Grand Slam * Stats & News
Updated: 21 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Centrals wint tweemaal vs. Euro Stars
English
CAPELLE a/d IJSSEL - Centrals won tweemaal op zaterdag (18 april) tegen Euro Stars, dat nu viermaal op rij heeft verloren.

In de opener won Centrals met 9-1 op een 2-hitter van Sara Moulton.

In de tweede wedstrijd keek Centrals tegen een 5-0 achterstand aan na de derde inning en met 6-3 toen de zevende inning begon. Centrals kwam toen tot een rally van vijf punten in de 1e7 om met 8-6 te winnen, waarna Moulton de winst veiligstelde met het gooide van de 2e7 in relief.

(18 april)
Game 1

In de eerste wedstrijd kwam Centrals tot 15 honkslagenn, waaronder drie van Laura Bakker, die ook driemaal scoorde.

Sara Moulton gooide het hele duel voor Centrals, kwam tot tien strikeouts en gooide een 2-hitter. In de eerste vier inning stond ze slechts één speelster tot de honken toe. Davinia de Kwant kreeg vier wijd met één uit in de tweede inning, maar bleef toen achter. Moulton gooide zevenmaal drie slag in de eerste drie innings. Haar No-Hitter eindigde in de vijfde toen Davinia de Kwant opende met een honkslag. In de zevende tekende Wendy van der Hoeven voor de tweede honkslag van Euro Stars.

Als werpster hield Wendy van der Hoeven Centrals puntloos in de eerste drie innings. Ze kreeg toen vier onverdiende punten tegen in de vierde toen de Euro Stars-verdediging drie fouten maakte. Met de honken vol bracht een honkslag van Sara Moulton het eerste punt binnen, waarna Emma Bosman volgde met een 2-run single. Een fout leidde tot het viede punt in deze slagbeurt.

Euro Stars scorode het enige punt in de vijfde. Nadat De Kwant de No-Hitter had gebroken in de vijfde maakte ze ook een einde aan de shutout door te scoren op een opofferingsstootslag van Kim van der Valk.

In de zesde voegde Centrals twee runs toe, dankzij een fout en een honkslag van Emma Wojcík. Nog eens drie runs volgende in de zevende. Petya Sokolová begon met een honkslag en scoorde op een one-out single van Laura Bakker. Later in de inning werd de stand opgevoerd naar 9-1 toen Emma Bosman en Emma Wojcík puntscorende honkslagen toevoegden.Euro Stars - Centrals 1-9 (Game 1)
RHE
Centrals0004023-9151
Euro Stars0000100-127
pitcher Centralsinn.SOBBHRER
Sara Moulton, W (1-1)710321-
pitcher Euro Starsinn.SOBBHRER
Wendy van der Hoeven, L (0-2)73-1595
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Rob Veldkamp, 1B-Robin Stoevelaar.
Scorers-Ingrid Oomse (Euro Stars), Petra van Elteren (Centrals).
Speeltijd-0:00 uur.Game 2

In de tweede wedstrijd vandaag stond Euro Stars met 6-3 voor toen de zevende inning van start ging, maar toen kwam Centrals tot een rally van vijf punten om met 8-6 te winnen.

Aanvankelijk was Euro Stars de betere ploeg, want men stond met 5-0 voor na drie innings. De ploeg scoorde driemaal in de eerste slagbeurt op Cheyenne Bumpus. Onaisha Franka begon toen met een vrije loop, schoof op na een wilde worp en een doorgeschoten bal, waarna ze scoorde op een one-out single van Kirsten Molle. De laatste schoof op na een nieuwe doorgeschoten bal en scoorde na een honkslag van Wendy van der Hoeven, die later zelf scoorde na een opofferingsslag van Davinia de Kwant.

Twee runs werden toegevoegd in de derde slagbeurt. Onaisha Franka kreeg toen vier wijd, schoof op na een opofferingsstootslag van Manon Hogenes en scoorde op een honkslag van Kirsten Molle, die daarna het volgende punt liet aantekenen na een 2-out single van Davinia de Kwant.

Euro Stars-starter Shomayra Franka stond maar twee slagvrouwen tot de honken toe in de eerste drie innings. Ze kreeg toen twee runs te verwerken in de vierde inning. Met één uit sloeg Stephanie Pearce een tweehonkslag en scoorde na een doorgeschoten bal. Volgende slagvrouw Simone Meerkerk kreeg daarna vier wijd en ging scoren op een 2-out single van Sara Moulton, waardoor de honken vol kwamen te staan. Maar een strikeout sloot de beurt af en dus strandden drie loopsters.

Centrals verkleinde de achterstand naar 5-3 met het scoren van een punt in de zesde. Petya Sokolová begon toen met een honkslag en scoorde op een hierna volgende honkslag van Cheyenne Bumpus.

Euro Stars pakte het punt terug in de eigen zesde beurt toen Eliza van 't Zelfde een honkslag sloeg met twee uit en scoorde na een tweehonkslag van Kimberly Matulessy.

Centrals draaide het duel daarna in eigen voordeel om met een 5-run rally in de 1e7 om een 6-3 achterstand te veranderen in een 8-6 voorsprong. Lead-off hitter Laura Bakker kwam na een fout op het honk, waarna Stephanie Pearce een honkslag sloeg, resulterend in een werpsterswissel. Een nieuwe fout tijdens een steelpoiging leidde even later tot een punt en een loopster op het derde honk. Hierna leverde pinch-hitter Franka van Dijk een puntscorende driehonkslag af om de stand op 6-5 te brengen. Even later scoorde Van Dijk het gelijkmakende punt na een grounder van Sarah Rosenbarker, die leidde tot aan aangooi naar de plaat, maar geen nul opleverde. Een tweehonkslag van Petya Sokolová volgde. Op een grounder van Cheyenne Bumpus werd vervolgens weer een poging gemaakt een loopster op de plaat uit te schakelen. Maar voor de tweede keer was de ploeg daarbij niet succesvol en dus nam Centrals een 7-6 voorsprong. De ploeg uit De Bilt scoorde daarna nog een 'insurance run' op een grounder van Jasmin Carlson.

In de 2e7 nam Sara Moulton de pitching over voor Centrals. Ze kreeg drie nullen op rij en eindigde met twee strikeouts om de winst veilig te stellen en een save te verdienen.Euro Stars - Centrals 6-8 (Game 2)
RHE
Centrals0002015-8111
Euro Stars3020010-672
pitcher Centralsinn.SOBBHRER
Cheyenne Bumpus, W (1-0)624764
Sara Moulton, SV (1)12----
pitchers Euro Starsinn.SOBBHRER
Shomayra Franka6 (*)52953
Merel Cramer, BS (1), L (0-1)1-1233
(*) - Franka gooide op twee slagvrouwen in de zevende inning
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Robin Stoevelaar, 1B-Rob Veldkamp.
Scorers-Ingrid Oomse (Euro Stars), Petra van Elteren (Centrals).
Speeltijd-0:00 uur.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.