpert Olympia Haarlem

In de eerste wedstrijd vandaag was Terrasvogels met 7-4 aanvallend wat sterker dan Olympia Haarlem, maar wist geen afstand te nemen na een 2-1 voorsprong in de derde inning. Olympia scoorde twee onverdiende punten in deze wedstrijd, die eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Na een loopster te hebben achtergelaten op het tweede honk in de eerste en tweede inning opende Olympia Haarlem de score in de derde slagbeurt. Desiree Adriaansz kreeg toen drie slag, maar bereikte na een doorgeschoten bal toch het eerste honk, waarna Eva Voortman een honkslag sloeg. Met één uit schoven de twee op na een grounder van Dinet Oosting, waarna het eerste punt werd gescoord na een doorgeschoten bal.

Terrasvogels, dat de thuisploeg was, antwoordde met twee punten in de 2e3. Met één uit kwam Kimberly Jones met een infield-hit op het honk, waarna Ella Krommendijk werd geraakt door een worp. Een grounder van Jessie van Aalst bracht beide loopsters in scoringspositie, waarna de twee scoorden toen Marisèla de Wind volgde met een 2-run single.

Olympia kwam langszij in de zesde toen het opnieuw een onverdiend punt scoorde. Na Voortman's honkslag had startende werpster Ginger de Weert negen slagvrouwen op rij uitgeschakeld. Maar nu kreeg ze een lead-off single tegen van Merel Oosterveld, die het derde honk bereikte na twee doorgeschoten ballen. Met twee uit scoorde ze na een honkslag van Maranca Ham.

In de 2e6 kwam Terrasvogels dicht bij een volgend punt. Jessie van Aalst opende met een tweehonkslag en Marisèla de Wind kreeg vier wijd. De twee schoven op na een opofferingsstootslag van Lisa Waasdorp, waarna een grounder de tweede nul opleverde. De inning werd afgesloten toen Van Aalst uitging in een rundown.

Terrasvogels - FysioExpert Olympia Haarlem 2-2 (7 inn.)
RHE
FysioExpert Olympia Haarlem0010010-240
Terrasvogels0020000-270
pitcher Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Eva Voortman761722
pitchers Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Ginger de Weert68142-
Anna-Bé Bartels11----
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Carolien Stadhouders, 1B-Bob Gieskens.
Scorer-Colinda de Vries (Olympia Haarlem).
Speeltijd-0:00 uur.
Game 2 - DSS vs. Terrasvogels

In de tweede wedstrijd in Haarlem leed Terrasvogels een 3-2 nederlaag tegen DSS, de tegenstander op Opening Day aanstaande zaterdag. Terrasvogels stond met 2-1 voor, maar DSS scoorde tweemaal in de zevende inning.

De eerste drie innings bleven puntloos.

DSS kreeg de honken vol in de tweede inning. Met twee uit en Svenja de Lincel (velderskeus) op het eerste honk kwamen de honken vol te staan toen Madelon Paauwe vier wijd kreeg en Dominique Burger een honkslag sloeg. Maar daarna werd een line drive van Melissa de Greef fraai gevangen door tweede honkvrouw Kimberly Jones om de inning af te sluiten.

Terrasvogels had twee loopsters in scoringspositie achtergelaten in de eerste drie slagbeurten.

DSS nam vervolgens een 1-0 voorsprong in de vierde inning. Annemiek de Rover begon met een tweehonkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Judith van Tiel. Met twee uit kreeg Madelon Paauwe vier wijd. Een double steal volgde en dat leidde tot het eerste punt. Paauwe kwam na een fout op het derde honk, maar een strikeout maakte een einde aan de slagbeurt.

Terrasvogels scoorde daarna tweemaal in de vijfde. Met één uit kreeg Jeske Meewisse vier wijd en sloeg Anna-Bè Bartels een honkslag. Met twee uit scoorde beide loopsters toen een klap in het outfield van Ella Krommendijk eindigde in een fout. Die bereikte zelf het derde honk op haar klap, maar bleef toen achter.

In de zesde sloegen Lisa Waasdorp en Lizzie Clarijs een honkslag met één uit voor Terrasvogels, maar strandden op het tweede en derde honk. In de zevende liet Terrasvogels drie loopsters achter.

Na een loopster te hebben achtergelaten op het tweede honk in de zesde inning besliste DSS het duel in de 2e7. Met één uit kreeg Dominique Burger vier wijd, waarna Melissa de Greef en Kelly Koeman met honkslagen voor volle honken zorgden. Een hierna volgende tweehonkslag van Denice van Dijk bracht beide loopsters binnen en bezorgde DSS een 3-2 voorsprong.

DSS - Terrasvogels 3-2 (7 inn.)
RHE
Terrasvogels0000200-260
DSS0001002-381
(één uit toen het winnende punt werd gescoord in de zevende inning)
pitchers Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Malou van Dusschoten423411
Anne-Bè Bartels, BS (1), L (1-2)2.111422
pitcher DSSinn.SOBBHRER
Svenja de Lincel, W (3-2)77462-
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Rob Veldkamp, 1B-Carolien Stadhouders.
Scorer-Colinda de Vries (Olympia Haarlem).
Speeltijd-0:00 uur.
Game 3 - FysioExpert Olympia Haarlem vs. DSS

Ook de derde wedstrijd eindigde met een kleine uitslag. En het was opnieuw DSS dat het veld verliet als overwinnaar met een 4-3 zege vs. Olympia Haarlem.

Het was Olympia Haarlem dat de score opende met twee runs in de eerste slagbeurt. Eva Voortman begon met een honkslag en stal het tweede honk. Met één uit sloegen Dinet Oosting en Mariëlle Vleugels back-to-back doubles om de stand op 2-0 te brengen.

DSS scoorde even later het eerste punt in de tweede inning. Nadat Olympia-pitcher Eva Voortman vier van de eerste vijf slagvrouwen met drie slag had uitgeschakeld kreeg ze een 2-out triple tegen van Judith van Tiel. Even later scoorde ze na een honkslag van Lorraine Kieft, maar de laatste ging daarna uit bij een steelpoging.

Hierna schakelde Voortman weer negen van de volgende tien slagvrouwen uit, maar toen sloeg DSS met drie punten toe in de eerste helft van de zesde inning, wat de laatste slagbeurt in dit duel zou zijn. Dominique Burger begon met een honkslag, waarna de honken vol kwamen te staan toen Kelly Koeman en Denice van Dijk beiden een honkslag sloegen met één uit. Met twee uit werd de gelijkmaker gescoord toen Annemiek de Rover werd geraakt door een worp, waarna twee punten werden toegevoegd toen Judith van Tiel volgde met een tweehonkslag om de stand op 4-2 te brengen in het voordeel van DSS.

In de 2e6 wist Olympia het duel bijna in eigen voordeel om te draaien. Merel Oosterveld en Dinet Oosting begonnen met honkslagen en dat leidde tot een werpsterswissel. Starter Quincey Catsburg werd opgevolg door Svenja de Lincel, die eerder een prima duel had gegooid tegen Terrasvogels. De twee loopsters schoven op na een vangbal, waarna een wilde worp de achterstand verkleinde naar 4-3. Vier wijd voor pinch-hitter Cheska Ham volgde, waarna een grounder van Rachel van Veen een nul opleverde. De honken kwamen vol te staan toen Stephanie Ruiter vier wijd kreeg, maar daarna sloot De Lincel het duel af met een strikeout.

FysioExpert Olympia Haarlem - DSS 3-4 (6 inn.)
RHE
DSS010003 -460
FysioExpert Olympia Haarlem200001 -360
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Quincey Catsburg, W (2-1)5 (*)3-633
Svenja de Lincel, SV (1)112---
(*) - Catsburg gooide op twee slagvrouwen in de zesde inning
pitcher Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Eva Voortman, L (4-2)681644
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Bob Gieskens, 1B-Rob Veldkamp.
Scorer-Colinda de Vries (Olympia Haarlem).
Speeltijd-0:00 uur.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.