Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 maart 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Olympia Haarlem wint indoor-toernooi in Duitsland

...De acht speelsters die uitkwamen voor Olympia Haarlem...
...tijdens het indoor-toernooi in Hamburg...
...Achter: MariŽlle Vleugels, Judith Buschman,...
...Rachel van Veen en Eva Voortman...
...Voor: Cheska Ham, Brenda Beers,...
...Desiree Adriaansz en Maranca Ham...
(© Foto: Olympia Haarlem)
English
HAMBURG (Duitsland) - Het softbalteam van FysioExpert Olympia Haarlem heeft het International Women's Fastpitch Indoor Softball Tournament gewonnen, wat op 28 februari en 1 maart werd gehouden in Hamburg (Duitsland).

In de finale van het evenement versloeg Olympia Haarlem de nationale ploeg van Duitsland met 3-0.

Aan het twee dagen durende evenement in Hamburg namen vier teams deel. Naast de twee genoemde finalisten waren de andere twee het organiserende Hamburg Knights en het Tsjechische Storms Prague, die beide uitkomen in de hoogste softbal-competitie van hun respectievelijke land.

Op de eerste dag van het toernooi won Olympia Haarlem alle drie geplande wedstrijden in de voorronde. De ploeg won met 5-0 van Hamburg, 10-2 van Prague en met 2-0 van de Duitse nationale ploeg.

Op Dag 2 bereikte de Duitse ploeg (die tweede werd in de voorronde) de finale door in de halve finale met 6-0 te winnen van Hamburg. Olympia Haarlem werd vervolgens de tweede finalist door met 5-2 te winnen vs. Storms Prague.

Dit seizoen staat Olympia Haarlem onder leiding van de Nieuw-Zeelander Stanley Doney in de Golden League. Doney is de opvolger van de Amerikaanse Caroline Powell, die de ploeg de afgelopen vijf seizoenen onder haar hoede had.

Kort nadat hij was aangesteld als nieuwe Hoofd Coach van Olympia Haarlem in november vorig jaar had Grand Slam & Stats & News een interview met Stanley Doney.
Hij zei daarin: ,,Bij Olympia willen we naar de toekomst kijken, iets opbouwen. Ik hoop het softbal bij Olympia en in Nederland beter te kunnen maken. Om het Europese softbal beter te maken. Ik kijk enorm uit naar het seizoen. Olympia wordt een nieuwe uitdaging voor me.''
Ga hierheen voor het hele interview

(12 maart)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.