Grand Slam * Stats & News
Updated: 18 mei 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Sparks Haarlem scoort 23 punten vs. Tex Town Tigers
English
HAARLEM - Koploper Oolders Omaco Sparks Haarlem boekte opnieuw twee mercy-rule overwinningen, want de ploeg won zaterdag (16 mei) met 10-0 en 13-1 vs. Tex Town Tigers.

Met de overwinningen van vandaag bleef Sparks Haarlem ongeslagen en staat nu op 10-0. De ploeg heeft nu 40 opeenvolgende competitiewedstrijden gewonnen sinds de start van vorig seizoen. In 2014 bleef Sparks Haarlem het hele jaar ongeslagen, won de 30 competitiewedstrijden, maar ook alle wedstrijden in de Play-Offs en Holland Series.

Pitcher Dagmar Bloeming en 3e honkvrouw Virginie Anneveld waren vandaag ook weer bij de ploeg. Bloeming kwam niet in actie, maar Anneveld speelde in beide wedstrijden. Aanvankelijk speelde het duo een week geleden in hun laatste wedstrijden voor het team, want zij zouden afgelopen woensdag richting USA vliegen. Echter, hun reisdocumenten zijn nog niet helemaal in orde. De twee maken dit jaar hun profdebuut in de National Pro Fastpitch in het team van Pennsylvania Rebellion. Maar terwijl ze wachten op hun visum zullen de twee tot aan hun vertrek naar de States gewoon uitkomen voor Sparks Haarlem.

(16 mei)
Game 1

In de opener scoorde Sparks Haarlem de eerste twee runs in de eerste inning op Lindsey Meadows, die drie innings gooide. Chantal Versluis begon met een honkslag en bereikte het derde honk na een fout in het outfield. Met één uit werd Areke Spel geraakt door een worp en stal het tweede honk. Hierna kreeg Karin Tuk drie slag, maar kwam na een doorgeschoten bal op het eerste honk, waardoor Versluis het eerste punt kon scoren. Even later ging Tuk gedwongen uit op een grounder van Virginie Anneveld en dat leidde ook tot het tweede punt.

Een 7-run rally volgde in de derde slagbeurt, waarvan slechts twee punten verdiend waren. Eerst opende Chantal Versluis met een homerun. Hierna kwamen de honken vol te staan toen Anne Blaauwgeers na een fout het honk bereikte, Areke Spel een honkslag sloeg en Karin Tuk vier wijd kreeg. Hierna bracht Virginie Anneveld twee runs binnen met een tweehonkslag. Een honkslag van Cindy van der Zanden plus een hierna volgende foute aangooi leidde tot de volgende twee punten en ze scoorde zelf na een opofferingsslag van Kiki Draaijer. Damishah Charles sloeg daarna een driehonkslag en scoorde op een tweehonkslag van Chantal Versluis in haar tweede slagbeurt in de inning.

Sparks Haarlem bereikte het verschil van 10 punten met twee uit in de vierde inning op nieuwe werpster Shaneequa Kock. Met één uit sloeg Karin Tuk een honkslag, waarna ze scoorde op een 2-out single van Maxime van Dalen, die de wedstrijd daarmee afsloot.Oolders Omaco Sparks Haarlem - Tex Town Tigers 10-0 (4 inn.) (Game 1)
RHE
Tex Town Tigers0000 -033
Oolders Omaco Sparks Haarlem2071 -10100
(twee uit toen een verschil van 10 punten werd bereikt in de vierde inning)
pitchers Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Lindsey Meadows, L (3-1)321892
Shaneequa Kock0.2--211
pitcher Sparks Haarleminn.SOBBHRER
Rebecca Soumeru, W (3-0)46-3--
Homerun: Sparks Haarlem: Chantal Versluis (1)(3e,solo,op Meadows).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Arjan de Wever, 1B-Carolien Stadhouders.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play Scorer-Francis Speters.
Public Address Announcer-Wouter Hoos.
Speeltijd-1:14 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 13,1° C, west-noordwestelijke wind 26 kmu, luchtvochtigheid 85%.
Game 2

Sparks Haarlem keek kort tegen een achterstand aan, want Tex Town Tigers opende de score in de eerste inning op Kirsten Scheele. Lead-off hitter Nadine Marinus werd geraakt door een worp en bereikte het derde honk toen er een foute aangooi volgde op een stootslag van Shaneequa Kock. Even later scoorde ze na een honkslag van Annemiek Jansen. Maar dat zou het enige punt vandaag zijn voor Tex Town Tigers en het was toepasselijk dat het werd gescoord door Nadine Marinus, die vandaag in haar 500e wedstrijd speelde in het eerste team van de Enschedese club.

Sparks Haarlem reageerde met drie punten. Chantal Versluis begon met een honkslag en stal het tweede honk, waarna Anne Blaauwgeers vier wijd kreeg. Na een double steal kwamen de honken met één uit vol te staan toen Karin Tuk vier wijd kreeg. Een honkslag van Virginie Anneveld zorgde vervolgens voor twee punten en een 2-1 voorsprong. Een honkslag van Maxime van Dalen bracht daarna nog een punt binnen.

Vier punten werden gescoord in de tweede inning op vier hits, waaronder een puntscorende honkslag van Areke Spel en een 2-run single van Maxime van Dalen. Het vierde punt in deze inning kwam tot stand na een fout.

Een 6-run rally volgde daarna in de derde slagbeurt. Damishah Charles begon met vier wijd en dat bracht de derde TTT-werpster naar de cirkel. Chantal Versluis sloeg toen een honkslag en de twee loopsters schoven op na een vangbal. Ze scoorden beiden op een hierna volgende honkslag van Areke Spel. Met twee uit kwamen de honken vol te staan toen Virginie Anneveld en Kiki Draaijer beiden vier wijd kregen. Nathalie Gosewehr kwam vervolgens in de wedstrijd als pinch-hitter en veegde de honken schoon met een 3-run double, waarna ze zelf even later scoorde scoorde na een honkslag van Cindy van der Zanden. En daarmee voerde Sparks Haarlem de voorsprong op naar 13-1.

In de eerste helft van de vierde bereikte Tex Town Tigers nog eenmaal het honk, maar daarna sloot Kirsten Scheele de wedstrijd af met twee strikeouts.Oolders Omaco Sparks Haarlem - Tex Town Tigers 13-1 (3½) (Game 2)
RHE
Tex Town Tigers1000 -121
Oolders Omaco Sparks Haarlem346X -13111
pitchers Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Daniëlle ten Donkelaar, L (0-1)1-3333
Romy van der Wielen1 (*)-1452
Cheyenne Scheffer112455
(*) - Van der Wielen gooide op één slagvrouw in de derde inning
pitcher Sparks Haarleminn.SOBBHRER
Kirsten Scheele, W (4-0)47121-
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Carolien Stadhouders, 1B-Arjan de Wever.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play Scorer-Francis Speters.
Public Address Announcer-Wouter Hoos.
Speeltijd-1:20 uur.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 13,2° C, noordwestelijke wind 20 kmu, luchtvochtigheid 71%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.