Grand Slam * Stats & News
Updated: 18 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Terrasvogels ook te sterk voor Alcmaria Victrix
English
ALKMAAR - Terrasvogels won op zaterdag (16 mei) met 11-0 en 7-1 vs. Alcmaria Victrix.

In de opener gooiden Ginger de Weert een Anna-Bè Bartels een 'combined' No-Hitter.

Met de resultaten van vandaag heeft Alcmaria Victrix nu alle twaalf gespeelde wedstrijden sinds de start van het seizoen verloren.

(16 mei)
Game 1

In de eerste wedstrijd stonden Terrasvogels-pitchers Ginger de Weert (3 innings) en Anna-Bè Bartels (1 inning) geen honkslagen toe aan de Alkmaarse ploeg. Het duo miste maar net een Perfect Game, want slechts één speelster van Alcmaria Victrix bereikte het honk. En dat bleek de eerste slagvrouw van de wedstrijd te zijn. Katie Moore opende de eerste inning voor de thuisploeg, werd geraakt door een worp en stal het tweede honk. Maar de volgende 12 slagvrouwen gingen op rij uit in dit mercy-rule duel.

Terrasvogels scoorde driemaal in hun eerste slagbeurt. Kimberly Jones begon met een honkslag, schoof op na een opofferingsstootslag van Ella Krommendijk en stal het derde honk. Met twee uit kreeg Marisèla de Wind vier wijd, waarna beide loopsters scoorde op een hierna volgende driehonkslag van Lizzie Clarijs, die daarna zelf scoorde op een wilde worp.

Een 6-run rally volgde in de tweede inning. Jessica Waasdorp begon met een honkslag en scoorde toen Jeske Meewisse volgde met een tweehonkslag. De laatste schoof vervolgens op na een wilde worp en kreeg de thuisplaat via een illegal pitch. Later in de slagbeurt verhoogden een fout, 2-run single van Lizzie Clarijs en opofferingsslag van Alyssa Taylor de stand naar 9-0.

Twee runs werden toegevoegd in de vierde slagbeurt. Marisèla de Wind begon met een honkslag, waarna Lizzie Clarijs werd geraakt door een worp. Een honkslag van Alyssa Taylor en een grounder van Jeske Meewisse zorgden even later voor de punten.

Lizzie Clarijs sloeg 2-uit-2 met een driehonkslag, scoorde tweemaal en had vier binnengeslagen punten.Alcmaria Victrix - Terrasvogels 0-11 (4 inn.) (Game 1)
RHE
Terrasvogels3602 -11100
Alcmaria Victrix0000 -001
pitchers Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Ginger de Weert, W (4-0)38----
Anna-Bè Bartels1-----
(Ginger de Weert en Anna-Bè Bartels gooiden een 'combined' No-Hitter)
pitchers Alcmaria Victrixinn.SOBBHRER
Nikita Bing, L (0-2)1.112797
Nienke Verhofstad2.221321
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Bob Gieskens, 1B-Robin Stoevelaar.
Official Scorer-Fred van der Kade.
Play-by-Play Scorer-Ben Goorts.
Public Address Announcer-Marjan Wentink.
Speeltijd-1:09 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 14° C, noordwestelijke wind 26 kmu, luchtvochtigheid 86%.
Game 2

Alcmaria Victrix stond kort met 1-0 voor na drie innings, maar hierna kwam Terrasvogels langszij en volgde met een rally van vier punten in de vijfde inning.

In de tweede inning opende Alcmaria de score. Alyssa Dronenburg begon met vier wijd, schoof op na een grounder en scoorde op een 2-out single van Robin van Beijsterveld.

Terrasvogels kwam langszij in de vierde inning op Katherine Chavarria. Jessie van Aalst begon met een tweehonkslag en scoorde de gelijkmaker toen Marisèla de Wind volgde met een honkslag.

Terrasvogels brak het duel open met een 4-run rally in de vijfde op drie hits. Met één uit sloeg Ginger de Weert een driehonkslag, de eerste in haar Hoofdklasse-loopbaan. Als werpster kreeg ze maar enkele slagbeurten in haar carrière. In de vijfde inning sloeg ze ook nog een honkslag. Kort nadat ze het derde honk had bereikt scoorde De Weert het leidende punt voor Terrasvogels toen Kimberly Jones na een fout op het honk kwam. Een fout op een opofferingsstootslag van Ella Krommendijk leidde daarna tot het volgende punt. Honkslagen van Jessie van Aalst en Marisèla de Wind verhoogden de stand naar 5-1.

Alcmaria kreeg de kans nog wat terug te doen in de 2e6 toen het de honken vol kreeg. Katie Moore en Lisanne Spoor begonnen met honkslagen en schoven op na een opofferingsstootslag van Lisette Untied. Een velderskeus op een grounder van Alyssa Dronenburg zorgde voor volle honken. Maar hierna ging Moore gedwongen uit op de plaat na een grounder van Quita Borst, waarna een foul-out de slagbeurt afsloot.

Terrasvogels voegde twee runs toe in de zevende inning. Ella Krommendijk begon met een stootslag-honkslag, maar ging gedwongen uit op een grounder van Jessie van Aalst. Marisèla de Wind volgde met een honkslag, waarna beide loopsters scoorden op een honkslag van Lizzie Clarijs om er een 7-1 stand van te maken.Alcmaria Victrix - Terrasvogels 1-7 (Game 2)
RHE
Terrasvogels0001402-7111
Alcmaria Victrix0100000-143
pitchers Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Malou van Dusschoten, W (3-2)631411
Alyssa Taylor11----
pitcher Alcmaria Victrixinn.SOBBHRER
Katherine Chavarria, L (0-9)7111173
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Robin Stoevelaar, 1B-Bob Gieskens.
Official Scorer-Fred van der Kade.
Play-by-Play Scorer-Ben Goorts.
Public Address Announcer-Marjan Wentink.
Speeltijd-1:29 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 13,8° C, noordwestelijke wind 25 kmu, luchtvochtigheid 72%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.