Grand Slam * Stats & News
Updated: 20 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst & Foto's: Marco Stoovelaar)

Terrasvogels wint tweemaal bij DSS
English
HAARLEM - Terrasvogels is het nieuwe seizoen zaterdag (18 april) begonnen met een 3-0 shutout-winst bij DSS, waarna Game 2 met 6-3 in winst werd omgezet.

Bij Terrasvogels begon Rob Walgien aan zijn tweede periode als Hoofd Coach van de ploeg. Walgien coachte het team eerder in 1993-1999 en nu, zestien jaar later, keert hij terug bij de ploeg als opvolger van Marco Molleman, die het team de afgelopen twee seizoenen onder zijn hoede had.

Norman Ames maakte zijn coachdebuut in de hoogste vrouwenafdeling, want hij is nu de Hoofd Coach van DSS als opvolger van Werner Angermann.

(18 april)

...Ginger de Weert...
...14 strikeouts...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Game 1

In de opener kreeg Terrasvogels, de vice-kampioen van vorig jaar, een prima pitching-optreden van Ginger de Weert, die 14 keer drie slag gooide en maar vier hits toestond. Maar aanvallend moest Terrasvogels tot de zesde inning wachten om de score te openen, omdat ook Quincey Catsburg een goed optreden had vor DSS met zeven stikeouts.

In de eerste vijf innings strandde Terrasvogels vier loopsters, DSS drie.

Terrasvogels kwam wel al dicht bij het eerste punt in de eerste slagbeurt. Met twee uit sloeg Jessie van Aalst een honkslag en stal het tweede honk, waarna ze het derde honk bereikte na een doorgeschoten bal, maar daar bleef ze achter. Tussendoor had Marisèla de Wind vier wijd gekregen, zodat er dus twee loopsters achterbleven.

In de tweede inning opende Lizzie Clarijs voor Terrasvogels met een honkslag en strandde later op het derde honk.

Voor DSS sloeg Morgan Sampson een honkslag met twee uit in de eerste inning, maar daarna schakelde Ginger de Weert acht slagvrouwen op rij uit, waarvan vier met drie slag. Met één uit in de vierde sloeg Sampson opnieuw een honkslag, net als volgende slagvrouw Denice van Dijk, maar beiden bleven achter.

Terrasvogels opende daarna de score in de zesde inning met het maken van drie punten. Rookie Ella Krommendijk begon met vier wijd, schoof op na een opofferingsstootslag van Jessie van Aalst en scoorde het eerste punt na een honkslag van Marisèla de Wind. Hierna sloeg Lisa Waasdorp een driehonkslag om de stand op 2-0 te brengen, waarna ze zelf scoorde op een honkslag van Lizzie Clarijs.

In de 2e7 sloeg Eva Halman nog een tweehonkslag voor DSS met twee uit, maar daarna sloot Ginger de Weert de wedstrijd af met haar 14e strikeout.DSS - Terrasvogels 0-3 (Game 1)
RHE
Terrasvogels0000030-371
DSS0000000-042
pitcher Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Ginger de Weert, W (1-0)714-4--
pitcher DSSinn.SOBBHRER
Quincey Catsburg, L (0-1)772733
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Mariana Prins-Atanasova, 1B-Peter Vonk.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play Scorer-Ben Goorts.
Public Address Announcer-Bert Daniëls.
Speeltijd-1:34 uur.

Game Notes: Opening Day seizoen 2015.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 14° C, noordoostelijke wind 19 kmu, luchtvochtigheid 43%.
Game 2

...Jessie van Aalst, Marisèla de Wind, back-to-back triples...
(© Beide Foto's: Marco Stoovelaar)
In de tweede wedstrijd nam Terrasvogels eerder bezit van het duel. De ploeg opende de score met een punt in de tweede inning. Lisa Waasdorp begon toen met een honkslag en stal het tweede honk. Nadat Ginger de Weert vier wijd had gekregen met één uit sloeg Myrthe Smid een honkslag met twee uit om het eerste punt binnen te brengen.

Twee runs werden toegevoegd in de derde inning. Met één uit sloegen Jessie van Aalst en Marisèla de Wind back-to-back triples, waarna Lisa Waasdorp volgde met een puntscorende honkslag om er 3-0 van te maken.

DSS pakte een punt terug in de 2e3. Lorraine Kieft begon met een honkslag, schoof op na een wilde worp en scoorde op een 2-out single van Morgan Sampson.

Terrasvogels nam meer afstand in de vijfde slagbeurt door driemaal te scoren. Kimberly Jones begon met een honkslag, stal het tweede honk en scoorde op een one-out double van Jessie van Aalst. De honken kwamen vol te staan toen Marisèla de Wind vier wijd kreeg en Lisa Waasdorp een honkslag sloeg, waarna Lizzie Clarijs volgde met een 2-run single langs de linksveldlijn om de stand op 6-1 te brengen.

DSS werd wat meer productiever tegen het einde van de wedstrijd. De ploeg strandde drie loopsters in de vijfde. Dominique Burger en Melissa de Greef openden met honkslagen, waarna de eerste gedwongen uitging op het derde honk na een klap van Judith van Tiel. Vier wijd voor Morgan Sampson zorgde toen voor volle honken en dat leidde tot een werpsterswissel. Anna-Bè Bartels nam het over van Malou van Dusschoten, waarna twee pop-flies de slagbeurt afsloten en de honken dus vol achterbleven.

In de zevende scoorde DSS tweemaal. Met twee uit sloegen Morgan Sampson en Denice van Dijk een honkslag en scoorden beiden toen Annemiek de Rover volgde met een tweehonkslag, maar daar zou het bij blijven voor de thuisploeg.DSS - Terrasvogels 3-6 (Game 2)
RHE
Terrasvogels0120300-6121
DSS0010002-380
pitchers Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Malou van Dusschoten, W (1-0)4.132411
Anna-Bè Bartels, SV (1)2.2--422
pitchers DSSinn.SOBBHRER
Quincey Catsburg- (*)-----
Svenja de Lincel, L (0-1)7541266
(*) - Catsburg was aangekondigd als startened werpster, maar werd vervangen door De Lincel bij begin 1e inning
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Peter Vonk, 1B-Mariana Prins-Atanasova.
Official Scorer-Dieks Bannink.
Play-by-Play Scorer-Feiko Drost.
Public Address Announcer-Wouter Hoos.
Speeltijd-1:47 uur.

Game Notes: Opening Day seizoen 2015.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 14° C, noordoostelijke wind 16 kmu, luchtvochtigheid 46%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.