Grand Slam * Stats & News
Updated: 21 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

HCAW opent seizoen met twee overwinningen vs. Almere
English
ALMERE - Nadat de eerste twee wedstrijden een week geleden verregenden opende HCAW het seizoen op zaterdag (18 april) met twee overwinningen bij Almere '90.

De Bussumse ploeg won beide wedstrijden via de mercy-rule, dankzij een 12-4 in vijf en 8-1 winst in zes innings.

Almere heeft nu vier wedstrijden op rij verloren nadat een week geleden ook de openings double-header werd verloren van Onze Gezellen.

Voor HCAW waren dit de eerste wedstrijden na de afgelasting van de eerste double-header een week geleden.

Voor aanvang van de eerste wedstrijd was er een Openingscermonie ter gelegenheid van de start van het thuisseizoen. Hieraan werd ook deelgenomen door de mannensoftbalteams van Almere '90 en Domstad Dodgers.

(18 april)
Game 1

De score stond op 4-4 na twee innings, maar daarna nam HCAW meer afstand vanaf de derde inning en won het duel uiteindelijk via de mercy-rule.

In de eerste helft van de eerste inning kwam HCAW tot een rally van vier punten. Dervisa Mutic en Laura van Essen begonnen met honkslagen, waarna de honken vol kwamen te staan toen ook Ilona Marcelis een honkslag sloeg met één uit. Hierna sloeg ook Marley Martis een honkslag en dat leverde twee runs op. De honken kwamen weer vol te staan toen Milot van Doesburg vier wijd kreeg en daarna was het Anouk Sassen die twee punten binnensloeg met een honkslag. Twee 'force play-grounders' (waarvan er één een nul opleverde) zorgden weer voor volle honken, maar dit keer bleven drie loopsters achter.

Almere '90 kwam langszij in de tweede helft van de eerste inning met het scoren van vier onverdiende punten. Met twee uit en Maxime Scheffer (velderskeus) op het honk kreeg Kelsy Pieneman vier wijd, waarna beiden scoorden toen een klap van Shanna de Vrede eindigde in een vangfout in het outfield. Hierna volgende honkslagen van Britt Remmers en Renée Adriaanse maakten er daarna 4-4 van.

HCAW hernam de leiding in de derde inning. Met één uit kreeg HCAW weer volle honken toen Anouk Sassen en Lindsay Gase vier wijd kregen en Kaylee Fortilus tussendoor een honkslag sloeg. Dat leidde tot een werpsterswissel. Shanna te Vrede nam het werpen over en begon met een strikeout, maar kreeg toen een 2-run single tegen van Laura van Essen, waardoor het 6-4 werd.

Een 5-run rally volgde in de vierde op vijf hits, waaronder puntscorende honkslagen van Anouk Sassen (2-run), Lindsay Gase en Dervisa Mutic. Een overthrow leverde het vijfde punt op.

HCAW maakte er 12-4 van in de vijfde na een honkslag van Anouk Sassen.

In de 2e5 openden Suzanne Poelgeest en Stacy Groot met honkslagen voor Almere, maar bleven achter op het tweede en derde honk. Hierna eindigde het duel omdat het verschil van zeven punten was bereikt.Almere '90 - HCAW 4-12 (5 inn.) (Game 1)
RHE
HCAW40251 -12141
Almere '9040000 -443
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Anouk Sassen- (*)-----
Ilona Marcelis, W (1-0)54244-
(*) - Sassen was aangekondigd als startende werpster, maar werd vervangen door Marcelis bij het begin van de 2e1
pitchers Almere '90inn.SOBBHRER
Renée Adriaanse, L (0-2)2.1-4666
Shanna te Vrede121655
Maxime Scheffer1.2-121-
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Bert Loggen, 1B-John van Renswoude.
Scorers-Karin Pieneman (Almere '90), Charles van Amstel (HCAW).
Speeltijd-0:00 uur.Game 2

In de tweede wedstrijd stond HCAW slechts met 3-1 voor na vijf innings, maar kwam toen tot een rally van vijf runs in de zesde slagbeurt om ook dit duel via de mercy-rule af te kunnen sluiten.

HCAW sloeg slechts vier honkslagen op Shanna te Vrede, die vorig seizoen voor de Bussumse ploeg uitkwam. Naast het toestaan van de vier hits gooide Te Vrede negenmaal vier wijd.

HCAW scoorde tweemaal in de eerste slagbeurt. Dervisa Mutic (vier wijd) en Kaylee Fortilus (honkslag) scoorden toen respectievelijk na een wilde worp en een opofferingsslag van Laura van Essen.

Almere pakte een punt terug in de tweede inning. Shanna te Vrede kreeg toen vier wijd met één uit en scoorde toen Shawna van der Schouw volgde met een driehonkslag, maar zij bleef zelf achter.

HCAW voegde een onverdiend punt in de derde toen Fortilus vier wijd kreeg en later scoorde na een doorgeschoten bal.

In de 2e4 sloeg Te Vrede een driehonkslag, maar bleef achter. In het restant van het duel bereikte nog slechts één speelster van Almere het honk.

HCAW kwam vervolgens tot een rally van vijf runs in de 1e6. Marley Martis, Milot van Doesburg en Yaelle van Blanken kregen allen vier wijd. De voorste loopster scoorde even later ondanks de aangooi richting thuis op een grounder van Lindsay Gase. Een 2-run single van Dervisa Mutic volgde en leidde tot een werpsterswissel. De honken kwamen weer vol te staan na vier wijd voor Fortilus, waarna Laura van Essen een 2-run single afleverde om de stand op 8-1 te brengen.Almere '90 - HCAW 2-8 (6 inn.) (Game 2)
RHE
HCAW201005 -840
Almere '90010000 -130
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Anouk Sassen, W (1-0)561311
Roos-Marijn Kramer1-----
pitchers Almere '90inn.SOBBHRER
Shanna te Vrede, L (0-2)5.149387
Maxime Scheffer0.2-21--
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-John van Renswoude, 1B-Bert Loggen.
Scorers-Karin Pieneman (Almere '90), Charles van Amstel (HCAW).
Speeltijd-0:00 uur.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.