Grand Slam * Stats & News
Updated: 16 december 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

TEAMKPN Sportfonds gaat Nederlands Softbal Team ondersteunen
English
DEN HAAG - TEAMKPN Sportfonds heeft het Nederlands Vrouwen Softbal Team geselecteerd voor ondersteuning in 2016 op weg naar topprestaties. Dit werd woensdag (16 december) bekend gemaakt door TEAMKPN Sportfonds, dat ook het Nederlands Mannen Curling Team gaat ondersteunen.

Naast de toevoeging van deze twee teams zet het TEAMKPN Sportfonds ook de samenwerking met en ondersteuning voort van het Nederlands Mannen Waterpolo Team op weg naar het Europees Kampioenschap volgend haar in Belgrado (ServiŽ) en het Nederlands Mannen Basketbal Team.

Op de eigen website stelt Mark Versteegen, directeur sponsoring bij KPN, dat het TEAMKPN Sportfonds heeft gekozen voor het Softbal Team, omdat ''het Nederlands Team zich heeft geplaatst voor het Wereldkampioenschap van 2016, dat in Canada wordt gehouden. In 2012 en 2014 eindigde Oranje op de zesde plaats bij het WK. Daarnaast veroverde het team in 2009, 2011 en 2013 drie keer op rij de Europese titel. Voldoende reden voor het TEAMKPN Sportfonds om het softbalteam te steunen op weg naar internationale topprestaties.''

In een reactie op het nieuws zei Gijs Selderijk, Technisch Directeur van de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond (KNBSB) verheugd te zijn over de steun. ,,Wij zijn als bond ontzettend blij met de samenwerking met TEAMKPN Sportfonds. Mede door de financiŽle steun van het fonds kunnen we met de nationale dames softbalploeg in 2016 een topsportwaardig programma organiseren met als doel een hoge klassering tijdens het WK Softbal in Surrey, Canada."

Het TEAMKPN Sportfonds is begin 2015 door KPN opgericht met het doel om topsportteams die niet vallen binnen het kernsportenbeleid van NOC*NSF tijdelijk te ondersteunen op weg naar opvallende en unieke topprestaties. Jaarlijks investeert het fonds Ä 200.000 in projecten. Op termijn zoekt het fonds samenwerking met meerdere grote bedrijven in Nederland zodat nog meer sporten kunnen worden ondersteund.

(16 december)

Website TEAMKPN Sportfonds
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.