Grand Slam * Stats & News
Updated: 21 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Ban-Topa voorkomt verlies vs. OG en blijft ongeslagen
English
AMSTERDAM - Ban-Topa Future Stars won zaterdag (18 april) bij Onze Gezellen om ongeslagen te blijven in de Silver League.

De Amsterdamse ploeg won de opener met 8-4, maar keek tegen een 10-6 achterstand aan in de 2e7 van Game 2. Ban-Topa kwam toen tot een rally om met 11-10 te winnen.

(18 april)
Game 1

Ban-Topa Future Stars won de derde opeenvolgende wedstrijd, dankzij een 5-run rally in de eerste slagbeurt. Emily Stenzler opende met vier wijd, waarna een fout volgde op een 'force play-grounder' van Jeannevian Kinburn, zodat er loopsters op het eerste en derde honk kwamen te staan. Een mislukte aangooi richting derde honk leverde even later het eerste punt op en een doorgeschoten bal het tweede. Met één uit sloeg Alyssa Dronenburg een tweehonkslag, waarna Ylaine van de Hove goed contact maakte en met een 2-run homerun de stand op 4-0 bracht. Hierna sloeg Nadine van Roode een honkslag, schoof op na een stootslag-honkslag van Lee Ann Craanberg en scoorde op een tweehonkslag van Kelly Platvoet.

Het zesde punt werd toegevoegd in de tweede inning toen Jeannevian Kinburn begon met vier wijd en scoorde na een doorgeschoten bal.

Met een 6-0 achterstand pakte Onze Gezellen twee punten terug in de vierde inning. Ban-Topa starter Lee Ann Craanberg had de eerste tien slagvrouwen op rij uitgeschakeld, maar gooide toen vier wijd op Patricia Hesterman met één uit in de vierde inning. Babs de Jonge sloeg toen een honkslag en beiden scoorden toen er een fout werd gemaakt op een klap van Amy Udink.

In de 2e4 scoorde Kinburn opnieuw een punt, dit keer na een opofferingsslag van Alyssa Dronenburg. De Amsterdamse ploeg voegde het volgende punt toe in de vijfde toen Samayra Staal's honkslag werd gevolgd door een fout in het outfield.

Onze Gezellen scoorde nog tweemaal in de zesde. Shannon Hetem begon met een honkslag en Patricia Hesterman en Babs de Jonge volgden met back-to-back punstcorende doubles die er een 8-4 stand van maakten.

Nadine van Roode maakte het duel af voor Ban-Topa in de zevende inning en sloot de wedstrijd af met een strikeout.Ban-Topa Future Stars - Onze Gezellen 8-4 (Game 1)
RHE
Onze Gezellen0002020-443
Ban-Topa Future Stars510110X-893
pitcher Onze Gezelleninn.SOBBHRER
Shannon Hetem, L (1-1)665984
pitchers Ban-Topainn.SOBBHRER
Lee Ann Craanberg, W (1-0)661442
Nadine van Roode11----
Homerun: Ban-Topa: Ylaine van de Hove (1)(1e,2-run,op Hetem).
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Francine Grotenhoff, 1B-Bianca Dweelaard.
Scorer-Joke Sewalt (Onze Gezellen).
Speeltijd-0:00 uur.Game 2

De tweede wedstrijd van de double-header bood veel spanning en resulteerde bijna tot de eerste nederlaag voor Ban-Topa Future Stars. De Amsterdamse ploeg stond met 10-6 achter in de 2e7, kwam toen tot een rally van vijf punten om met 11-10 te winnen, waarbij de laatste drie punten werden gescoord met twee uit!

De ploegen sloegen samen 26 honkslagen, waarvan er 14 werden geslagen door de thuisploeg. Jeannevian Kinburn sloeg vier honkslagen, terwijl Emily Stenzler vijf keer de honken bereikten.

Onze Gezellen opende de score in de eerste inning toen Babs de Jonge een honkslag sloeg en scoorde na een driehonkslag van Laura van der Bos. Ban-Topa reageerde met twee runs in de eigen eerste beurt. Emily Stenzler en Jeannevian Kinburn (stootslag) sloegen toen een honkslag en scoorden na een grounder van Jeaniven Sophia en een opofferingsslag van Alyssa Dronenburg.

Ban-Topa verhoogde de stand naar 3-1 in de tweede inning toen Stenzler een driehonkslag sloeg en scoorde na een honkslag van Kinburn.

Onze Gezellen kwam vervolgens tot een rally van zes punten in de derde slagbeurt. Met één uit en Shannon Hetem (fout) op het tweede honk sloeg Patricia Hesterman een honkslag. Een gedwongen loop werd gecreëerd via opzettelijk vier wijd voor Babs de Jonge intentionally, maar toen volgde Laura van der Bos met een 'baseclearing triple', die de Haarlemse ploeg een 4-3 voorsprong opleverde. De laatste scoorde even later na een opofferingsslag van Amy Udink. Hierna sloeg Fiona Sewalt een honkslag en scoorde op een tweehonkslag van Daniëlle Gardeniers, die daarna zelf scoorde na een honkslag van Iris Dweelaard om er 7-3 van te maken.

Onze Gezellen scoorde nog een punt in de vierde toen Shannon Hetem de plaat passeerde na een fout.

Met een 8-3 achterstand antwoordde Ban-Topa met drie runs in de vijfde. Stenzler kwam na een fout op het honk en scoorde na een doorgeschoten bal, waarna Kinburn en Sophia beiden scoorden op een honkslag van Shirley Jacobs, maar de ploeg liet ook twee loopsters achter.

Onze Gezellen verhoogde de voorsprong in de volgende twee innings. In de zesde kreeg Babs de Jonge vier wijd met twee uit en scoode op de derde driehonkslag in dit duel van Laura van der Bos. In de zevende opende Fiona Sewalt met een driehonkslag en scoorde na een doorgeschoten bal. Hierna liet Onze Gezellen de honken vol achter. Maar de ploeg stond nu met 10-6 voor. Echter, die voorsprong bleek niet genoeg.

In de 2e7 had Ban-Topa een sterk slot. Met één uit sloeg Shirley Jacobs een honkslag en scoorde toen er een outfield-fout volgde op een honkslag van Ylaine van de Hove. De laatste scoorde toen ook Lee Ann Craanberg een honkslag sloeg. Een grounder leverde vervolgens de tweede nul op en dat betekende dat Onze Gezellen nog maar één nul nodig had om de winst veilig te stellen. Maar toen maakte Darlenes Marinez goed contact en sloeg een 2-run homerun die de stand in balans bracht! Even later bereikte Emily Stenzler het tweede honk na een fout, waarna ze het winnende punt scoorde toen een nieuwe fout volgde op een honkslag van Jeannevian Kinburn.Ban-Topa Future Stars - Onze Gezellen 11-10 (Game 2)
RHE
Onze Gezellen1061011-10124
Ban-Topa Future Stars2100305-11143
(twee uit toen het winnende punt werd gescoord in de zevende inning)
pitcher Onze Gezelleninn.SOBBHRER
Fiona Sewalt, L (1-1)6.29114119
pitchers Ban-Topainn.SOBBHRER
Nadine van Roode2.231772
Lee Ann Craanberg423532
Shirley Jacobs, W (1-0)0.1-----
Homerun: Ban-Topa: Darlenes Martinez (1)(7e,2-run,op Sewalt).
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Bianca Dweelaard, 1B-Francine Grotenhoff.
Scorer-Joke Sewalt (Onze Gezellen).
Speeltijd-0:00 uur.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.