Grand Slam * Stats & News
Updated: 17 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Ban-Topa succesvol in inhaalduel vs. UVV
English
VLEUTEN - Ban-Topa Future Stars was ook succesvol in hun tweede wedstrijd van het Silver League-seizoen tegen UVV. Vanavond (donderdag 16 april) won de Amsterdamse ploeg met 9-2.

Afgelopen zaterdag opende Ban-Topa met een nipte 10-9 overwinning bij UVV in het eerste duel dat met twee uit in de eerste helft van de zevende inning werd gestaakt vanwege regen. Game 2 werd hierna afgelast en opnieuw vastgesteld voor vanavond.

(16 april)

Stand
Compleet Programma
Uitslagen
Game 2

De eerste drie innings van de wedstrijd vanavond bleven puntloos, want beide startende werpsters hielden elkaar in balans.

Melissa Burger startte voor UVV en stond maar twee slagvrouwen tot de honken toe. In de eerste inning gooide ze vier wijd op Jenny Kinburn met één uit, maar schakelde daarna zes slagvrouwen op rij uit. In de derde, met één uit, kreeg ze een honkslag tegen van Samoyra Staal.

Nadine van Roode startte voor Ban-Topa en stond drie speelsters tot de honken toe. In de tweede inning, met één uit, gooide ze vier wijd op Misja Koops, waarna ze een tweehonkslag moest incasseren van Marleen van Gasteren. Koops probeerde hierop te scoren, maar werd op de plaat uitgeschakeld. In de derde, met twee uit, kreeg Laura Arp vier wijd, maar strandde.

Maar Ban-Topa opende daarna de score met één punt in de vierde slagbeurt toen Jeaniven Sophia begon met een honkslag en scoorde op een 2-out double van Ylaine van de Hove.

Ban-Topa nam daarna meer afstand dankzij een 4-run rally in de vijfde. Kelly Platvoet en Samoyra Staal begonnen met vier wijd, waarna Hanneke Vermeulen werd ingebracht als nieuwe werpster. Ze kreeg een honkslag tegen van Emily Stenzler zodat de honken vol kwamen te staan. Hierna sloegen Jenny Kinburn en Jeaniven Sophia back-to-back doubles, sloegen beiden twee runs binnen en brachten de stand op 5-1.

Nog eens vier punten volgden in de zesde. Met één uit en Stenzler op het eerste honk sloeg Kinburn een honkslag, waarna Sophia opnieuw een 2-run double sloeg. Vier wijd voor Alyssa Dronenburg en een honkslag van Shirley Jacobs zorgden daarna voor volle honken. Vervolgens leverden vier wijd voor Ylaine van de Hove en een grounder van Nadine van Roode de volgende twee punten binnen om de stand op te voeren naar 9-0.

UVV liet een loopster op het eerste honk achter in de vierde en vijfde inning, maar scoorde tweemaal in de zesde. Met twee uit en Helma Pluim op het eerste honk sloeg Misja Koops een honkslag. Een honkslag van Marleen van Gasteren produceerde even later UVV's eerste punt. Na een double-steal kwamen de honken vol te staan toen Michelle van Waveren vier wijd kreeg. Shirley Jacobs nam daarna de pitching over, maar gooide vier wijd op Bente Erkelens, resulterend in een automatisch punt die de achterstand verkleinde naar 9-2. Maar hierna sloot een grounder de inning af. En daarmee kwam er ook een einde aan de wedstrijd via de mercy-rule, omdat het verschil in punten zeven was.UVV - Ban-Topa Future Stars 2-9 (Game 2)
RHE
Ban-Topa Future Stars000144 -9101
UVV000002 -231
pitchers Ban-Topainn.SOBBHRER
Nadine van Roode, W (2-0)5.254322
Shirley Jacobs0.1-1---
pitcher UVVinn.SOBBHRER
Melissa Burger, L (0-1)4 (*)13333
Hanneke Vermeulen2-2766
(*) - Burger gooide op twee slagvrouwen in de vijfde inning
Stand
Uitslagen
Programma
Umpires: HP-Bianca Dweelaard, 1B-Frits Budding.
Scorer-Monique Burger (UVV).
Speeltijd-0:00 uur.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.