Grand Slam * Stats & News
Updated: 21 april 2015
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2015
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2015 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Twins)

Twins wint 2x vs. Gryphons; Sandy Lauwers slaat grand slam
English
ROSMALEN - Twins boekt de derde en vierde overwinning van het seizoen door met 11-2 en 6-5 te winnen vs. Gryphons op zaterdag (18 april).

In de opener besliste Twins het duel via de mercy-rule en sloot af na vijf innings. Hoogtepunt in de wedstrijd was een grand slam homerun van Sandy Lauwers, terwijl Michelle Edgtton een a 2-hitter gooide.

Game 2 bood meer spanning, want die werd pas in de achtste inning beslist. Nadat de leiding regelmatig van team wisselde soorde Twins de gelijkmaker met twee uit in de zevende inning, waarna het winnende punt werd gescoord in de achtste. Edgtton gooide de laatste twee innings om haar derde duel van het seizoen te winnen.

Voor Gryphons waren dit de eerste wedstrijden van het seizoen nadat de eerste double-header een week eerder verregende.

(April 18)
Game 1

Twins brak een 1-1 stand in de tweede inning door vijfmaal te scoren met als hoogtepunt een grand slam homerun van Sandy Lauwers en won uiteindelijk ruim met 11-2.


...'Belgian power'...
...Sandy Lauwers slaat grand slam...
(© Foto: Twins)
Beide ploegen scoorden eenmaal in de openingsbeurt. Voor Twins sloeg Manon van Alebeek een honkslag met één uit en bereikte het derde honk na twee wilde worpen. De honken kwamen vol te staan toen Lieke Duffhues en Sandy Lauwers beiden vier wijd kregen. Een opofferingsslag van Kelly De Lannoy bezorgde Twins toen de leiding, maar de ploeg liet ook twee loopsters achter.

In de tweede helft van de eerste beurt kwam Gryphons onmiddellijk langszij. Met één uit bereikten Judith van Ekeren en Maureen van Poorten de honken op fouten, resulterend in de gelijkmaker. Met twee uit sloeg Charlotte Drijvers een honkslag, maar daarna volgde de derde nul. De honkslag was één van de slechts twee die werden toegestaan door de Australische pitcher Michelle Edgtton. In de vijfde kreeg ze een lead-off single tegen van Linda Hanegraaf, die he tweede punt voor Gryphons ging scoren na een fout. Maar toen dat punt werd gescoord stond Gryphons reeds met 11-1 achter.

Twins brak de 1-1 stand door vijfmaal te scoren in de tweede slagbeurt. Michelle Edgtton begon met een honkslag en schoof op na een wilde worp, waarna ze scoorde op een one-out single van Tammie Lijbers. De laatste schoof op na een doorgeschoten bal en een honkslag van Femke Duffhues, maar werd toen op de plaat uitgeschakeld bij een poging te scoren op een klap van Manon van Alebeek. Met twee uit kwamen de honken vol te staan toen Lieke Duffhues vier wijd kreeg en dat 'set the scene' voor volgende slagvrouw Sandy Lauwers. De ervaren Belgische speelster raakte de bal vol en sloeg een grand slam homerun om Twins op een 6-1 voorsprong te zetten!

Er werd nog een punt toegevoegd in de derde toen Michelle Edgtton opende met een tweehonkslag en scoorde op een fout, maar Twins liet toen ook drie loopsters achter. Een nieuw punt volgde in de vierde. Met één uit bereikte Minke Blok het honk na een fout en scoorde na een doorgeschoten bal.

Twins scoorde nog eens drie punten in de vijfde na puntscorende honkslagen van Shauni Thys en Lieke Duffhues plus een 'force play-grounder' met volle honken van Michelle Edgtton, die geen nul opleverde.

Gryphons scoorde toen het tweede punt in de 2e5, maar kon niet voorkomen dat de wedstrijd via de mercy-rule eindigde.Gryphons - Twins 2-11 (5 inn.) (Game 1)
RHE
Twins15113 -11115
Gryphons10001 -222
pitcher Twinsinn.SOBBHRER
Michelle Edgtton, W (2-0)55-22-
pitchers Gryphonsinn.SOBBHRER
Jasmijn Besselink, L (0-1)444786
Lieke Kapteijns111433
Homerun: Twins: Sandy Lauwers (1)(2e,grand slam,op Besselink).
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Jac van Riel, 1B-Rob Tichelaar.
Scorer-Patty Lijbers (Twins).
Speeltijd-0:00 uur.Game 2

In de tweede wedstrijd stond Twins met 3-2 achter na vier innings, nam een 4-3 voorsprong, maar stond weer met 5-4 achter toen de zevende inning begon. Twins kwam toen langszij om een verlenging af te dwingen en won uiteindelijk met 6-5 in acht innings.

Twins opende met twee runs in de eerste slagbeurt op Emma Holden, die vijf onverdiende punten tegen kreeg in dit duel. Met één uit in de eerste sloeg Manon van Alebeek een honkslag, waarna Lieke Duffhues vier wijd kreeg. Een hierna volgende grounder van Sandy Lauwers eindigde in twee fouten, een punt, een nul op de plaat en een loopster op het derde honk. Hierna kreeg Kelly De Lannoy vier wijd. Terwijl de laatste het tweede honk stal ging Lauwers het tweede punt scoren.

Gryphons pakte een punt terug in de tweede inning. Charlotte Drijvers begon met een honkslag, schoof op na twee grounders en scoorde op een tweehonkslag van Carlinde Altorf, die zelf uitging op het derde honk toen ze er een driehonkslag van probeerde te maken.

In de derde scoorde Gryphons tweemaal om een 3-2 voorsprong te nemen. Met één uit sloeg Kehli Washington een driehonkslag, waarna ze de gelijkmaker scoorde op een honkslag van Judith van Ekeren. Maureen van Poorten kreeg vervolgens vier wijd en een werpsterswissel volgde. Na een binnenhoog kwamen de honken vol te staan toen Charlotte Drijvers vier wijd kreegm, waarna een doorgeschoten bal Gryphons op een 3-2 voorsprong zette, maar twee loopsters bleven achter in scoringspositie.

Twins had twee loopsters achtergelaten in de derde en vierde inning, maar scoorde tweemaal in de vijfde om een 4-3 voorsprong te nemen. Manon van Alebeek kwam na een fout op het honk, schoof op na een OSS van Lieke Duffhues en een honkslag van Sandy Lauwers, waarna ze de gelijkmaker scoorde na een wilde worp. Even later kreeg Kelly De Lannoy vier wijd en scoorde Lauwers het leidende punt na een 2-out single van Michelle Edgtton. Vier wijd voor Shauni Thys zorgde vervolgens voor volle honken, maar de drie loopsters bleven achter toen Emma Holden de beurt afsloot met een strikeout.

Nu met een 4-3 achterstand was het Gryphons dat tweemaal scoorde in de 2e5 om weer de leiding te nemen. Kehli Washington begon met een stootslag-honkslag en ging (weer) de gelijkmaker scoren op een one-out single van Maureen van Poorten. Met twee uit scoorde de laatste op een honkslag van Manya Krijgsman om Gryphons op 5-4 te zetten.

Vanaf de vijfde inning schakelde Emma Holden zes slagvrouwen op rij uit (waaronder vier strikeouts) en was één uit af van de winst in de 1e7. Ze kreeg toen een infield-hit tegen van Minke Blok, gevolgd door een driehonkslag van Michelle Edgtton, zodat de stand op 5-5 kwam.

Omdat Gryphons puntloos bleef in de 2e7 volgde een verlenging.

In de eerste tie-break inning bereikte pinch-runner Noor Godefroy het derde honk na een OSS van Tammie Lijbers. Ze scoorde vervolgens op een grounder van Femke Duffhues om Twins een 6-5 voorsprong te bezorgen.

In de 2e8 schoof tie-break loopster Maureen van Poorten op na een grounder, maar werd uitgeschakeld na een grounder van Charlotte Drijvers. De laatste bereikte het tweede honk op deze actie, waarna Manya Krijgsman opzettelijk vier wijd kreeg. Julia van Oosterwijck's grounder eindigde toen in een fout, maar ook in de derde nul, die een einde maakte aan het spannende duel.Gryphons - Twins 5-6 (8 inn.) (Game 2)
RHE
Twins20002011-681
Gryphons01202000-574
pitchers Twinsinn.SOBBHRER
Sheila van der Tang2.1-1432
Femke Duffhues3.212321
Michelle Edgtton, W (3-0)211---
pitcher Gryphonsinn.SOBBHRER
Emma Holden, L (0-1)775861
Stand
Uitslagen
Programma
Rosters
Umpires: HP-Rob Tichelaar, 1B-Jac van Riel.
Scorer-Patty Lijbers (Twins).
Speeltijd-0:00 uur.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2015 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.